tak ma napadlo , do akej miery sú pri plnej výške hladiny oleja v prevodovke naplnené olejom nohavice? sú plné oleja, alebo je v nich oleja len trochu?
-> suri: pri tomto použití nie. Krivilo mi len ten prípravok na vylisovanie poloosy z ložiska, tam ten bol ale z 6 mm plechu, tak som ho potom zdvojil druhou platňou:)
-> suri: nijako, pretože ložisko som nelisoval súčasne aj na poloos, na poloos som ho najskôr naklepol prostredníctvom trubky (trubku vidno na poslednej fotke).
-> Pilot 105: no ja mám skúsenosť že voľne na hriadeľ mi šli ložiská len na starých poloosiach, na nových idú tiež ťažko. Mňa skôr trápi tá výkyvnosť, na nových ČSSR ZKL 2306 ložiskách ide výkyv, ak s nimi súčasne netočím, dosť ťažko. A neviem, či je to tak v poriadku.
-> minno: Nevím kde ta ložiska dnes vyrábí :/, ZKL kupuji jen na místa, kde se ložiska snadno mění a nebo není k dispozici u SKF (NU 22/32, PLC apod.)
Nevím v jakých tolerancích by se měla ložiska pohybovat, ale přijde mi divné, že se ložisko s vůlí pohybuje po hřídeli, když jsem měl předtím problém staré slisovat.:/
Mám otázku, ložisko 2306, pokiaľ je nové, má byť úplne voľne výkyvné aj pri "netočení"? Lebo doposiaľ som mal v ruke len nové ložiská ZKL Czech republic a tie boli po namazaní voľne výkyvné aj bez otáčania. Teraz sa mi dostali do ruky (predali mi v predajni s ložiskami) ešte ložiská zo starej zásoby ZKL Czechoslovakia a tie sú voľne výkyvné len pri točení s nimi. Pre istotu napíšem, že sú naozaj nové, boli pekne zabalené, po rozbalení celé ložisko v prevoznom tuku, čiže žiadne znehodnetenie materiálu. Sú na tom rovnako obidva. Pri ich otáčaní je všetko v poriadku, idú pekne ľahúčko, ale keď sa netočia, takmer nie je možný ich výkyv. Príde mi to divné.
-> Pilot 105: to sem zkousel na pokusnej poloose a pokud se to nekomu povedlo, tak tu poloosu muze vyhodit, protoze ma volnej krouzek... Nehlo se to ani o desetinu milimetru a poloosa to odsrala...
-> minno: čo sa čuduješ ja som to tak prelisovaval ... nakružok som posadil o čeluste zveraku a na pomoosi som mal naopak zatočenu maticu .... nakružok som nahrial PB horakom položil som na matku kladivo a tažkym kladivom som po tom kladive drbol a kružok sa prelisoval
-> minno: :Mach je Andrt říznutý servisákem ze Strojně traktorové stanice,spíš než příručka je to takový manuál z praxe pro bližší pochopení,vždycky jde určitá věc dělat více způsoby,tenhle je prostě pro normálního člověka bez výbavy,i když já bych šel raději jinou cestou než je mlácení kladivem.