konstrukce středního dílu výfuku

prohledat
6 příspěvků (zobrazeno 1 až 6) od 16.03.2014 do 17.03.2014, založil/a zdeny10
řadit dle data
20:26:27
17.03.2014
zdeny10
.....a jinak o těch kombinacích vím.....záměna katu za redukci ve formě stejně dlouhé roury (také se to vyrábí), odstranění středního tlumiče úplně (věřím, že to přidá na možná efektním "hluku" v kombinaci se sportovním zadním dílem) a nebo třeba (jak píše Mach) nahradit střed (třeba i zadek) výfukem z 1.9. Variant je fakt dost. I když bych to auto chtěl mít v budoucnu jako víkendovku, opravdu nechci ten střed vyndávat úplně. Dozadu bych rád osadil Soietu, předek z toho fáčka bez katu, ale střed bych rád zachoval ( i v průměru trubek....tudíž variantu s nafťákem také mažu, protože nechci jít z malého průměru do většího a pak naopak). Řešil jsem tedy jen střed felda versus favorit. Pokud jsou oba tyto díly koncepčně podobné a tlumič z feldy není nějak modernizovaný (třeba "otevřenější" kvůli přítomnosti katu, který logicky spaliny brzdí také), tak jednoznačně seženu střední díl z favorita a je to bez komplikací 6 Díky za názory kluci4
20:08:01
17.03.2014
zdeny10
-> stepan:

tak tohle je masakr :-D :-D :-D :-D :-D teď už mám strach i z toho předního dílu :-D Chtěl jsem koupit první díl od JP včetně matky na lambda sondu....
12:43:23
17.03.2014
Bery
je to stejny,

viz Mach a kombinaci je vic i bez svarecky
23:11:12
16.03.2014
stepan
-> zdeny10: Hlavně ten první díl z favorita vyber nějakej lepší. Pokud bys dal třeba takovejhle, tak asi moc koní nepřidá: 1 stepan1234.rajce.idnes.cz /Vyroba_svodu
22:12:01
16.03.2014
Mach
dej si tam dlouhé svody z favorita bez katalyzátoru, a od těch svodů dál tlumiče z naftové felicie.. fonguje to hezky, ale už je k tomu potřeba ta svářečka
upraveno 1x, naposled 16.03.2014 22:12:42
11:23:33
16.03.2014
zdeny10
Ahoj kluci,

tenhle dotaz by měl být asi směřovaný více výrobcům těch tlumičů než vám, ale za pokus nic nedám. Když vedle sebe položím střední díl z feldy a z favorita....mají tyto výfuky úchyty pro silentbloky na stejných pozicích nebo se liší podle konstrukce držáků na autech? Jde mi o to, že chci na feldě měnit první díl výfuku za díl z favorita (odstraním tím katalyzátor a efektivita odvodu výfukových spalin mi přijde u favorita o chlup vyšší díky vedení plynů dvěma trubkami prakticky až ke střednímu dílu). Informace o tom, zda-li budu kromě volného času potřebného na výměnu výfuku, také potřebovat svářečku, bude pro mě výhodou :-) Nejjednodušší mi přijde koupit střed z favorita (asi všichni víme, že má jinou přírubu než felda 4 ) a dát ho "jen" na auto. Jediné, co mi může úsměv na tváři zkazit, by teda eventuálně byly ty držáky silentbloků. Je to blbost....já vím, ale náhoda je vůl, třeba někdo z vás podobnou zkušenost má 6 .

Dotaz číslo dvě je už tedy kravina úplná, ale.....náhodou, čistě teoreticky.....nevíte, zda-li jsou oba střední tlumiče (fa. vs. fel.) koncepčně stejné? Jen mi napadla myšlenka jestli chytré hlavy v Mladé Boleslavi nevymysleli jiný středový tlumič (otevřenější), když do výfukové traktu přidali "brzdič" ve formě katalyzátoru. Člověk, který ty výfuky nevyrábí mi asi na tuto otázku ale jen těžko dokáže odpovědět 1

I tak velmi děkuji za názory a poznatky.
Extreme Tyres