skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
vysoká spotreba
17:41:07
23.06.2016
23.06.2016
Sejki - zrušená registrace
-> deniss: to vis, na fiku se nastavila jehla, pak vyska soupatka a to bylo vse. Si asi nekdo myslel ze se nastavuje volnobeh na klapce
17:06:53
23.06.2016
23.06.2016
deniss
Caute, problem mam asi vyrieseny este musim pojazdit aby som videl spotrebu ale myslim si ze to bude uz dobre.....
Vybral som karburator a hned som si vsimol zavažný problèm, doraz škrtiacej klapky vyšrobovany asi tak 1cm a srob na nastavovanie volnobehu uplne dotiahnuty, doraz bol az tak vonku ze srob na stupnovitu vacku sytica sa nedotykal ani najvyssieho stupna....
Čiže celè to bolo kôli nejakèmu úžastnemu majstrovy, ktory by mal zvazit svoju cinnost v servise a mal mal byt zvolit inu profesiu
A hlavne sa chcem poďakovať za rady
Vybral som karburator a hned som si vsimol zavažný problèm, doraz škrtiacej klapky vyšrobovany asi tak 1cm a srob na nastavovanie volnobehu uplne dotiahnuty, doraz bol az tak vonku ze srob na stupnovitu vacku sytica sa nedotykal ani najvyssieho stupna....
Čiže celè to bolo kôli nejakèmu úžastnemu majstrovy, ktory by mal zvazit svoju cinnost v servise a mal mal byt zvolit inu profesiu
A hlavne sa chcem poďakovať za rady
12:59:37
23.06.2016
23.06.2016
Lamac
Tesnenie pod vekom karburatora.Potom takisto veľa robia aj vadné hadičky na podtlak,nesprávne nastavený karburátor,znečistený vzduchový filter,prípadne prípadne nefunkčná klapka na nasávanie horúceho vzduchu od výfuku v sacom potrubí k filterboxu..Ano,aj zle nastavená bohatosť zmesi.
18:32:45
22.06.2016
22.06.2016
deniss
Ake tesnenie myslis? Teraz som bol tankovat a mam 42l nadrz, vcera som dal 18litrova dneska som dotankoval 32litrov, cize mi to zozralo 8litrov a presiel som 33km, z toho 25 mimo mesta ustalenou 80km/h a zvysok tak 4 jazdy po meste v 10 minutovych intervaloch
Upravene: Este jedna otazocka aky velky vplyv na spotrebu srob kde sa nastavuje zmes behu naprazno?
Upravene: Este jedna otazocka aky velky vplyv na spotrebu srob kde sa nastavuje zmes behu naprazno?
17:05:47
22.06.2016
22.06.2016
Lamac
Rozobrať karburátor a vymeniť tesnenie.Aj na lekri 28-30 robí vadné tesnenie dosť veľký rozdiel v spotrebe.
17:00:14
22.06.2016
22.06.2016
deniss
Hadice a trubky su ok nikde niesu poskodene ani benzin nikde necitim, hlavne ani z vyfuku neni citit ze by to bolo nejak bohate alebo ze by sa to nejak zalievalo
15:47:01
22.06.2016
22.06.2016
Tomaso435
a hadičky a trubičky sou ok?
11:05:35
22.06.2016
22.06.2016
deniss
No stym manualom to je problem nnikde som sa k nemu nedostal a to uz nejaky ten den hladam...
K svieckam, mam este polo g40 1.3 kompresor troska poladene a podla afr takmer vzdy ideal zmes a sviecky stale vzorovo tehlove tak isto aj ked bol kompresor nahradeny turbom...
K svieckam, mam este polo g40 1.3 kompresor troska poladene a podla afr takmer vzdy ideal zmes a sviecky stale vzorovo tehlove tak isto aj ked bol kompresor nahradeny turbom...
10:59:27
22.06.2016
22.06.2016
minno
-> deniss: Tak ja sa obecne dosť čudujem, keď tu niekto pri dnešných biosračkových benzínoch píše ešte o tehlových sviečkach :) Tehlovo sfarbené sviečky bola výsada olovnatých benzínov.
Skús si nájsť manuál k tomu karburátoru. Bez neho sa asi nepohneš.
Skús si nájsť manuál k tomu karburátoru. Bez neho sa asi nepohneš.
10:54:20
22.06.2016
22.06.2016
deniss
Dneska poobede sa nato pozriem, najvatsi problem mi robí nastavenie kedže neviem nájst nejaký manual alebo nejake dokumenty, neviem ani hladinu v plavakovej komore nastavit kedze nemam z coho cerpat info.
Jedna vec mi nedava zmysel a to je ze sviecky boli tehlove a to by asi pri zle nastavenom pripadne poskodenom karburatore nebolo mozno, alebo sa mylim?
Jedna vec mi nedava zmysel a to je ze sviecky boli tehlove a to by asi pri zle nastavenom pripadne poskodenom karburatore nebolo mozno, alebo sa mylim?
10:27:55
22.06.2016
22.06.2016
minno
-> deniss: Začal by som kontrolou všetkých nastavení karburátora. Ak je tam tiež aj stupňovitá vačka na zvyšovanie otáčok motora u studeného motora ako na LEKRi, skontroloval by som, či ti to u zohriatého motora neostáva visieť. T.j. prívera sytiča je plne otvorená, ale doraz stupňovitej vačky sa opiera a niektorý stupienok a preto to na voľnobeh točí také otáčky. Ak tam teda niečo také tiež je. Prípadne sa pokúsiť nastaviť voľnobežné otáčky.
Celkovo by to chcelo asi ten karburátor repasnúť, skontrolovať tesnenia, membrány, nastaviť.
Celkovo by to chcelo asi ten karburátor repasnúť, skontrolovať tesnenia, membrány, nastaviť.
10:07:23
22.06.2016
22.06.2016
deniss
Ahoj, ano je to takmer pierburg 2e len ke to jednokomora, sytič je cez bimetal tak ako aj na 2e a podobne....
Ja som auto kupil cca 2-3 mesiace dozadu a volnobeh uz bol takto zvýšený a spotreba bola cca rovnaká ale nejak som to nevedel odsledovat lebo v nadrzi nemohlo byt vela benzinu lebo bolia dierka pri hrdle
Ja som auto kupil cca 2-3 mesiace dozadu a volnobeh uz bol takto zvýšený a spotreba bola cca rovnaká ale nejak som to nevedel odsledovat lebo v nadrzi nemohlo byt vela benzinu lebo bolia dierka pri hrdle
08:28:03
22.06.2016
22.06.2016
minno
-> deniss: Čo som tak pozeral fotky, tak to vyzerá byť karbec podobný LEKRu (resp. Pierburg 2E3) z Favorita, akurát je to jednokomorák.
Ovládanie sytiča je bimetalovou pružinou napojenou na ohrev vodou?
Kedy sa problém vyskytol? Predtým bola spotreba aj otáčky voľnobehu u zahriatého motora OK? Alebo auto sa k tebe dostalo len teraz a od začiatku je tento problém?
Ovládanie sytiča je bimetalovou pružinou napojenou na ohrev vodou?
Kedy sa problém vyskytol? Predtým bola spotreba aj otáčky voľnobehu u zahriatého motora OK? Alebo auto sa k tebe dostalo len teraz a od začiatku je tento problém?
22:57:25
21.06.2016
21.06.2016
deniss
Caute, potreboval by som pômocť z vysokou spotrebou na vw polo 86c, síce to nieje škoda ale verím že tu je dosť odborníkov a niečo vymyslíme Pôvodne som mal dierku v polke nádrže tak som si myslel že to je tým ale nádrž som dal čisto novú a problém pretrváva.....
Jedná sa o vw polo 86c z motorom 1,0 8v a výkonom 29kw, karburátor je pierburg 1b,
problém je vysoká spotreba cca 16L/100km, štarty za studena sú dobré, za tepla musím trošku pridať plyn... Po zohriati na prevádzkovú teplotu drži motor vysoký volnobeh /vatší ako na sytič cca 1800-2000ot/, sviečky som pozeral pár týždnov dozadu a boli takmer tehlové ale zajtra ich znovu pozriem /ked som ich pozeral bola nádrž ešte deravá a myslel som si že vysoku spotrebu robí vytekajúci benzín/
Všetky hadice na podtlak sú vymenené a olej nepribúda a aj výkon auta je normálny
Vrchná klapka na sytič je pri zohriatom motore úpne otvorená, čiže na sytič to asi nejde
Vopred ďakujem za rady/tipy/triky
Jedná sa o vw polo 86c z motorom 1,0 8v a výkonom 29kw, karburátor je pierburg 1b,
problém je vysoká spotreba cca 16L/100km, štarty za studena sú dobré, za tepla musím trošku pridať plyn... Po zohriati na prevádzkovú teplotu drži motor vysoký volnobeh /vatší ako na sytič cca 1800-2000ot/, sviečky som pozeral pár týždnov dozadu a boli takmer tehlové ale zajtra ich znovu pozriem /ked som ich pozeral bola nádrž ešte deravá a myslel som si že vysoku spotrebu robí vytekajúci benzín/
Všetky hadice na podtlak sú vymenené a olej nepribúda a aj výkon auta je normálny
Vrchná klapka na sytič je pri zohriatom motore úpne otvorená, čiže na sytič to asi nejde
Vopred ďakujem za rady/tipy/triky