-> TechniX: ja som podlozku necha ta musi ostat upravil som srob č.66 siel sustruznikovy ktory my stiahol trosku tie zavity a zavitovu rurku z vnutra aby sa dalo jeden srob zalozit do druheho a zvaril dokopy .. fotka by asi pomohla viac a ten vyvod pri 4.valci, som pouzil vyvod z š100 ktory toto zapojenie mal...
-> Lukyn742: & -> čert: oukej bude teda varianta číslo 2 :) Takže to znamená upravit šroub, aby pasoval do bloku + upravit do zátku na vodu u bloku, provrtat a udělat do ní trubičku na hadici ..
Jak je to s přisazováním výměníku na blok, má se nechat ta ocelová podložka na které původně seděl filtr a nebo se má vyndat ?
J a som akurat dokoncil vymennik z Audi tusim 2.0benzin.. vyvod siel do vyvodu kurenia (kovova trubka, vedena popod sviecky- okolo motora do pumpy) a vstup siel z bloku od 4.valca..
-> suri: na praveze nasadil výměník a v půlce závodu šla z expanzky pěna, vybublalo to a od tý doby zase nic. Normálně to bublalo ven. Emulzce na žádným víčku není. Tak nevím co to mělo znamenat.
-> vhml: jo setkal, na motoru cca 140tis a prasknul tak že 6L oleje se dostalo do chladícího systému.. 3 dny se to dostávalo ven.. a po vyměně a celkovém vyčištění se tam mastnota zas dostala do nádobky od chlad. kapaliny
tento vymennik z octavie sa mi dostal pod ruky ale ma tam jednu dierku naviac ako tie co ste tu davali na ukazku,,,,bude v tom nejaky problem ked by som ho namontoval alebo nie ??
-> Toušík: dle zateze motoru. Na slalomy třeba fabii nechladim vubec, pro 10W-60 a kratkou trat to nema vyznam. Leč dám výměník, pro jistotu a lepší ohřívání
Já se jen zeptám zda ten výměník chápu dobře: Je asi nejlepší pro seriové a lehce upravené motory, protože mě prostě rychleji ohřeje olej a pokud by se mi olej při chvilkovém tahu motoru ohřál víc, tak mě ho bude i chladit. Ale pro motory s větším výkonem např od 90k, už bude spíš potřeba chladič? Nebo třeba dát obě ty věci?
je to z motora, kde nebolo dost miesta na filter, tak je tam medzikus, vdaka ktoremu je to otocene o 90° voci bloku ... napr. aj vw golf mkII 1,6 TD to tak ma
-> BeBe: Bylo by to možné oměřit přesně? Nebo už to nemáš fyzicky v ruce? Kdybych měl přesné parametry udělám výkres a zkusím to poptat co by stála výroba. Vím, že největší problém bude sehnat udané závitníky, jinak to asi není žádný problém.