skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
nevíte jak poznám jakou mám převodovku?
-> Stromek: to místo kde to je snad poznáš, akorát tu převodovku musíš vydrhnout abys to tam přečetl, když mi pošleš fotku tý převodovky zezhora tak ti označim místo kde to tak cca je, já žádnou nemam ted
-> Stromek: když máš fágla tak je to taky jednoduchý, když se podíváš na převodovku zhora tak když je v autě tak blíž k řízení tam je na obalu ploška kde je to vyraženo, je tam víc čísel ale nevim jestli začátek nebo konec to je to číslo co ty potřebuješ, když je 3 tak je to normal ta 3,xxx a když tam je číslo 4 tak máš tu 4,16ku nebo jak to přesně je. prostě 3 nebo 4 to je rozhodující, někde tu byl odkaz sand na stránky "škodapanda" a tam je to rozepsaný přímo co který číslo znamená
-> Stromek: tak já se tu snažím a ty máš favorita
Takový energie jsem vynaložil a naprd
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : hehe
To si piš, že mu to nafakturuju

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : hehe

No tak jediná zmínka o převodovce je v TP poznámka
"U vozů s rozvodovkou se stálým převodem 4,167 se mění:
rubrika 4c - výrobní číslo na: TMBAEA
rubrika 13 - spotřeba paliva na (...)"
Tkž teoreticky pokud máš původní převodovku, tak by to mělo jít poznat podle výrobního čísla vozidla, když najdeš v nějaký knížce klíč která je která...
"U vozů s rozvodovkou se stálým převodem 4,167 se mění:
rubrika 4c - výrobní číslo na: TMBAEA
rubrika 13 - spotřeba paliva na (...)"
Tkž teoreticky pokud máš původní převodovku, tak by to mělo jít poznat podle výrobního čísla vozidla, když najdeš v nějaký knížce klíč která je která...
-> Stromek: holt máš tu převodovku na špatný straně... já už jsem si zvyknul
se nediv když neřekneš co je to zač
A za amortizaci klávesnice ti Kapřík pošle fakturu

Btw, ve velkým TP typ nebo číslo převodovky není? Zkusim se podívat...

Btw, ve velkým TP typ nebo číslo převodovky není? Zkusim se podívat...
sorry psal jsem tech prizpevku dneska vic myslel jsem ze jem to tam napsal .. je to fačko rok vyroby 94 40KW BMM
-> Stromek: Mas psat co mas za auto. Chudak Kaprik tady zbytecne amortizoval klavesnici 

Kapřík faster: dík ale favorit má motor i převodovku vepředu :)
-> Stromek: to nemusíš nic rozebírat...odklopíš zadní sedačky, odděláš deklík nad převodovkou, vyšroubuješ 4 matky, sundáš ten vypínací váleček a už tam vidíš.. Označíš si křídou jeden zoubek a někdo ti bude popojíždět autem a ty budeš počítat zoubky
Nikdy jsem to nedělal, ale když bych to dělal tak takhle..takže nekamenovat

-> Stromek: U traktoru třeba není ale u favoritu zase je
jéo diky ale jde to nejak bez rozebirani auta ? neni na ty prevodovce to cislo ?
-> Stromek: spočítat zuby na diferenciálu...sundáš vypínací váleček spojky a diferenciál vidíš. Jen nevím jakej ten počet zubů má být..kluci to tu budou vědět

jedná se o to jak zjistím jaký mám na převodovce stálý převod ... melo by to byt napsane na cisle prevodovky jak jsem vyčetl v knizce ... ale to čislo nemuzu nikde najit ... poradte mi kde je to cislo nebo jak se to da zjistit diky ..