skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
karburator jikov 28-30 lekr
no tak to ja som si skur, prirubu a prisava to spodkom... volnobeh pravidelny az na to ze obcas po pusteni plynu to strasne pomaly pada.... cca od 2000ot aj minutu kym pride na normalnych 500...
Přesně tak, když se mi polorozpadla podložka pod karbcem tak jsem měl nízkej a nepravidelnej volnoběh. Vyřešila to až nová origo. Jestli tenhle karbec má vysokej volnoběh a jestli škrticí klapky dosedají (obě) a přívěra taky, tak nevim. Zkusit jinej karbec.
Tak ono podložka se mění tak že se napřed sundá karburátor až pak podložka
...jestli to chceš dělat obráceně tak to moc nemá smysl. Stejně se ve většině případů musí očistit dosedací plocha na sání od zbytků podložky a přejet smirkem na rovné podložce pro začištění. Ale můj názor je ten že tohle ti podložka nezpůsobí... ta má na svědomí snížení a kolísání otáček.

musis se tam dostat vcera sem ho sundaval a v poho kratkej imbus na golu ale jenom imbus a desitku stranak a deto
-> peac: netusim ja som to nerobil ale aj on to mal vlhke a lietal mu volnobeh

-> gabo00000: no taky sy myslim ze je to asik tim pac ted sem se v tom stoural a ejhle saci potrubi pod karbecem bylo vlhke od benzinu, takze sunda vymenit a snad pojedu jenze mam hacek v tom jak ho mam sundat pac se nemuzu imbusem dostat k jednomu sroubku

-> peac: kamarat mal taketo problemi a robila mu to podlozka pod karburatorom

leada ze by se nevracel uplne
Vrba: cau to jsem proveroval plyn se vraci
ze by se nevracel plyn?
nazdar lidicky mam mensi no celkem fest problem se svým favoritem (135 Ls) respektive s karburatorem, nejde mi seridit volnobeh, vse zacalo tim ze jednu si tak jedu a ejhle volnobeh 2 000, po seslapnuti plynu to vylitlo na skoro 3 000 otacek a nejde to nijak seridit, mam pocit ze zadrhel bude v sitici pac když sem ho vyřadil z funkcnosti tak otacky klesly na nejakych 1 600 ale nejdou snizit sroubek vonobehu je vysroubovany a směsy utahli. Motor ma po nastartovani opet 1500 - 1600 otacek nevite nekdo kde mam hledat chybu