dik za nazory ja jen resim problem ze ted je na prodej docela hodne kol za uchzejici cenu ale penez malo takze resim problem zda si koupit kola a nebo radeji dily na vlecku
treba ted tu je inzerat na 5 ks loukoti za 200 E tj. asi 5500 kč což mi prijde docela zajimava cena
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Ronal 13" - 4x130
prohledat
23 příspěvků (zobrazeno 1 až 23) od 12.04.2009 do 16.04.2009, založil/a su.tech – nezodpovědný hajzlík
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
Zastavil:su.tech – nezodpovědný hajzlík
che.jiri 15.04.09 23:17:39 napsal:
→ Honzik105S: dle mýho skromnýho názoru cena kol typu
RONAL, ATS 5,5*15", KN Minator, Melber a všech závodních poroste, přestože
aut ubyde, protože jich bylo vždy málo a to je hlavní důvod…
cena masově rozšírenejch kol typu Meteor II, Apollo a Otvíráky půjde
pozvolna dolů, ale zase pod nějakou rozumnou cenu asi neklesne… bude hodně
záležet na stavu, protože bude větší výběr a to bude hrát pro majitele
zachovalejší sady na úkor těch míň zachovalých…
třetí sortou jsou dle mě Jupitery, kterých sice míň něž třeba Apoll,
ale zase ne tak málo jako třeba těhle RONALů nebo podobných a pak třeba
knoflíky a ementály – těch je sice málo, ale zase je nikdo moc kvůli
designu nechce, takže u těhle bych viděl cenu zhruba výhledově
neměnou:-)
můj názor…Vpodstatě se shnodnem. Ale zase je všechno o kupní síle, vem si že ty kola které jsem koupil nabízel prodejce už asi 3 dny předtím a nic. Já se přiznám, že ty kola jsem chtěl a podařilo se mi je ještě domluvit o 16% levněji, než kolik chtěl a přesto jsem trochu váhal - ty peníze bych dokázal investovat i rozumněji. No ale líbily se a jsou doma.
→ Honzik105S: dle mýho skromnýho názoru cena kol typu
RONAL, ATS 5,5*15", KN Minator, Melber a všech závodních poroste, přestože
aut ubyde, protože jich bylo vždy málo a to je hlavní důvod…
cena masově rozšírenejch kol typu Meteor II, Apollo a Otvíráky půjde
pozvolna dolů, ale zase pod nějakou rozumnou cenu asi neklesne… bude hodně
záležet na stavu, protože bude větší výběr a to bude hrát pro majitele
zachovalejší sady na úkor těch míň zachovalých…
třetí sortou jsou dle mě Jupitery, kterých sice míň něž třeba Apoll,
ale zase ne tak málo jako třeba těhle RONALů nebo podobných a pak třeba
knoflíky a ementály – těch je sice málo, ale zase je nikdo moc kvůli
designu nechce, takže u těhle bych viděl cenu zhruba výhledově
neměnou:-)
můj názor…Vpodstatě se shnodnem. Ale zase je všechno o kupní síle, vem si že ty kola které jsem koupil nabízel prodejce už asi 3 dny předtím a nic. Já se přiznám, že ty kola jsem chtěl a podařilo se mi je ještě domluvit o 16% levněji, než kolik chtěl a přesto jsem trochu váhal - ty peníze bych dokázal investovat i rozumněji. No ale líbily se a jsou doma.

Honzik105S 15.04.09 22:18:50 napsal:
→ su.tech: a tyky by me zajimalo jak se ty ceny budou
vyvijet dal aut bude ubyvat to je jiste takze by mohlo byt i vic kol na
prodej, zase na druhou stranu i kol bude ubivat nejake praskne atd. a novy se
nevyrabejiNo já si myslím, že chvíli bude cena padat. Protože jak píšeš ruší se i auta, která kdysi byla opečovávaná a měla kola. To je vidět na cenách prodejců, kteří nejsou skalní fandové - tam jde domluvit cenu velmi pěknou. No a po čase se to začne lehce obracet protože ty kola prostě nebudou tak moc v nabídce, ale to je podle mě hudba tak za 15 let protože těch obyč kol je u nás hromada a většinou nikdo z nás neodolá aby je za nějaký rozumný peníz nekoupil.
→ su.tech: a tyky by me zajimalo jak se ty ceny budou
vyvijet dal aut bude ubyvat to je jiste takze by mohlo byt i vic kol na
prodej, zase na druhou stranu i kol bude ubivat nejake praskne atd. a novy se
nevyrabejiNo já si myslím, že chvíli bude cena padat. Protože jak píšeš ruší se i auta, která kdysi byla opečovávaná a měla kola. To je vidět na cenách prodejců, kteří nejsou skalní fandové - tam jde domluvit cenu velmi pěknou. No a po čase se to začne lehce obracet protože ty kola prostě nebudou tak moc v nabídce, ale to je podle mě hudba tak za 15 let protože těch obyč kol je u nás hromada a většinou nikdo z nás neodolá aby je za nějaký rozumný peníz nekoupil.
-> Honzik105S: dle mýho skromnýho názoru cena kol typu RONAL, ATS 5,5*15", KN Minator, Melber a všech závodních poroste, přestože aut ubyde, protože jich bylo vždy málo a to je hlavní důvod...
cena masově rozšírenejch kol typu Meteor II, Apollo a Otvíráky půjde pozvolna dolů, ale zase pod nějakou rozumnou cenu asi neklesne... bude hodně záležet na stavu, protože bude větší výběr a to bude hrát pro majitele zachovalejší sady na úkor těch míň zachovalých...
třetí sortou jsou dle mě Jupitery, kterých sice míň něž třeba Apoll, ale zase ne tak málo jako třeba těhle RONALů nebo podobných a pak třeba knoflíky a ementály - těch je sice málo, ale zase je nikdo moc kvůli designu nechce, takže u těhle bych viděl cenu zhruba výhledově neměnou:-)
můj názor...
cena masově rozšírenejch kol typu Meteor II, Apollo a Otvíráky půjde pozvolna dolů, ale zase pod nějakou rozumnou cenu asi neklesne... bude hodně záležet na stavu, protože bude větší výběr a to bude hrát pro majitele zachovalejší sady na úkor těch míň zachovalých...
třetí sortou jsou dle mě Jupitery, kterých sice míň něž třeba Apoll, ale zase ne tak málo jako třeba těhle RONALů nebo podobných a pak třeba knoflíky a ementály - těch je sice málo, ale zase je nikdo moc kvůli designu nechce, takže u těhle bych viděl cenu zhruba výhledově neměnou:-)
můj názor...
-> su.tech: a tyky by me zajimalo jak se ty ceny budou vyvijet dal aut bude ubyvat to je jiste takze by mohlo byt i vic kol na prodej, zase na druhou stranu i kol bude ubivat nejake praskne atd. a novy se nevyrabeji
-> Honzik105S: No právě... mám velmi podobné zkušenosti.

-> su.tech: ja si mysli ze nejaky kola tu predrazeny jsou nejaky ne, spis se mi da ze takovy ti starsi cleni nabizeji tak nejak realnou cenu a kdo tu ma registraci 1 den tak chce za obycejny kopretiny 6t
me zkusenosti co se tyce prodeje chtel jsem prodat 6 kusu apoll z toho 4 byli prestrikane bilou barvou tedy zadny komaxit ty 2 nevim na tech 4 byly gumy 4mm na tech 2 byly novy gumy vse 175/70 barum brilantis k tomu 8 poklicek a 4 duralovy podlozky 9mm pruchozi
moje predstava byla 6 apoll vcetne 8 poklicek 6000, 2 novy gumy 1800, podlozky 1000 takze cena 9000 si myslim nebyla prehnana ale neprodal jsem tak jsem si je radeji nechal
co se tyce kopretin mel jsem 4 kusy ve velmi dobrem stavu ale bez matek, chtel jsem trojku plno zajemcu nakonec nikdo ani za 2500, nakonec jsem je prodal za 2800 prez s bazar
me zkusenosti co se tyce prodeje chtel jsem prodat 6 kusu apoll z toho 4 byli prestrikane bilou barvou tedy zadny komaxit ty 2 nevim na tech 4 byly gumy 4mm na tech 2 byly novy gumy vse 175/70 barum brilantis k tomu 8 poklicek a 4 duralovy podlozky 9mm pruchozi
moje predstava byla 6 apoll vcetne 8 poklicek 6000, 2 novy gumy 1800, podlozky 1000 takze cena 9000 si myslim nebyla prehnana ale neprodal jsem tak jsem si je radeji nechal
co se tyce kopretin mel jsem 4 kusy ve velmi dobrem stavu ale bez matek, chtel jsem trojku plno zajemcu nakonec nikdo ani za 2500, nakonec jsem je prodal za 2800 prez s bazar
-> Kubina AVTOBA3 CCCP:
-> m8rinek:
-> Pavel P..:
-> Pavel P..:
CO SI MYSLÍM O LITÝCH KOLECH VŠEOBECNĚ? ŽE JSOU TADY NA VIRTU EXTRÉMNĚ PŘEDRAŽENÉ.
Proč? Nechápu jak někdo může dát za vyhnilé Apolla bez pokliček 6.000,- ty kola třeba podle mě tu hodnotu nemají. Pokud spočítám renovaci a všechno kolem dostanu se na cenu zcela jiných kol to se také týká například i Meteorů - prodával jsem krásné 4 kusy a prodaly se za 3.500,- a to se přiznám, že jsem byl rád, že jsem natrefil na někoho kdo byl vklidku přišel, zhodnotil stav, vyplatil peníze a odjel. Je spousta lidí, co do toho kafrá že to je moc levné, že to kazí cenu a tak podobně, ale když je prodáváte a každý na vás zkouší 1500,- až 2000,- tak si je fakt radši necháte. Navíc spousta lidí jen kecá kolik by dali ale nikdy nedají... ať se to týká veterána v původním stavu, nebo obyčených dílů, kol atd. Ronaly se mi líbily a získaly si mě hlavně díky stavu v jakém jsou a faktem že byly kompletní! Ano můžete namítnout, že BBS-ka na kterých mám rozdělanou renovaci jsou drahá kola a musím souhlasit jsou! Ale to už je zase někde jinde. Těchle kol moc není a vysloveně jsem chtěl límcáky takže když něco chcete tak připlatíte... navíc mě ty BBS-ka doposud vyšli daleko lépe, než kdybych kupoval sadu ARC-ček před renovací takže se k tomu taky stavím s klidnou hlavou...
Navíc velké plus mých BBS-ek je fakt, že jsou šroubované trubkovou matkou takže nemusím měnit díky tomu šrouby což v případě například ARC-ček je nutnost... Takhle ty BBS-ka shodím a nahodím cokoli jiného, Meteory, Apolla, Ronaly, plecháče... cokoli bez nutnosti výměny šroubů!
Ronaly prodávat rozhodně nebudu ať se to líbí nebo nelíbí komu chce. Ty kola jsou ve 100%-tním technickém stavu, kompletní a krásná a to jim letos je 27 let! Mě se líbí a taky bylo velké plus že jsou to 5,5 palcové disky. Když se dodělají BBS-ka tak samozřejmě budu jezdit BBS-ka ale uričtě to nebude na stání v garáži přes zimu, nebo na ježdění na STK takže Ronaly jsou náhradou za BBS-ka a prodávat kola v tak výborném stavu by byla blbost. Co bych si za ně koupil? vyhnilé a předražené apolla? Ne díky. Ronaly zaparkovaly v garáži zcela nečekaně ale o to víc jsou příjemným překvapením a staly se tímpádem jednou z verzí obutí mého auta. Co se týká Meteorů tak se přiznám, že tyhle kola bych také rád parkoval v garáži a třeba na nějakou pěknou sadu natrefím, ale moje rozhodování už bude s lehčí hlavou díky tomu, že jsem koupil Ronaly v takovém stavu v jakém už asi žádná jiná kola 20 let stará nikdy neuvidím.
-> m8rinek:
-> Pavel P..:
-> Pavel P..:
CO SI MYSLÍM O LITÝCH KOLECH VŠEOBECNĚ? ŽE JSOU TADY NA VIRTU EXTRÉMNĚ PŘEDRAŽENÉ.
Proč? Nechápu jak někdo může dát za vyhnilé Apolla bez pokliček 6.000,- ty kola třeba podle mě tu hodnotu nemají. Pokud spočítám renovaci a všechno kolem dostanu se na cenu zcela jiných kol to se také týká například i Meteorů - prodával jsem krásné 4 kusy a prodaly se za 3.500,- a to se přiznám, že jsem byl rád, že jsem natrefil na někoho kdo byl vklidku přišel, zhodnotil stav, vyplatil peníze a odjel. Je spousta lidí, co do toho kafrá že to je moc levné, že to kazí cenu a tak podobně, ale když je prodáváte a každý na vás zkouší 1500,- až 2000,- tak si je fakt radši necháte. Navíc spousta lidí jen kecá kolik by dali ale nikdy nedají... ať se to týká veterána v původním stavu, nebo obyčených dílů, kol atd. Ronaly se mi líbily a získaly si mě hlavně díky stavu v jakém jsou a faktem že byly kompletní! Ano můžete namítnout, že BBS-ka na kterých mám rozdělanou renovaci jsou drahá kola a musím souhlasit jsou! Ale to už je zase někde jinde. Těchle kol moc není a vysloveně jsem chtěl límcáky takže když něco chcete tak připlatíte... navíc mě ty BBS-ka doposud vyšli daleko lépe, než kdybych kupoval sadu ARC-ček před renovací takže se k tomu taky stavím s klidnou hlavou...

Ronaly prodávat rozhodně nebudu ať se to líbí nebo nelíbí komu chce. Ty kola jsou ve 100%-tním technickém stavu, kompletní a krásná a to jim letos je 27 let! Mě se líbí a taky bylo velké plus že jsou to 5,5 palcové disky. Když se dodělají BBS-ka tak samozřejmě budu jezdit BBS-ka ale uričtě to nebude na stání v garáži přes zimu, nebo na ježdění na STK takže Ronaly jsou náhradou za BBS-ka a prodávat kola v tak výborném stavu by byla blbost. Co bych si za ně koupil? vyhnilé a předražené apolla? Ne díky. Ronaly zaparkovaly v garáži zcela nečekaně ale o to víc jsou příjemným překvapením a staly se tímpádem jednou z verzí obutí mého auta. Co se týká Meteorů tak se přiznám, že tyhle kola bych také rád parkoval v garáži a třeba na nějakou pěknou sadu natrefím, ale moje rozhodování už bude s lehčí hlavou díky tomu, že jsem koupil Ronaly v takovém stavu v jakém už asi žádná jiná kola 20 let stará nikdy neuvidím.
Kubina AVTOBA3 CCCP 13.04.09 09:26:29 napsal:
ja sem je bez pneu a bez poklicek-4rafky a 16matic prodaval za 7000 a nikdo
je nevzal,tak dal zrajou na pudeNo a právě o tom to je. Údajně je původní majitel nabízel už dříve ale nikdo je nevzal. Proto si myslím, že cena kterou jsem dal byla pro mě dobrá a zároveň byla dobrá i pro prodávajícího protože jsem přišel, zhodnotil stav, to že je chci, upravili jsme cenu ještě trochu směrem dolů a proběhl obchod - otázka 15minut? Byli jiní, kteří je viděli dříve a spekulovali jakouže mají cenu a jaká to je rarita... Osobně si myslím, že takoví lidé zvedají ceny aniž by koupili pak je jediná oběť a to je kupující. Dal jsem za ně peníze které jsem byl ochoten dát a majitel se sice trochu kroutil ale nakonec zhodnotil stav věci ke svému prospěchu - měl zájemce, který mu navrhl co a jak a viděl, že to do konce dotáhnout chci takže si určitě taky spočítal, že lepší slevit a mít to s úspěchem prodáno na místě a okamžitě.
ja sem je bez pneu a bez poklicek-4rafky a 16matic prodaval za 7000 a nikdo
je nevzal,tak dal zrajou na pudeNo a právě o tom to je. Údajně je původní majitel nabízel už dříve ale nikdo je nevzal. Proto si myslím, že cena kterou jsem dal byla pro mě dobrá a zároveň byla dobrá i pro prodávajícího protože jsem přišel, zhodnotil stav, to že je chci, upravili jsme cenu ještě trochu směrem dolů a proběhl obchod - otázka 15minut? Byli jiní, kteří je viděli dříve a spekulovali jakouže mají cenu a jaká to je rarita... Osobně si myslím, že takoví lidé zvedají ceny aniž by koupili pak je jediná oběť a to je kupující. Dal jsem za ně peníze které jsem byl ochoten dát a majitel se sice trochu kroutil ale nakonec zhodnotil stav věci ke svému prospěchu - měl zájemce, který mu navrhl co a jak a viděl, že to do konce dotáhnout chci takže si určitě taky spočítal, že lepší slevit a mít to s úspěchem prodáno na místě a okamžitě.
Miloš Vyskočil 13.04.09 08:08:36 napsal:
Takové kola jsem měl taky (15"-4×130) prodal jsem je a teď je vídám na
fotografiích na žlutém cabriu. Co se týče ceny, nerozumím tomu proč se
ptáš na názor lidí, prostě se ti líbí a dáš za ně požadovanou cenu,
když se ti nelíbí, nebo jsou mimo tvoje finanční možnosti tak si prostě
necháš zajít chuť.Ptal jsem se na cenu, protože mě zajímalo, jak moc jsem se nechal unést. Kola jsem koupil a nezjišťoval cenu dříve takže jsem je bral protože jsem je chtěl. Jen jsem chtěl vědět, zda tu hodnotu mají. Jak jsem zjistil tak jsem koupil hodně slušně.
Takové kola jsem měl taky (15"-4×130) prodal jsem je a teď je vídám na
fotografiích na žlutém cabriu. Co se týče ceny, nerozumím tomu proč se
ptáš na názor lidí, prostě se ti líbí a dáš za ně požadovanou cenu,
když se ti nelíbí, nebo jsou mimo tvoje finanční možnosti tak si prostě
necháš zajít chuť.Ptal jsem se na cenu, protože mě zajímalo, jak moc jsem se nechal unést. Kola jsem koupil a nezjišťoval cenu dříve takže jsem je bral protože jsem je chtěl. Jen jsem chtěl vědět, zda tu hodnotu mají. Jak jsem zjistil tak jsem koupil hodně slušně.
ja sem je bez pneu a bez poklicek-4rafky a 16matic prodaval za 7000 a nikdo je nevzal,tak dal zrajou na pude
-> su.tech: matky stejny jako ford
Takové kola jsem měl taky (15"-4x130) prodal jsem je a teď je vídám na fotografiích na žlutém cabriu. Co se týče ceny, nerozumím tomu proč se ptáš na názor lidí, prostě se ti líbí a dáš za ně požadovanou cenu, když se ti nelíbí, nebo jsou mimo tvoje finanční možnosti tak si prostě necháš zajít chuť.
-> Pavel P..: No už mockrát jsem slyšel, že tohle a tamto se sehnat nedá. Uvidíme, poprat se s tím už budu muset sám. Snad se zadaří. Oni ty matky jsou OK, akorát některé jsou v tom 6-ti hranu zkorodované a místy ulouplé ale jinak OK... takže spíš trochu technická a vzhledová záležitost než vážná závada.
-> TTomas: Psal jsem do zpráv... jinak dík za info.
matky se daj koupit... Dejlovi jsem dvě sady nových chromových kupoval. ale nevim z čeho byli ani kde se to dá koupit ofiko :)
-> su.tech: Ty kola jsem mel. Za peknou kompletni sadu bez pneu muzes chtit tak +-10tis. 82 ve slunicku je vyroba(kolem slunicka by mela byt jeste tecka, ktera urcuje mesic). Co se matek tyka obavam se ze nove nesehnatelne...jete se obcas nekdo vyklubou. Mimochodem co jsi za ne dal? Jinak jsou to pekna lehka a pmerne tvrda kola z W.Germany

Ke kolům byly 4 bezpečnostní matky + 14 origo matek - jsou z nějakého lehkého materiálu a zajímalo by mě, jestli se dají koupit nové pokud někdo máte tu zkušenost a na kolik to tak vyjde. Některé z těch origo matek už nejsou ve 100%-tním stavu a tak bych možná dokoupil nové. Pokud někdo máte nějaký odkaz nebo mi o těchto kolech jste schopni něco říct budu rád. Díky za veškeré informace.

Zezadu taky vypadají zachovale, co se týká těchto kol tak by mě zajímlo právě jestli je třeba někdo máte a jaké máte zkušenosti a jestli znáte někdo ty značky a popisy co jsou na tom kole. Rozměr, šíři, ET tomu všemu rozumím ale je tam v takovém sluníčku číslo 82 to by mě zajímalo, jestli to je rok výroby nebo co to je za značku pokud někdo víte. Díky
Původně jsem si nemyslel, že bych si tyhle kola pořídil, ale zrovna u této sady mě zaujalo, že je zcela kompletní - 5 kusů kol, všechny mají origo pokličky a jsou k nim i origo šrouby. Stav mě mile překvapil a tak po nějakém tom váhání jsem je předci jen vzal. Cena byla dle mého prvotního soudu vyšší ale když teď uvažuju nad tím, že jsou vlastně kompletní, nebyly nikdy lakované a nejsou zničené tak možná ani ne. Proto by mě zajímala jejich hodnota. Prodávat je nechci, jen jsem se nechal trochu unést a tak chci vědět, zda jsem přeplatil nebo ne.
Takže dneska jsem si přivezl tohle nenápadně vykukující překvapení... překvapení protože s tím jsem nepočítal ani ve snu. Zajímala by mě cena kterou tyhle kola mají.
1. Zajímalo by mě jakou hodnotu podle vás mají tyto kola.
2. Pokud je někdo znáte blíže tak vaše zkušenosti.
3. Dají se k nim koupit ty origo matky které jsou na fotce?
2. Pokud je někdo znáte blíže tak vaše zkušenosti.
3. Dají se k nim koupit ty origo matky které jsou na fotce?
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
Zastavil:su.tech – nezodpovědný hajzlík