-> minno 14.12.17 13:44:33: Elektrony i hliníkové disky je oboje zavádějící označení. Aspoň u Kopretin se lze dočíst něco jako Al Mg Si....čitej Al byl tak na desetníky nebo AYKY.
-> palinator 14.12.17 14:31:59: Kor když v jiných jazycích je to zase opačně

(Česká republika x The Czech Republic; český vtip x a Czech joke; mluví česky x ...speaks Czech....) Slušnej hardcore je v názvech měst a uměleckejch děl (Orlické hory (kopce) x Zlaté Hory(město) = WTF

) Naopak by se mělo psát s malým např. Ty jsi janek; nevěřící tomáš; to je jouda - asi by to chtělo lepší research, ale v metonymii (vnitřní podobnost) se skutečně přejatý jméno píše s malým: síla 1 newton, proud 1 kiloampér - dost lídí to nemůže vydejchat, protože zkratka je velkým (N,C,A,S (ale jsou malý kg,...) a tak tam jebou Newton, což zase nemůžu vydejchat já, např. v některejch nedomrlejch učebnicích. Jo a taky se to nevohybá: napětí 230 volt (ne voltů). Jako ten "tomáš", to už se celkem těžko chápe...
K tomu obsahu {plochy, objemu}... držel bych se toho, jak to bylo zakódovaný v angl. zkratce: S = surface; V = volume. A teď si naseru do gatí:
slovnik.seznam.cz/en-cz?q
=obsah (je tam i volume rip

)
A k tématu

Já myslel, že AEE 1.6 ve Felicii mělo psáno 55 kW, tady jsem zahlíd něco jinýho...