skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Barva na svody
-> Petr F.: Pokud myslíš tu "růžovou metalízu" v malý pixle,tak můžu potvrdit. Natíraly se parohy s laufem někdy po revoluci a parohy sou růžový dodnes...
-> Vlda: Škodovácký výfuk 350,- (opískovat, našopovat), ceny jsou z okolí Plzně.
-> Vlda: Svody stojí 100,- (opískovat, našopovat Al)
-> Tuner#2:
ked 10 rokov vydrzala na vyfuku ???? :)
ked 10 rokov vydrzala na vyfuku ???? :)
a co takhle nerez? jak ten se da obarvit aby to neslezlo, a za kolik? 

A kolik to tak stoji to pohlinikovani a v jakym odvetvi provozoven to delaji? V lakovnach asi ne co?
-> Petr F.: dobře božíškovej odstín

Stříbrna barva od f. Macota (Plasti-Cote) ve spreji-do 850 stupňů,určená vyloženě na extrémně teplotně namáhané plochy(přímo svody a pláště tlumiče výfuku).Pokud je podklad opískovaný a odmaštěný-nesleze to ani se to neoloupe.Občas je dobre to ale přestříknout(já to dělám cca co 2 roky).
Nejlepší je ovšem pohliníkovat-to je bez debat.
Nejlepší je ovšem pohliníkovat-to je bez debat.
Mě když kamarád před dvěma roky řekl natři to silikonovou barvou, tak jsem si v duchu řekl "kecá". Ještě mě ji půjčil v pixle, byla růžová a vydržela všechno!!!! Stálo mě to kastl piva.(jsme se vsadily)

TUNER a JIZI: znacku tyx silkonovyx barev nebojak ta pixsle vypada, mohli by ste to sem dat ? d
tak ja to teraz skusim na novom vyfucku hlinikovym sprejom, mam ho dost

-> Gemini: Tak ta se loupe...
vypalovacia striebrenka na kominy :)
Taky mám dobré zkušenosti se silikonovou vypalovací barvou. Měl jsem černou a taky stříbrnou.
Absolutní spokojenost, nic neslezlo, jen než se to vypálilo, tak to smrdělo a jemně pokuřovalo.
Asi po roce a půl se v ohybech odstín zesvětlil, ale v pohodě. Je možný to kdykoliv přelíznout znovu štětečkem, páč ty ohyby jsou přístupné dobře.
Absolutní spokojenost, nic neslezlo, jen než se to vypálilo, tak to smrdělo a jemně pokuřovalo.
Asi po roce a půl se v ohybech odstín zesvětlil, ale v pohodě. Je možný to kdykoliv přelíznout znovu štětečkem, páč ty ohyby jsou přístupné dobře.
Já jsem teď stříkal svody a výfuk a měl jsem doporučení od Hriciny. Je to normální silikonová černá barva v pixle a tou to stříká i on a mě to za loňskou sezónu nic neudělalo ani na svodech - drží to krásně. Pokud to ale bude jezdit v soli, tak sleze určitě a je asi nej to pohliníkovat.

ja koupil od motipu ten zaruvzdornej sprej cernej ale jeste nemuzu referovat
No ja jsem to obrousil a natrel barvou z plechovky do 600° a oloupalo se to :(, tak nevim
-> jack51: ja som kupil normalka sprej do 600stupnov asi za 400sk a drzi to pekne uz 2 roky,ziadna hrdza ani neopadava,ale striekal som este na jednom aute co mam,ale striekal som na hrdzu a za pol roka to zacina opadavat

-> jack51: No kamarád má docela dobrou zkušenost se silikonovou vypalovací barvou...Ale ne ve sreji ale normálka v pixle.Dělají se i do různý teploty,ale teď si nevzpomenu jakou má on...Tušim že 400 nebo 600 stupňů....fakt nevim...
-> jack51: S žádnou, časem všechny slezou, pokud ti jde o výdrž, tak našopovat hliníkem.;)
S jakou barvou máte dobré zkušenosti na výfukové svody a výfuk?
dik
dik