Ako zistim ci je prasknuta?

prohledat
12 příspěvků (zobrazeno 1 až 12) od 24.02.2006 do 27.02.2006, založil/a Lokiu
řadit dle data
17:23:49
27.02.2006
miskus
ako povedali gemini a spol.ako prve hlavu dole skontrolovat presahy vloziek,potom pozret ci je hlava rovna,a kedze si mal podpaleny ventil zober ho ku frezarovy aby ti len precistil (aby bolo vidno prasklinu ak tam bude) na 3 a 4 valci mostiky medzi sacim a vyfukovym ventilom.ak neuvidis zaloz hlavu dotiahni tak ako ma(predpoklad chladiaci okruh ti funguje otvara ako ma chladic je cisty atd)

ak sa ti aj tak vari a tak je hlava v predeli.este mozes po zohriati pred varom samozrejme otvori vicko a skusit pridavat ak hadze bubliny do vody tak je to jasne.

k tej emulzii moze vznikat aj striedani chladu a tepla.pozri ci ti nepribuda olej.

este ma napadlo ci su dobre vlozky v bloku usadene ale to suvisi s presahom vloziek(medene kruzky a nejaky sajrajt)
12:27:46
27.02.2006
TomasB
-> Lokiu: zalezi co beries pod rozobratim motora,tak jedine ako na to asi dat dole olejovu vanu,hlavu,povolit ojnicu a vybrat celu vlozku aj s pietom a vycistit sedlo vlozky a dat na vlozku tu podlozku medenu a zalozit naspat.to je asi jedine riesenie 4
11:50:09
27.02.2006
Lokiu
-> Gemini: Tak asi mas recht.Najskor to bude utopena vlozka na prvom valci.Prave som bol v garage "orientacne" to zmerat. Da sa to nejak spravit aby som nemusel rozoberat cely motor?? Tededa to sa mi fakt nexce. Poradte ako na utopenu vlozku bez rozobratia motora.
00:41:06
25.02.2006
Gemini
-emulzia pod vickom je normalna vec

-utopene vlozky alebo zle dotiahnuta hlava - odpali sa tesnenie

pri zlom tesneni pod hlavou sa vyfuk plyny dostavaju do vodneho okruhu, kde vznikaju velke bubliny, voda prestane cirkulovat a vyvari....
13:38:44
24.02.2006
Ing. Duso
upchat otvory a fukat do nej s kompresorom a ci niekde nefuci.. tak si myslim ja 6 a inac si skusal ci nemas pokrivenu hlavu ?? zozen Ocelove pravitko a poloz na hlavu..a budes vidiet.. mozno je kriva a podpaluje ti tesnenie a za to ti unika voda do spal. pristoru..
13:20:59
24.02.2006
Lokiu
No presahy su OK, a vodu som dolieval kazdych mozno 20KM aj 3/4L.A pod olejovym vickom som mal furt taku emulziu.Taze asi voda unikala do spal priestorov. Neviete LACNY a spolahlivy sposob ako zistit ci je hlava prasknuta alebo nie?
13:18:00
24.02.2006
Lokiu
Termostat ne ten bol meneny(3x) a to prve tesnenie bolo podpalene.Ja len ze ci nevie niekto ako by sa dalo zistit ci je prasknuta. Ked som do spal. priest. nalial benzin tak nikam nepretiekol, len cez ten podpaleny vyfukovy ventil na 3tom valci.Je mozne ze nepraskla len to ten ventil blbol?
13:00:15
24.02.2006
kliste
-> Lokiu: a presahy byly dobre?
12:38:16
24.02.2006
Ing. Duso
no nesom expert..ale ked ti nepretekalo tak asi pohoda.. a ten ventil ti akurat prepustal do spalovacej komory zmes.. no ale aj tak neviem ako moze toto vplyvat na varenie motora... hlupa otazka: mas dost vody v chladiacom okruhu?? 1
12:28:57
24.02.2006
Lokiu
Termostat ne ten bol meneny(3x) a to prve tesnenie bolo podpalene.Ja len ze ci nevie niekto ako by sa dalo zistit ci je prasknuta. Ked som do spal. priest. nalial benzin tak nikam nepretiekol, len cez ten podpaleny vyfukovy ventil na 3tom valci.Je mozne ze nepraskla len to ten ventil blbol?
12:22:27
24.02.2006
Ing. Duso
hmm nemoze byt chybny termostat ?? ze ti neotvara...
10:50:07
24.02.2006
Lokiu
Mam problem zo 120LS hlavou.Motor strasne varil,tak som vymenil tesnenie a zrovnal hlavu.No aj po tom varil.Ked som rozobral akurat som zistil ze je podpaleny ventil na 3tom valci.A na prvom akoby podfuklo tesnenie.Tak neviem na com som.Poradte
Extreme Tyres