skoda.virt.cz
odkaz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Ložiska vodní pumpy
prohledat
17 příspěvků (zobrazeno 1 až 17) od 26.09.2017 do 29.09.2017, založil/a Petr Abrahámek
-> minno: Ano myslím ten kroužek. V nějaké z literatur se píše, že se nemá používat nové tešnění na starou dosedací plochu a celkově to musí dokonale sedět. Prý se dá zabrousit, ale nevím... Mi to po výměně chvíli cca 1000km trochu teklo a pak si to sedlo a je už 30 000 km klid...
Mňa by skôr zaujímalo, ako sú konštruované moderné vodné pumpy, keď sa uvádza, že cez ne má presakovať chladiaca kvapalina, vraj sú ňou mazané.
-> Jiskra: Gufero? Myslíš ten plochý gumový krúžok? Dosadaciu plochu pod ním moc ovplyvniť nejde. Rovnako ako nejde ani ovplyvniť dosadaciu plochu axiálneho tesnenia, ak je to nové a nepoškodené.
Já mam v klasické pumpě s velkými lopatkami (120) zapouzdřené ložiska a mezi nimi vysokoteplotní mazivo. Pokud pumpa teče přes vnitřní kroužek do ložisek, tak stejně nic nepomůže... Nejdůležitější je dokonalá dosedací plocha na kroužku a guferu uvnitř. Po kompletní repasi s výše uvedeným je motor pod čerpadlem suchý.
-> Petr Abrahámek: já tě chápu, taky mám na všech motorech pumpy buď z feldy, nebo fáva. Ale jak píše -> minno: dá se jít i cestou originalu bez poblití 

-> Petr Abrahámek: Ak pumpa tesní a v ložiskách je správna vazelína, všetko okolo je suché, nič nie je na hrane, nič nevyhadzuje a všetko je OK.
-> Antony: I když tam dáš tu správnou, tak je to tak na hraně. Prostě už to nechci řešit. maznička bude, ale bez maziva :)
-> Petr Abrahámek: motor je poblitej, protože tam není vazelína k tomu tepelně určená a "roztaje".
Jj jak pise jarda, 2RS a maznicku necham pouze zasroubovanou. Mazat je fajn, ale i ten motor je potom takovej poblitej a to nechci :). Diky kluci, vyzkousim to :)
-> Eidy 27.09.17 08:47:08: ja to pochopil, ze urcite chce dat 2RS

-> Petr Abrahámek: Když už zapouzdřené, byl bych pro gumové prachovky spíš než plechové. Gumové líp těsní. Favorit měl pumpu bez mazničky a vydrželo to věky. 

-> Petr Abrahámek 26.09.17 19:04:19: muzes, spousta aut to tak taky ma... Ale podle me je lepsi mazat... Jestli ted vis, ze na mazani nesahnes, tak dej zapouzdrene, jinak ale jsrm pro origo...
ještě otázka, můřu dát ty ložiska oboustranně zapouzdřený abych nemusel doplňovat mazničku?
Díky kluci
6000 a 6200RS
Ahoj kluci, můžete mi poradit jaká jsou ložiska ve vodní pumpě? Mám starší pumpu 136 a chtěl bych ji zrepasovat. Díky