-> isti: Co by jim bylo. Prostě do nějakýho kroutícího momentu startéru zaberou, a když už je to nad jejich síly (jsou už prostě zničený), tak proklouznou. A startér pak točí naprázdno. Kdyby odskočil (což je v záběru skoro nemožný), tak se ihned zastaví. Protože v elektromagnetu je i jeho spínač ( tím, že se přitáhne pastorek se sepne i motor).
Oprava volnoběžky je prakticky jedině její výměna, protože je to zalisovanej díl.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Problem- starter vysune- zatočí a hned zasune
prohledat
8 příspěvků (zobrazeno 1 až 8) od 23.06.2018 do 24.06.2018, založil/a wlad-drakula
Presne tento problém mám s štarterom v bieloruse a v kombajne,niekedy je to vysunutý viac niekedy menej,takže výmena elektromagnetu nepomôže
-> wlad-drakula:
Vlastne čo je tým volnobežkám?
-> wlad-drakula:

Díki za rady, bola to volnobežka, dokonca dve volnobežky KO. kedže mám len dve príruby a dva pastorky do felicioveho startera na osadenie do zadohrabu, menil som ich medzi starterama spolu s volnobežkami. Už som vymenil na pastorkoch volnobežky a tak mám fuknčné štartéry. Tomu 120-kovému co som skúšal stale neviem čo je a už ma netrápi :)
Teraz len pre zaujimavosť má niekto teóriu ako sa mohli znicit dve volnobežky postupne po sebe?
Teraz len pre zaujimavosť má niekto teóriu ako sa mohli znicit dve volnobežky postupne po sebe?
-> MVM: Ale, jestli psal, ze menil do auta 4 startery, tak by pravdepodobne mel spatny 4 volnobezky.
-> wlad-drakula: Na 95% volnoběžka

Zkus se podivat na kostru. Stava se to kdyz do starteru nejde dostatek proudu. Nebo slaba baterka. Pokud to delaly vsechny startery, ktere byly v aute montovane hledal bych problem v elektrice (baterie, kostra, + pol)
Ten startér se nezasune. Protože kdyby se zasunul, tak se vypne. Máš v prdeli volnoběžky. ;-)
Ahojte všetci. Mám problem so strarterom v mojej rapide, vysunie pastorok, zatoci motor o necelu otacku, hned na to sa zasunie a strater dotoci navolno. Po kontrole vsetkých spojov kablov vo vozidle, som skusil vytiahnut kábel od cievky priamo na baterku, no stale sa situacia opakuje. Vyskusal som takto vo vozidle 4 ks starterov (3ks feliciove, 1ks 120-kovy) Ked som tieto startery skušal na stole napojit na baterku ostal pastorok vysunutý po celu dobu činnosti, no vo vozidle nepracuje spravne. Hladal som vo fórach a nenašiel som podobny problem, kto viete čo tomu je, napíšete, díki.