skoda.virt.cz
odkaz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Trafo-olej místo nafty
-> suri: Nojo, ale tihle kolenovrti se spis dostanou ke starymu trafu, kde je olej z roku 70 :-)
-> suri: souhlas

-> Pavell 19.07.15 11:57:02: chvalabohu tu máme konečne plno vymožeností ako DPF , vstreky kurva citlivé na kvalitnú naftu , detto čerpadlá , EGRká a iné , a konečne začalo židom čo tam zlievali družstevné pohonné hmoty a trafoolej odzváňať , možno preto sa dnes toľko ľudia bijú o staré hladké diesle ktoré zase likviduje korozia ...
Já nevim, tyhle alternativy. Když nemám na obyč. naftu tak prostě nejezdim. A strachovat se, že že se to někde posere kvuli pár ušetřeným korunám. Mám TDI i nikdy bych tam nic jínýho než naftu nenalil. Když někde chytnu nějakýho blba co jede na friťák nebo na něco takového, tak bych ho nejradši vystrčil do pangejtu. 

-> Matthes, záškodník z TechWebu 19.07.15 11:13:46: od 2008 v trafo oleji údajne PCB nie je , ale ktovie , všetko sú to rakovinári pojebaný , včera som šiel za neskutočne dymiacou Oct1 ktorá dymila okrem nafty aj na modro a jazdu za tým by som vymenil za jazdu za T148 ... trochu súdnosti ľudia , lebo zachvílu tu podochneme
V zadnym pripade, trafo oil je jedovatej a jestli na to nekdo jezdi, tak je kokot a mel by zdechnout na mor.
-> tasatunga: Osobna skusenost z doby ked som bol mlady a blby :D
Asi 1200l trafaku (skoro 20tis.km) spalenych v JTD - priamovstrek a rovnaky commonrail od boschu ako vo VW group. Jediny problem rozpadnute tesnenie DRV ventilu, neviem posudit ci v dosledku pouziteho paliva. Oprava par drobnych. Motor som nemal rozobraty pred ani po, dopad na stav neviem posudit, ale fungoval este dalsich 30tis na naftu a dymivost nejak zasadne nestupla. Riedenie 4-5:1 s benzinom, ale zvladalo to aj cisty.
Otazka teda nie je ci to pojde, ale ci sa to oplati. Ked toho mas par litrov, tak by som sa na to
vykaslal, ked par kubikov, tak cena eventualne pokazenej felicie nehra rolu :)
Ale bacha, trafo neni nafta, je to karcinogenne svinstvo - nepit, nemacat v nom ruky, nedychat vyfukove plyny!
-> Jiskra:
Problem rastlinneho oleja je v tom, ze ked dlho stoji, zostavaju z neho usadeniny, ktore odstranis uz jedine mechanicky (vid flasu od kuchynskeho oleja). Preto niekto krici ze mu to odpalilo motor a iny nan nalieta kvantum kilometrov.
Asi 1200l trafaku (skoro 20tis.km) spalenych v JTD - priamovstrek a rovnaky commonrail od boschu ako vo VW group. Jediny problem rozpadnute tesnenie DRV ventilu, neviem posudit ci v dosledku pouziteho paliva. Oprava par drobnych. Motor som nemal rozobraty pred ani po, dopad na stav neviem posudit, ale fungoval este dalsich 30tis na naftu a dymivost nejak zasadne nestupla. Riedenie 4-5:1 s benzinom, ale zvladalo to aj cisty.
Otazka teda nie je ci to pojde, ale ci sa to oplati. Ked toho mas par litrov, tak by som sa na to
vykaslal, ked par kubikov, tak cena eventualne pokazenej felicie nehra rolu :)
Ale bacha, trafo neni nafta, je to karcinogenne svinstvo - nepit, nemacat v nom ruky, nedychat vyfukove plyny!
-> Jiskra:
Problem rastlinneho oleja je v tom, ze ked dlho stoji, zostavaju z neho usadeniny, ktore odstranis uz jedine mechanicky (vid flasu od kuchynskeho oleja). Preto niekto krici ze mu to odpalilo motor a iny nan nalieta kvantum kilometrov.
V žádném případě bych nepoužíval do TDI bez úprav (přímý vstřik) jako palivo jakýkoliv olej. Olej ve válci nehoří kontinuelně, tvoří při vstřiku a zapálení hořící kapičky, které ještě hořící dopadnou na hlavu pístu a následkem je propálení pístu. Oleje se bezpečně dají spalovat pouze v dieselech s komůrkou. A to nechci rozebírat ekologický aspekt celé věci... Mám přímou zkušenost se stolním olejem. Zaručuji do 20 000 km zničený motor - propálené písty, zničené vstřiky, zanesené čerpadlo atd... TDI motor se musí na olej upravit. Škoda forever...
Do TDI normálně čistý, tak proč by to nešlo do atmosferický feldy?
no čet sem jak to borci lejou do TDeSek od BMW a prej jim to jezdi. Lejou tam prakticky cokoliv co jde takto použít.
Je to nový čistý nepoužitý olej. Ale když vidím, že to spíš fungovat nebude než bude, tak to se na to asi vykašlu. Naskytla možnost, tak se ptám.
No jestli to je použitý tak určitě dobře filtrovat jsou v tom různý měděný částečky co se uvolňujou za provozu a hlavně bacha při skladování hrozně rád sákne vlhkost. Třeba novej když se stáčí tak jen za sucha a sluníčka když není velká vlhkost vzduchu. Ale do auta to třeba tak vadit nebude jako do toho transformátoru
Tak je to atmosféra, bez turba. Pokud to nemá nějaký nový elektronický vstřikování nafty .. mělo by to jezdit i na použitej friťák. Starty budou asi horší .. chce to dvakrát žhavit .. a v zimě to jezdit nebude.
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) 15.07.15 10:26:21: Ptám se pouze na zkušenosti a možnost použití bez problémů versus NE...
-> tasatunga: Do kamen dobrý, do V3S asi taky, ale do Feldy?
Zdravím. Má někdo zkušenost s použitím čistého trafo-oleje místo nafty? Konkrétně se jedná o naftovou felicii. Popř. dá se použít čistý nebo ředit naftou? Díky