skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Loukotě (elektrony)
prohledat
45 příspěvků (zobrazeno 1 až 45) od 28.06.2002 do 05.05.2009, založil/a
-> disco_punk: těžko, když je máš vedle sebe, tak to poznáš podle tvaru snadnu, když máš jen jedno, tak je nejjednodušší to zkusit nasadit na auto jinak fotky zde u M8rinka www.skoda110r.ic.cz/?page
=kola
-> jerrom: a este ako ich rozoznat podlozkove od bezpodlozkovych?
-> matob: delší šrouby se dají normálně sehnat, zde je například prodává člen Duma, nebo i jinde na netu, například speedpro.cz (horší kvalita) a štefty musí být zhruba 60mm dlouhé a ještě záleží jestli máš podložkový, nebo bezpodložkový typ, jedtli podložkový, tak ve předu budou dřít o brzdový třmen, takže tam musí být cca 15mm tlustá podložka
čau kamarat ja som si akurat kupil tie elktrony čo maš aj ti. Tie osemlučove. kupil som ich fakt lacno. A teraz už viem prečo my ich ten tipek dal za 20 euro. Moje original šroby su kratke. potreboval by som ešte aspom o dva centimetre dlhšie šroby od originalov. Nevieš my dačo poradiť? Kde by som mohol take dačo zohnať, u nas som už pobehal všetko možne, a nikde nič. Skus my prosimťa odpisať jak si to vyšpekuloval ti.
DIKY.
DIKY.
--Luky:No to je otázka. Pokud by s tím jezdil někdo vrchy, číli asi na rovném asfaltu nebude to kolo zas nějak extra namáhané-i když nějaké to boční zatížení tam bude asi řádově větší při projíždění zákrut.Sám bych si to ale na auto stejně nedal-rozmlátit to na trati jen kvůli rozlomenému středu je mi příjde jako pěkná blbost.
V běžném provozu,a při stavu našich silnic-kdy každou chvíli potkáš pořádnou díru a nebo výmol-ve městě co chvíli retardér, bych tomu kolu fakt věřil mnohem míň,nebo spíš vůbec.
Jinak si myslím že 1,5 cm od spodu té dosedací plochy (když část z toho jde ještě jakoby mimo paprsek) je při stáří toho odlitku
setsakra málo.
V běžném provozu,a při stavu našich silnic-kdy každou chvíli potkáš pořádnou díru a nebo výmol-ve městě co chvíli retardér, bych tomu kolu fakt věřil mnohem míň,nebo spíš vůbec.
Jinak si myslím že 1,5 cm od spodu té dosedací plochy (když část z toho jde ještě jakoby mimo paprsek) je při stáří toho odlitku
setsakra málo.
-> lubor: Já naopak myslím že na běžný provoz raději ano, ale na závody ne e?! Při závodech je to kolo mnohem víc namáhané, kdežto na výletech ani nepozná že se točí 

budu mít kola na léto na ježdění. mám to jako spotřebák. závody nejezdim
... toho materiálu je tam asi 1,5 cm. Chci se ještě zeptat, kde by se eventuelně daly kola zrentgenovat? v nemocnici asi těžko, i když tam mám na RTG známou

Tady evidentně úpravce nejspíš ale v dobré víře trefil kozla mezi rohy.Myslím, že šance že se to vylomí je asi značná, stav toho zbylého materiálu pod matkou totiž můžeš pouze odhadovat.
Na závody snad(ale já bych na tom třeba nejel ani to),a do běžného provozu raději opravdu ne, je to skutečně riziko.i když ten materiál na povrchu vypadá vcelku dobře, pod povrchem už to může být všelijak- pár elekronů jsem nechával stáčet na soustruhu, takže vím jak to taky může být.
No ale, třeba na to bude mít někdo jiný názor, já jsem měl doma "pouze" 2 sady těchto kol.
Na závody snad(ale já bych na tom třeba nejel ani to),a do běžného provozu raději opravdu ne, je to skutečně riziko.i když ten materiál na povrchu vypadá vcelku dobře, pod povrchem už to může být všelijak- pár elekronů jsem nechával stáčet na soustruhu, takže vím jak to taky může být.
No ale, třeba na to bude mít někdo jiný názor, já jsem měl doma "pouze" 2 sady těchto kol.
-> rockboy: Hloubka nepřevratných loukotí je NULA (je tam jen zahloubení na osazení matky - viz: -> matoo 08.04.08 11:39:17). Kolik je tloušťka zbylého materiálu? Jinak ty kola vypadají jako celkem zachovalá, možná se tedy hned nerozpadnou, ale je to prasárna... Jaké využití pro ta kola plánuješ? Výlety nebo závody?
2 - nevim kolik je hloubka "nepřevrtanejch"
; loukotí, ale já mám kolem 3,5 cm
ono ty loukote neco vydrzia........ja osobne mam na jednom v oblasti patky par prasklin a najel som nanich cca 15tisic...
-> rockboy: Mno nevim, nechci plašit, uvidíme 

-> rockboy: jezdit mužeš,ale do jaký doby,pak to bude bolet až to třeba při 100km/h praskne,já je mám ještě v cajku origo,ale vítr z nich mám to jo.
-> Luky.: to si snad ze mě ani nedělej srandu - týpek mi svatosvatě tvrdil že na tom jeho dcera normálně jezdila, tak snad se mi to neroze..re - foto sem můžu hodit zítra, teď jsem v práci na noční 

Ilustracni foto z filmu, koukam, ze si uzily obrubniku :-(
-> rockboy: Pošli foto
Ale jak říkám, budeš potřebovat trubkový matice. Ale pokud je to převrtaný a zahloubený tak, že je to na seriové štefty i matice, tak to na auto ani nedávej, rozpadne se to, neb tam nebude žádný materiál

Ale jak říkám, budeš potřebovat trubkový matice. Ale pokud je to převrtaný a zahloubený tak, že je to na seriové štefty i matice, tak to na auto ani nedávej, rozpadne se to, neb tam nebude žádný materiál

Tahle užovka v tomhle filmu má kromě airbagu i lloukotě :-)
img.osobnosti.cz/film/... /kulovy-blesk.jpg
img.osobnosti.cz/film/... /kulovy-blesk.jpg
taky se mi doma válej loukotě a těšim se až půjdou do barvy a na auto. Koupil jsem přes aukro s tim, že jsou zbroušený/převrtaný a stačej krátký štefty, tak doufám, že to bude pravda, jinak toho týpka zatluču do země ráčnou
No já právě taky nikdy neslyšel o replice loukotí pro použití s krátkými štefty, a to o této problematice myslím vím celkem dost. Mohlo se jednat o upravené původní, kdy mají větší díru na štefty a použijí se k nim matky podobné těm na kopretiny. Takhle to máme my. Viz foto: www.skoda110r.cz/photo.ph
p?aid=455&am...
-> matoo: nějak se mi to nezdá,ještě jsem o tom nikde nečetl ani jsem nic takovýho neviděl.Podle mě byli akorád podložkový a bezpodložkový,zbytek už je doma upravený.A v tej době když jsi je měl na autě v běžným provozu musel jsi na nich dělat taky zkoužky jeslti nejsou prasklý co jsme slyšel.
-> Luky.: ja mam iba na dlhe stifty, mozno niekto iny bude mat tie druhe..
Bylo by foto?
-> Luky.: jj
-> matoo: Replika loukotí na krátké štefty?
Určitě?

-> CHIP: nie len na otvaraky ale aj na ARCka
-> RadekLM: existovali dva druhy loukoti, jeden na dlhe stifty(povoleny na zavody) a jedna replika na kratke stifty....
-> RadekLM: existovali dva druhy loukoti, jeden na dlhe stifty(povoleny na zavody) a jedna replika na kratke stifty....
-> Bagrr (už se perou:-D): -> Gryzly: to je pořád ňejaký možná a kdyby..aby,aby 

-> Bagrr (už se perou:-D): Hulení nemá v tédle zemi ještě tradici. Tím to je.
-> venni: čeština je zlá... Ne lidi sou tady zlý... Já si myslym že je to tim že tady lidi málo hulej

Já myslel že se tady dovím něco novýho o loukotích a ono tohle.Lidi tady málo hulej protože jinak by nemohli vymýšlet takový sračky
Megalol 

-> liska22: Myslíš, že tím někoho po 6ti letech ohromíš?

Tyvoe dneska asi fakt par lidem mrdlo v bedne 

to je pro děcka to nikdo nečte copak to nevíš

-> liska22: a na co myslíš že je inzerce? Je tam i rubrika prodám
20:44:59
01.07.2002
01.07.2002
Já myslím že na škodě 100 jsou kotouče a bubny o něco jiný.
10:07:08
01.07.2002
01.07.2002
Mirek - Bazi
Dík, už su doma, ty už jsem někde viděl.
17:05:18
28.06.2002
28.06.2002
RadekLM
Na loukotích jsou matky normální, ale budeš potřebovat dlouhý štefty a podložky.Mám to tak na Š 100 a bez podložek ten disk nejde nasadit ani na buben,ani na kotouč (vadí brzdič).Jinak hodně štěstí.
Jsou to šestipaprskove disky (každý paprsek má ještě 2 výztuhy po stranách a otvor. Výrobce Metaz Týnec. Přezdívku mají podle tvaru paprsků, vypadají totiž jako plechové otvíráky na pivo.
13:47:07
28.06.2002
28.06.2002
Mirek - Bazi
Chlapi, já vím ,ptám se možná blbě, ale jak vypadají ta kola - OTVÍRÁKY ? Možná vím, která jsou to, ale neznám je pod tímto názvem, nebo je to jen "přezdívka"? Dík.
Dej si tam bezpecnostni matky. Mluvim z vlastni zkusenosti (jeste kdyz jsem je na Meteorech nemel, tak jsem jednoho krasnyho rana nasel temer odmontovany kolo - nastesti toho Pepika nekdo vyrusil a on to nestih - aspon mam super poradnej klic na kola, kterej si tam na chodniku zapomnel :o))) Vopravdu se investice vyplati!!!
Kolego, nevim moc, ale specialni matky byly a jsou zapotrebi pouze k votvirakum. Takze pokud nema svotviraky, tak ses naprosto v klidu.
čau mám možná blbej dotaz, ale dájí se zehnat matky k loukotím budu mít doma kola ale bez matek poraďte mi jak to vyřešit PROSÍM!!!!!!!. Moc dík Radek