skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
starter problem
-> gim: btw. okrem iného toto je nejaký poľský pastorok, mal som ho tiež, síce to štartovalo dobre, ale chod štartéra nebol úplne hladký....škrkalo to trochu pri štartovaní.
-> petr s: to je mi jasny jen sem nevedel jak na to nechtel sem to uplne oddelat
-> Pavel P.: az sundam ten starej tak promerim jak velkej je rozdil treba prumer bude stejnej jen bude mit kratsi zuby. A kdyz nebude tak je pudu zje..t :-( kdyz to nepude jinak tak se ti ozvu. Jinak princip chapu jak to mas dolu jen sem myslel ze to chce nejak opatrne, asi to bude chtit vic sily
-> David29: dik za tip
-> Pavel P.: az sundam ten starej tak promerim jak velkej je rozdil treba prumer bude stejnej jen bude mit kratsi zuby. A kdyz nebude tak je pudu zje..t :-( kdyz to nepude jinak tak se ti ozvu. Jinak princip chapu jak to mas dolu jen sem myslel ze to chce nejak opatrne, asi to bude chtit vic sily
-> David29: dik za tip
-> gim: Jinak až sundáš ten pojistnej kroužek, bejvá to roztepaný od nárazu pastorku, takže ti to asi ani tak nepude ven...pilniček a sjet to....
-> gim: nebude ten pastorek na fávo? ten má menší to zubatý kolo... běž jim ho hodit na hlavu. jestli chceš tak ti přivezu z chaty starter kterej má volnoběžku dobrou a předtim normálně chodil... jinak ten kroužek sklepneš dolu k pastorku sundáš ten kroužek co je uvnitř toho vnejšího a ten vnější už pujde dolu.
-> gim: A ten kroužek nejdříve posunout
-> gim: Dva šroubováky
hmm sem sikula no, pastorek je taky v haji, takze sem letel do auto kelly pro pastorek, akorat kdyz sem si ho privezl tak kdyz je porovnam tak ten starej ma vetsi ozubeny kolecko a vetsi hridelku, a novej to ma mensi. Pritom je to primo na tu moji skudku.
Este k tomu mi nejde sundat ta zavlacka ktera zastavuje pastorek. Pls jak na to?
Este k tomu mi nejde sundat ta zavlacka ktera zastavuje pastorek. Pls jak na to?
-> Pavel P.: volnobezka je v pohode, je slabej elektromagnet. Akorat nejak nemuzu sehnat na 120 :-( pasuje tam treba z feldy nebo facka?
ted nemam moc casu se v tom vrtat, takze nejdriv ve stredu. Od kazdyho sem se dozvedel jinej duvod cim to muze byt. Vy mi tady radite volnobezku, strejda civku a tata natahnout extra kabel na magnet aby sel plnej proud k pastorku. Kazdopadne ho nejdriv vyndam vycistim a pak se uvidi :-)
-> Ad@m: ok jeste to poresim a kdyztak napisu
-> gim: čau, mám fungl novou volnoběžku, stála asi 300, koupil jsem ji do felda startéru, ale tam přijde jiná. Tak když tak napiš, mám ji na prd
-> Pavel P.: ok, kdyztak se domluvime...
-> gim: kdybys chtěl tak bych ti mohl nechat jeden starší starter, jen asi přes rok a půl nejel, takže nevim v jakym stavu... ale volnoběžky by měla bejt OK tak bys z toho mohl poskládat jeden funkční, při tý příležitosti je dobrý ještě vyměnit uhlí a futra který jsou tam naklepnutý a budou nejspíš už vyběhaný, ale to stojí pár šušní

-> gim: Jak řiká Pavel... ale nová stojí asi 350, a než to kuchat z jinýho startéru, to je rychlejší ho prostě vyměnit....
-> gim: jo volnoběžka je na pricipu jako u jizdního kola že se protáčí v jednom směru a v druhym zabírá a tobě se protočí občas v obou směrech. sundej starter a dej jinou volnoběžku. případně jinej starter.
-> Pavel P.: takze je problem v cem? v ty volnobezce? moc sem to nepochopil. jako ze se toci na druhou stranu?
to nebude tim že se nevysouvá ale že se volnoběžka protáčí.. ona v jednom směru se protáčí a ve druhém zabírá..a nejspíš bude vymlácená a bude se protáčet.....
zkousel sem tu hledat, projel sem asi 20temat o starteru a nikde o tomdle ani zminka.
Ahoj mam problemek se starterem. Dneska cestou ze skoly sem v kolone chcipnul motor a kdyz sem startoval, tak to proste neslo. Slysel jsem jen otaceni el.motoru, ale netocil motorem. Je mi jasny ze se nevysouva ozubeny kolecko, ale de mi o to z jakyho duvodu a jak to opravit? Jinak se starterem nebyly problemy. Pred tim jsem s tim popojizdel a startoval asi 10x a ujel sem 5kilaku a pak todle.
Auto sem odstavil a tedka vecer si pro nej zasel a nastartovalo bez problemu, ale kdyz sem to po zahrati zkousel tak se stalo zas to samy. I kdyz sem starter parkrat poklepal tak bylo potom slyset se se kolecko posunulo, ale porad malo, aby zabralo...
Auto sem odstavil a tedka vecer si pro nej zasel a nastartovalo bez problemu, ale kdyz sem to po zahrati zkousel tak se stalo zas to samy. I kdyz sem starter parkrat poklepal tak bylo potom slyset se se kolecko posunulo, ale porad malo, aby zabralo...