skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Těsnění víka ventilů Felicia 1.9
-> 11mAjA11 24.01.17 18:39:18: Fotky bohužel nemám, nicméně sdělení mechanika je, že těsnění bylo opravdu součástí víka (navulkanizované) , takže se odstranilo a dalo se klasické výměnné a uvidíme co to bude dělat.
Ano, ale to tam je napsáno něco ve smyslu že odpadlo bez náhrady - to pak znamená že u pozice tam číslo dílu je, ale nejde objednat a nebo číslo dílu není a je tam odpadlo bez náhrady.
Stará Etka co mám v PC (verze 7.0 , 193/69) i on-line píše u všech roků výroby Felicie s motorem 1.9 D jeden kód motoru AEF a jeden typ těsnění, jak už jsem psal 028103483H.
Takže to znamená že tam je chyba kterou nikdo neřeší.
Nikdy sem se nesetkal s jiným typem těsnění na daný motor, proto mne to udivuje a to se na servise objevovaly poměrně hojně.
V Golfech III ten motor je taky akorát pod kódem 1Y a AAZ , rozdíl je v tom že na Felicii namontovali čerpadlo Lucas které trpí na kvalitu paliva, oproti tomu Golf s čerpadlem Bosch sežere vlastně cokoli mu člověk podstrčí.
A světe div se ono to těsnění je stejné jako na Felicii..a dokonce i ventilvíko..
Chtěl bych vidět fotku toho motoru pokud je to možné, čistě ze studijních důvodů..
Stará Etka co mám v PC (verze 7.0 , 193/69) i on-line píše u všech roků výroby Felicie s motorem 1.9 D jeden kód motoru AEF a jeden typ těsnění, jak už jsem psal 028103483H.
Takže to znamená že tam je chyba kterou nikdo neřeší.
Nikdy sem se nesetkal s jiným typem těsnění na daný motor, proto mne to udivuje a to se na servise objevovaly poměrně hojně.
V Golfech III ten motor je taky akorát pod kódem 1Y a AAZ , rozdíl je v tom že na Felicii namontovali čerpadlo Lucas které trpí na kvalitu paliva, oproti tomu Golf s čerpadlem Bosch sežere vlastně cokoli mu člověk podstrčí.
A světe div se ono to těsnění je stejné jako na Felicii..a dokonce i ventilvíko..
Chtěl bych vidět fotku toho motoru pokud je to možné, čistě ze studijních důvodů..
-> 11mAjA11 24.01.17 14:13:31: asi robíš s Etkou málo , bežne tam pri updatoch vypadávajú veci ktoré tam niekedy boli ...
Tak to potom si měl asi ojedinělý kus.
Kód motoru jsi vyčetl z bloku nebo z TP ?
Etka musí vědět vše a pokud je tam změna, vždy je to v ní uvedeno pod nějakou poznámkou či odkazem na nějaký další zdroj informací.
Kód motoru jsi vyčetl z bloku nebo z TP ?
Etka musí vědět vše a pokud je tam změna, vždy je to v ní uvedeno pod nějakou poznámkou či odkazem na nějaký další zdroj informací.
-> 11mAjA11 24.01.17 13:33:08: No podle ETKY jsem to taky tak našel, ale evidentně ani Etka neví vše..nebo nevím...
Podle Etky všechny motory 1.9D ve Felicii (jiné než kódu AEF se neosazovaly), mají výměnné těsnění pod číslem 028103483H.
Tak nevím
.
Tak nevím

Felda 1.9D, kod motoru AEF...
Na kterém autě??
Podstatná věc, existují 2 verze vík a těsnění. Buď se mění jen těsnění anebo je těsnění součástí víka a mění se to celé....:(
-> 11mAjA11 24.01.17 07:54:17: No koukal jsem teda na nové víko ventilů a našel jsem ho pouze holé bez těsnění, takže to zřejmě nikdy z výroby nebylo jako komplet. Sadu těsnění včetně gumiček kolem šroubů od Elringu mám. Tak jen zkusím asi oslovit někoho jiného..:)
Tak to je celkem nesmysl.
TDi na nic takového netrpí, trpí tím že mají namotáno dardu a ta guma ztvrdne pod náporem oleje a tepla.
Na obou to stačí vyměnit a je to.
Těsnění se rozhodně nelepí, pokud je celá sada nová jsou v ní i těsnění pod upevňovací šrouby víka.
Jediné místo kam se aplikuje minimální množství tmelu je přechod rovné ploch do oblouku kolem uložení vačky a na druhou stranu stejně tak kolem záslepky toho menšího oblouku.
www.nahradnidily-skoda.cz /images_zbozi/16738_1.jpg
A pokud si dobře pamatuju tak na TDi by to mělo být tohle :
www.heureka.cz/?h%5Bfraze %...
TDi na nic takového netrpí, trpí tím že mají namotáno dardu a ta guma ztvrdne pod náporem oleje a tepla.
Na obou to stačí vyměnit a je to.
Těsnění se rozhodně nelepí, pokud je celá sada nová jsou v ní i těsnění pod upevňovací šrouby víka.
Jediné místo kam se aplikuje minimální množství tmelu je přechod rovné ploch do oblouku kolem uložení vačky a na druhou stranu stejně tak kolem záslepky toho menšího oblouku.
www.nahradnidily-skoda.cz /images_zbozi/16738_1.jpg
A pokud si dobře pamatuju tak na TDi by to mělo být tohle :
www.heureka.cz/?h%5Bfraze %...
-> suri 24.01.17 07:48:43: Těsnění mám, nicméně mi bylo řečeno, že pokud se to nové těsnění dá na staré víko..teče to....tak nevím no..Navíc kvalitní těsnění je 250Kč a nové víko buď už není nebo stojí raketu...
Na Octavii sa to tesnenie ale v origináli nedá objednať , na Feliciu áno , raz som to menil a bolo to ok , akurát si už nespomínam či sa dával aj tmel okolo vačky alebo nie .
Zdravím. Má někdo zkušenost s přetěsňováním, resp. aplikací nového těsnění pod ventilové víko na naftovou felicii? Neautorizovaný servisák mi řekl, že v originále je to nalepené a pokud se mění pouze samotné těsnění (staré se oškrabe, nalepí se na víko nové), tak to nikdy pořádně netěsní a je lepší dát komplet nové víko ventilů s origo těsněním. Prý stejným problémem trpí i motory TDi (octávia 1). Díky za názory