-> ozzman1000: injektor len vytiahneš smerom dohora rukou...ale nečistota môže byť aj niekde inde, prípadne rozpadnutá membrána akceleračnej pumpičky.
Ak auto dlhodobo stojí, benzín degraduje a začína pôsobiť negatívne na gumené súčasti palivového systému. Chce to pridávať do benzínu aditívum (VIF Super Benzin Aditiv), alebo tankovať "prémiový" benzín bez biozložiek.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Rychlá rada karburátor
po dlhšej dobe som naštartoval a auto sa pri pridaní plynu dusí...zistil som že z injektora nič nejde prečistil som odkaľovač a sitko na karbeci ale nepomohlo...a pravdepodobne je injektor zalepený dákym bordelom (auto stojí v garáži, je dočasne odhlásené a len občas sa preštartuje)...ako vymontujem a spravádzkujem ten injektor? mám ten SEDR repasnutý a nechcem si ho rozhasiť
Takže sehnal jsem karburátor SEDR ze 120 GLS .. ten se podrobí důkladnému vyčištění seřízení atd. a bude namontován do Rapida. Potom stejná procedura bude čekat, snad už naposledy, i původní karburátor.
V budoucnu bych uvažoval o koupi něčeho na krmení Rapida, co by ho malinko popohnalo bujněji vpřed. Rady a nápady vítám ..
V budoucnu bych uvažoval o koupi něčeho na krmení Rapida, co by ho malinko popohnalo bujněji vpřed. Rady a nápady vítám ..
-> minno: Řeknu mu .. ať tam namontuje filtr a důkladně vyčistí odkalovací nádobku na pumpě a taky sítko na karbci. Uvidíme .. karburátor si ale koupit zajedu .. když nic .. tak si ho můžu cvičně rozdělat a zase složit.
-> CHIP: Podľa mňa je bordel v nádrži a ten to pripcháva, obzvlásť keď sa s autom nejazdí pravidelne a tankuješ vždy len pár litrov.
No on říkal že to vždycky jenom profoukne a seřídí na základní nastavení .. Já si ten filtr na palivovou hadici koupím a dám ho tam .. to není prostě možný. To musí jezdit. A nebo to nakonec bude jezdit s karbcem ze 120 GLS z vrakáče. 

-> CHIP: A ako znie mechanikov popis závady? Písal si, že vždy po práci toho mechanika to chvíľu jazdí v poriadku. Tak keď to už toľko krát opakovane robil nanovo, kde je zakaždým chyba? Od toho by som sa odrazil.
Tohle všechno se mi kluci nezdá .. Ten borec měl karburátor snad třikrát venku .. všechno rozebrany a vyfoukany. To neni žádnej stodolovej Lojzek.
Dneska odpoledne si zajedu pro karbec ze 120 GLS .. uvidím.
Dneska odpoledne si zajedu pro karbec ze 120 GLS .. uvidím.
zabudol som napisat ze som mal aj ten palivovy filter ale aj tak bola v tom injektori špinka.
-> CHIP: skus zhodit filterbox a postlacaj na karbe plyn a sleduj ci strieka palivo alebo len tak pochcava
este teraz ma napadlo ze ta spina mohla byt z rozpadajucej sa tesniacej gumicky na injektore
-> CHIP: skus zhodit filterbox a postlacaj na karbe plyn a sleduj ci strieka palivo alebo len tak pochcava
este teraz ma napadlo ze ta spina mohla byt z rozpadajucej sa tesniacej gumicky na injektore
no, a dalsia vec, co su tie sroby na nastavovanie zmesy, tak ja som to mal na 105ke vyjebane, tak sa to nastavilo chvilu islo a roztelovalo sa to zase, alebo ta ihlicka mohla vypdanut a cuka, ale ked sa nastavi a za chvilu to iste tak to je asi ten isty pripad co na 105ke, otazka par centov
A keď už palivový filter, tak poriadny, a nie tie malé plastové prehľadné sračky, životnosť a účinnosť nízka.
www.skoda-diely.sk/eshop/ 6x0201511b-palivovy-filter -1-4mpi-44kw-55kw.html
www.skoda-diely.sk/eshop/ 6x0201511b-palivovy-filter -1-4mpi-44kw-55kw.html
-> CHIP: Řeším letos něco s obdobnými příznaky (přitom navíc na nově postaveným karbu) a přikláním se tomu, že příčinou je humus v palivovým systému .. takže přes zimu upravím takto: -> Bukaj 26.09.14 14:36:33:
-> CHIP: Filtr je daleko jemnější než ty sítka...
-> Bukaj: Říkal jsem si že by tyhle nečistoty měly právě ty sítka chytit.
-> CHIP:
Možná bych začal s kontrolou sítka na AC pumpě a na vstupu do karbecu a pokud tam budou nečistoty, tak bych mezi AC a karbec vřadil palivovej filtřík...
Možná bych začal s kontrolou sítka na AC pumpě a na vstupu do karbecu a pokud tam budou nečistoty, tak bych mezi AC a karbec vřadil palivovej filtřík...

-> Bukaj: Zkusím sehnat jinej 120-tkovej karbec. Uvidím. pokud nepomůže nic, samozřejmě že bych koupil novej karbec, ale teď se nedostává finančních prostředků.
-> Kocvin: Roztočíš, jen musíš dávat plyn pomalu...
-> minno: Dle mého soudu musí být problém v karburaci .. protože když povytáhnu sytič, tak všechny problémy zmizí, akorát mám volnoběh skoro dva tisíce a tedy taky značnou spotřebu.
-> majop3k: Jezdím prakticky na prázdnou nádrž.
Když jsem auto asi před třemi lety vytáhl po zimě z garáže, tak jsem jel na benzinku, natankoval jsem za tři stovky .. vyjel jsem svou obvyklou vyjížďku (asi 7 km) a když jsem se podíval pod auto, tak byla prasklá hadice co spojuje hrdlo s nádrži .. a podle toho jak uvnitř vypadala, tak bych řekl, že natankováním se mohlo leccos do té nádrže dostat .. a je taky možné, že to třeba přicpává trysku volnoběhu, ale jsou to jenom dohady.
-> majop3k: Jezdím prakticky na prázdnou nádrž.
Když jsem auto asi před třemi lety vytáhl po zimě z garáže, tak jsem jel na benzinku, natankoval jsem za tři stovky .. vyjel jsem svou obvyklou vyjížďku (asi 7 km) a když jsem se podíval pod auto, tak byla prasklá hadice co spojuje hrdlo s nádrži .. a podle toho jak uvnitř vypadala, tak bych řekl, že natankováním se mohlo leccos do té nádrže dostat .. a je taky možné, že to třeba přicpává trysku volnoběhu, ale jsou to jenom dohady.
-> Bukaj: Když je jen přicpaný jak píše majo tak možná jo.. Ale když je ucpaný na tvrdo, tak motor nastartuješ, ale neroztočíš mám to vyzkoušené :)
-> Kocvin: Proč by nejelo?
-> CHIP: Nejlevnější a nejjednodušší budeš mít sehnat slušnej (nebo i novej) SEDR na 120ku, tam není až takový rozdíl oproti SEDR 130. Když navíc přetryskuješ ten 120 SEDR dle 130 a zprovozníš ekonostat (vyvrtáš dvě dirky v těle karbecu - kanály ekonostatu byly u SEDRů mimo 130/5/6 a TAZ 1500 zaslepeny a vyměníš víko), pak jediný rozdíl oproti 130 bude difuzor II. stupně (23 mm oproti 24 mm u 130).
Když budeš mít štěstí, seženeš i 130/5/6 SEDR, nebo TAZáckej (ten se liší jen natryskováním a nemá odpojovač volnoběhu).
Nebo Ocelot ti může postavit novej 130 SEDR, cca před rokem byla cena asi 3500 Kč...
-> CHIP: Nejlevnější a nejjednodušší budeš mít sehnat slušnej (nebo i novej) SEDR na 120ku, tam není až takový rozdíl oproti SEDR 130. Když navíc přetryskuješ ten 120 SEDR dle 130 a zprovozníš ekonostat (vyvrtáš dvě dirky v těle karbecu - kanály ekonostatu byly u SEDRů mimo 130/5/6 a TAZ 1500 zaslepeny a vyměníš víko), pak jediný rozdíl oproti 130 bude difuzor II. stupně (23 mm oproti 24 mm u 130).
Když budeš mít štěstí, seženeš i 130/5/6 SEDR, nebo TAZáckej (ten se liší jen natryskováním a nemá odpojovač volnoběhu).
Nebo Ocelot ti může postavit novej 130 SEDR, cca před rokem byla cena asi 3500 Kč...
-> Kocvin: nj ale toto ked som zlozil filterbox a skusil stlacit plyn tak to nestriekalo ale len tak pochcavalo takze tam musela byt nejaka mikrospinka lebo auto cukalo a ked som preplachol injektor tak bol problem odstraneny

-> majop3k: S ucpaným injektorem auto nejede vůbec.. :)
-> minno: -> sep: jj injektor, proste som ho vykupal v tech.benzine a pretiahol tenkym drotikom a cukanie zmizlo:D
Asi injektor.-)
-> majop3k: aky zlty sosacik co strieka benzin?
-> minno: je mozne ze mas pravdu mne tiez cukalo a precistil som ten zlty sosacik co strieka benzin a prestalo to
-> CHIP: nejazdis casto na poloprazdnu nadrz?
lebo mne sa to stalo vtedy

-> CHIP: nejazdis casto na poloprazdnu nadrz?

-> CHIP: by ma zaujímalo, čo ten chlapík na tom motore zakaždým "seřizuje". Ak to vždy chvíľu jazdí v poriadku, problém v karburátore nebude, skôr v elektrike, alebo v palivovaj sústave, možno bordel v nádrži....
Jsi mě docela překvapil .. jdu se podívat na garáž co to tam vlastně mám za karburátor.
Na víku ale poznáš to rychle podle odpojovače volnoběhu,novější SEDR ho má na přírubě vepředu dole,EDSR na boku trochu výš.
Díky.
Kde je značení na karburátoru jestli je to EDSR nebo SEDR ?
Kde je značení na karburátoru jestli je to EDSR nebo SEDR ?
EDSR,SEDR tam dáš jakýkoliv,LEKR/Pierburg žádný,rozdíl v jiných než 130/56kových karburátorech je v difuzorech a tryskách,každopádně to s nimi pojede,jak je otázka ale pojede,sežeň slušný 120kový,trochu natryskuj a hotovo,když budeš moc chtít proškrábneš difuzor na první komoře z 20 na 22 a pokud budeš mít kliku půjde nasadit i víko s ekonostatem= budeš mít 130kový karb +-.
Chlapi, už asi po třetí jsem měl rapídka v servisu. Je to dobrej servisman, stará škola. Vždycky to seřídí, ono to chvíli jezdí, pak to začne kuckat, nedrží to volnoběh, nemá výkon. Říkal, že si musí připravit přípravek na kontrolu klapek a že pak to vybičuje. Ale jsem už docela bezradný.
Moje otázka zní. Mám rapid 130. Když seženu zase SEDR 32, ale třeba ze 120-tky .. v čem bude rozdíl? A nebo .. je lépe namontovat LEKR z favorita ? A dám ho vůbec na 130-tkový sání ? Do kterýho roku se ve favoritu používal LEKR, kterej bych mohl použít v Rapidu?
Poraďte, chci si zajet na vrakáč, tak ať vím co mám nakonec koupit.
Díky.
Moje otázka zní. Mám rapid 130. Když seženu zase SEDR 32, ale třeba ze 120-tky .. v čem bude rozdíl? A nebo .. je lépe namontovat LEKR z favorita ? A dám ho vůbec na 130-tkový sání ? Do kterýho roku se ve favoritu používal LEKR, kterej bych mohl použít v Rapidu?
Poraďte, chci si zajet na vrakáč, tak ať vím co mám nakonec koupit.
Díky.