skoda.virt.cz
odkaz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co je to za motor (cislo)
-> Gryzly: parada tak to jo, motor slape jak hodinky to je tedy v poho diky
-> Alchymista: právě že to je dobrý. Nemužou ti říct že tam máš špatnej typ motoru. ale pokud jsi ještě ten starej motor nevyndal a jezdít o tak zajeď na ten výmaz se starým motorem a je to. bude ti sedět číslo i typ a tak není duvod proč by ti to nevymazali.
-> Alchymista: das vo litr vic no

-> Gryzly: nojo ty vole a co ted

-> Alchymista: Jo musíš na evidenčku a s tím papírem pak na dopravku a tam ti udělají výmaz čísla motoru z evidence.
Ale typ musí sedět. jenže z tohodle toho motoru typ nikdo nepozná.
Ale typ musí sedět. jenže z tohodle toho motoru typ nikdo nepozná.
-> Gryzly: zmerit vrtani nebude takovej problem protoze motor je rozdelanej do posledniho sroubu :)

sry 50,-
technicak ani od toho nemam, on mi ho prenechal strejc, no ale slisel jsem ze kdyz pudu na STK tak mi v TP to cislo smazou a prej to stoji okolo 5,-, je to mozny ?
-> Alchymista: a brácha má formana a tam je přidělené číslo motoru i kastli.
třeba to moje číslo je v autě Š120LS z roku 84, ale při generálce tam dali motor bez čísla a je to motor Š130. na dopravce zapsaly číslo a typ motoru nechali puvodní, takže je tam legálně motor Š130 na kyvce a dvoupístkách
-> Gryzly: Máš pravdu je to přidělené číslo
-> Alchymista: budeš muset změřit vrtání. jinak se k tomu nedostaneš. 105,120,120LS mají stejnou kliku a 130,135,136 mají taky stejnou kliku
to někdo nabouchal ručně. na novej blok bez čísla. Na dopravce ti přidělili číslo a v servisu ti ho vyrazili. to puvodní auto by mělo mít v techničáku zápis o přidělení čísla náhradní technologií. 5/2 značí kraj a okres zbytek je číslo. typ motoru tam není zakodovanej.
-> Dušan: nj to mozna neni ale tak co to asi je ja totis potrebuji do toho motoru kliku ale nevim co je to zac
me se spis zda ze to ani neni originalni cislo