Díra v plynu 125l Sedr

prohledat
30 příspěvků (zobrazeno 1 až 30) od 07.12.2015 do 12.12.2015, založil/a vmat93
řadit dle data
23:28:37
12.12.2015
ferrari
-> minno 11.12.15 14:06:13: mno áno, vyjsť se SEDRom na koepc môže byť vcelku sranda...inak paradoxne, na tom Favo motore to nemalo v podstate vplyv, či som mal zapojené to vyhrievanie, alebo nie...tam to ozaj išlo na 1/4 sýtiča úplne v pohode, nič som nemusel túrovať...

Mám aj kilečko a tam s BSkom, to je tragédia, kým to nie je ako tam prehriate, tak v zime je problém vôbec ísť...
12:14:26
12.12.2015
ochoda
-> minno: PRavdu máš. 3 Než sem do toho začal hrabat tak to nějak fungovalo. 1
22:29:58
11.12.2015
minno
-> ochoda: Tak ono to JE vlastnosť3 Po prvom štarte sa rýchlo minie tá maličká zásoba benzínu z tej sytičovej predkomôrky a zdochne to.... Dá sa to trochu eliminovať rôznymi fintičkami s plynovým pedálom pri štarte (na ovládanie škodovky človek občas potrebuje vysokú školu skodovácku1), prípadne že sa trochu viac vyšróbuje von tá sytičová rúrka vo veku karburátora, ale tak či tak to nie je riešenie príčiny problému, ale len problému samotného.

Ako už bolo spomenuté, najlepšie fungujú sedre, o ktoré sa roky nik nestaral spolu v kombinácii s 20 ročným zaneseným vzduchovým filtrom1
18:43:44
11.12.2015
ochoda
-> minno: Ják píšeš o té T613 tak to samé mi to taky dělalo. Nastartoval sem motor, párkrát se překulil a zdechl. Nastartoval sem podruhé a už to makalo. Bral sem to jako vlastnost. 3 Ikdyž pokud si dobře pamatuju tak mi hodně pomohlo nastavení karbecu co mě poradil Urbi. 6 6
14:37:29
11.12.2015
RadovanSkodovkar
-> minno: Pravdu máš.. 1 Chcel by som vyskúšat Polmo z 1300vky, že ako to bude chodiť jednak za studena ale aj za tepla (plný sytič sa vraj má dávať až keď je -30 3 ). Ak sa osvedčí nechám ho ale ak nie tak buď Lekra alebo BMM 6
14:32:22
11.12.2015
minno
-> RadovanSkodovkar: No neviem, povedal by som, že to môžeš mať naladené ako dobre len chceš, pri mrazoch SEDR moc parády nenarobí. Typický príklad cesta domov odo mňa z práce. Prvý úsek od naštartovania cesta dole kopcom, na prvej križovatke pravidelne vždy skapalo, druhý úsek od tejto križovatky zas cesta hore kopcom, škodovka na plný sytič ledva šľapala po dychu3 A to stačili len mierne mrazy. Asi by pomohla väčšia sytičová tryska, ale kto bude meniť trysku 4x do roka, cez leto by to bolo zas moc bohaté. A v poslednom čase nie je výnimkou cez zimné obdobie, že jedeň deň je 0° a druhý deň -20.

A po dobrzdení dole kopcom za studeného motora mi to skapínalo aj v lete.

Sused má T613 na SEDRoch, minule ju dosť tak prevetrával. Jeden deň zaparkoval do garáže, druhý deň sa šiel znova previezť. Na prvý štart chytilo a hneď skapalo, na druhý štart už chytilo a bežalo1
upraveno 1x, naposled 11.12.2015 14:33:06
14:11:57
11.12.2015
RadovanSkodovkar
-> minno: Ten pocit keď ideš na nie úplne dobre naladenom Sedríku do kopca takmer hneď po naštartovaní 3 V polke kopca vidíš ako ťa predbieha dedko o paličke a hovoríš si tak pre seba "boohaaaa" 1 A nakoniec v takej zdravej 3/4 kopca ti to zdechne tak to je potom výhra 3 (Skúsenosť po kúpe zelenej 105ky 40 )
14:06:13
11.12.2015
minno
-> ferrari 11.12.15 10:29:04: to si mal ale asi zapojené vyhrievané sanie, s ním to chodí za studena trochu lepšie aj so SEDRom, ale stále nie dosť dobre...

S "normálnym" karburátorom (LEKR) poznáš rozdiel už hneď po naštartovaní v mrazoch, pri cúvaní z garáže. Len nakopneš motor a od začiatku ide hneď pekne kultivovane za plynom aj od najnižších otáčok. Kdežto so SEDR naštartuješ a musíš to prvé metre von z garáže určite viac túrovať, aby to neskapalo.... A to nehovorím o situácii, keď naštartuješ v mrazoch so SEDRom a hneď ti treba výjsť na nejaký kopec3
10:29:04
11.12.2015
ferrari
-> palinator 10.12.15 20:26:26: mne to zasa s Favo motorom slo vcelku kultivovane aj v zime..ale samozrejme,ziadne prudke pridavanie nehrozilo..ale bol to dost rozdiel voci motoru 120..
10:27:35
11.12.2015
ferrari
Sice ak je to Lekr,tak beriem spat,to nepoznam..sedr/edsr tam ma valcek a pruzinku
10:24:41
11.12.2015
ferrari
Len to treba opatrne rozoberat,bo pod membrankou je valcek a pruzinka,tak aby si to nestratil a dal naspat spravne ;-) inak su to naozaj len 4 srobiky..
20:53:29
10.12.2015
ochoda
-> Marty227: Řekl bych, že výměna je nenáročná. Měl by stačit šroubovák.
20:47:48
10.12.2015
Marty227
-> vmat93: túto "mezeru" som si teraz všimol aj ja keď som na favorite chvíľu pobehal na benzíne.. za tepla za studena stále to robí..

čo s tým teda robiť ? niekde som sa dočítal že to môže robiť vadná membrána akceleračnej pumpičky je to pravda ? aká náročná je výmena ak tak ? pred karburátorom mám celkom rešpekt a bojím sa že keď ho rozoberiem už to viac nezložím..7
20:40:20
10.12.2015
ochoda
-> palinator: Teď to tu čtu, on se ptá na tu mezeru vlastně. 3 Já co mám LEKRa tak mě ten SEDR fakt přestal zajímat. 1
20:37:26
10.12.2015
palinator
-> ochoda:

S rostoucím otevřením klapky by měl volnoběžnej systém ustupovat do pozadí no.
20:33:01
10.12.2015
ochoda
-> palinator: Mě tak napadá, když se volnoběh obohatí, tak když přidám plyn pedálem tak se volnoběh "vypne" ne? Takže teoreticky by bohatej volnoběh neměl vadit? Teda asi krom spotřeby.
20:31:44
10.12.2015
palinator
-> ochoda:

Mně to zase takhle fungovalo když jsem měl v autě snad ještě originál vzduchovej filtr 85 tisíc km starej. 3

E: ale teplý to nestartovalo
upraveno 1x, naposled 10.12.2015 20:32:04
20:30:31
10.12.2015
ochoda
-> palinator: Joooo, to když sem měl obohacenej volnoběh tak to startovalo bez sytiče furt. 3 A teplý to chytalo nádherně.
20:26:26
10.12.2015
palinator
-> ferrari:

Jednu 105 na SEDRu znám, co jede za studena výtečně, téměř bez zaváhání. Ale za tepla blbě chytá a černě zahulí, takže je ulitá. A teď nevim jestli náhodou neměla převrtaný trysky kvůli E85. Budu se muset zeptat.
23:19:02
08.12.2015
minno
-> vmat93: Tak ak je tento "problém" len u studeného motora, tak to so SEDR nie je chyba, ale vlastnosť... SEDR za studena proste kultivovane nejde....Ani v lete pri 30°C, kým sa to aspoň trochu neohreje1 Ten karburátor navrhovali snáď na chlast meetengu.

Ak ti to doteraz nerobilo, tak si to musel mať rozhasené.
21:47:04
08.12.2015
ferrari
Tak neviem, ak je to viac menej za studena, tak je to vlastnosť, nie závada. Môže niekde prisávať vzduch, a to môže situáciu zhoršovať, ale neverím, že nejaký SEDR/EDSR ide plynulo za studena...ide, ale s jemne povatiahnutým sýtičom a s jemným pridávaním plynu...

ale akceleračnú pumpu treba pozrieť, ale to by robilo problémy aj za tepla
16:27:30
08.12.2015
Jiskra - zrušená registrace
Pro inspiraci

První díra v plynu co jsem řešil byla díky vadné AC pumpě. Nedávala dostatek paliva a také ucpané veškeré filtrační sítka. Při akceleraci je požadavek motoru na palivo značný. Poklesne - li hladina v plovákové komoře nedostatkem dodávky paliva a díra je na světě. Volnoběh byl v pořádku, akcelerace a plný výkon však ne. Já měl tak zabordelenou nádrž. Ach než jsem na to přišel, co jsem s motorem zkusil...

Další díra v plynu, kterou jsem řešil byla díky předčasnému otevření komory II stupně. O co jde - pokud se zadrhne dřík od membrány II stupně, na kterém je pružina (podobná pružině z propisky), tak vzniklý podtlak při akceleraci přemůže aretační pružinu (tu pod sytičem) a na chvíli otevře II stupeň v době, kdy to udělat nemá. Proto jsou na tom dříku a pod sytičem pružiny, které tomu mají zabránit a dokud nedojde k mech. odblokování, tak podtlak. ovládání II stupně při akceleraci sice má snahu otevřít, ale pružina pod sytičem tomu zabrání. Když to neběhá, tak se při akceleraci na chvíli otevře II stupeň a nadměrně se tím krátkodobě ochudí směs, protože hlavní stupeň ještě nenaběhl, klapka I supně je u přechodových otvorů, přičemž potlak tam u nich poklesne pootevřením II stupně a sranda je na světě...

Další díra v plynu, kterou jsem řešil se týkala opět oblasti přechodových režimů. Stačily 3 týdny karbece mimo provoz a biosračky totálně ucpaly celý karbec, vše sem vyčistil, ale přehodové otvory se dobře vyčistit nepovedlo a zábava byla na scéně opět. Toto vyřešilo aditivum VIF do benzínu.

Škoda 120 je jako milenka - u ní tež nikdy hned nevím co jí vlastně je a sama si neřekne...

Hodně problémů s karburací řeší montáž karb: LEKR - viz superfotodokumentace od Minno. Už mám hotové sání a jdu do toho...
15:10:23
08.12.2015
ochoda
Nebo vyhodit a dát LEKR. 47
08:54:46
08.12.2015
Evž@
-> vmat93: nebo pročistit trysky nebo nasadit malinko větší na 1.stupni
02:05:20
08.12.2015
vmat93
-> palinator: Svíčky jsou měněné tenhle rok, těmi to nebude.

Na karbec kouknu. Byla by to ale sakra náhoda, kdyby to dělaly hned dva karburátory po sobě. Navíc, kdysi to auto nikdy nedělalo (za studena byl motor líný, ale reagoval na plyn standardně). Možná je to ale tím, že jsem teď dlouho jezdil ve Fáčku 136, kde je ten rozdíl ve výkonu oproti 125L opravdu znatelný. 140

-> Evž@: Za tepla tam určitý rozdíl ve výkonu je taky, ale minimální, skoro neznatelný. Nejvíc je to poznat při studeném motoru, když se jede na sytič. To přidám plyn, auto začne pomalinku zrychlovat a tak po třech vteřinách se teprv motor prudčeji rozjede a škůdka vystřelí dopředu. Trochu mi to pak připadá, jako když řídím TDi před smrtí, kde se motor rozběhne taky až s určitou prodlevou po přidání plynu. Na druhou stranu, můžu aspoň cestujícím tvrdit, že tam mám opravdu turbo a možná by tomu i uvěřili! 3
upraveno 5x, naposled 08.12.2015 03:34:40
19:10:19
07.12.2015
Evž@
...a jestli stříká nějak nijak tak zkontroluj skleněné kuličky jestli nechybí,v létě jsem jsem si jednu vyfouknul kompresorem a pak se divil proč dává pumpička málo
18:31:33
07.12.2015
Dušan
podivej se jestli vstrikuje injektor, takova ta mala ohla kravina hned u vika
18:09:55
07.12.2015
palinator
Co svíčky? Jinak já mám takovouhle díru v plynu taky, ale já tam mám 135 SEDR.
12:26:44
07.12.2015
Evž@
-> vmat93: a to dělá i za tepla?....za studena celkem normálka u jikovu.Převodovka s tím snad nemá nic společného.
11:34:41
07.12.2015
vmat93
Setkal se někdo z vás s "mezerou" při přidávání plynu?

Nikdy mi to na škodovce nedělalo, ale teď při prudším přidání plynu (především při studenějším motoru a zejména na druhý a třetí rychlostní stupeň) motor zhruba v třetině sešlápnutého pedálu lehce přidá, pak na sekundu až dvě ztratí výkon a až po chvilce s sebou auto škubne a zprudka vyrazí. Když to začalo v létě, myslel jsem, že je v háji rozdělovač nebo karbec, ale při výměně motoru jsem měnil obojí a problém přetrvává. Není to žádné drama, ale je to nepříjemné. Obzvlášť, když potřebujete např. v obci předjet cyklistu a autu trvá sekundu, dvě, než začne reagovat na přidání plynu. Škubavá jízda navíc komfortu pasažérům neřídá, co si budem povídat. 136

Pro úplnost dodám, že je v autě 5q mokrá převodovka, které na těchto stupních odcházejí synchrony. Ale že by horší převodovka dělala prodlevu při zrychlování? Na čtyřku a pětku to téměř nedělá. Jde hlavně o rychlosti odpovídající městskému provozu. 19
Extreme Tyres