-> MOLSO: jo,je tam přesně 14.
-> kubo980: tak to asi bude tím,to mě nenapadlo vyměnit.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Problém při startování po dešti (felicia)
-> dakar.cz: Robilo mi to presne toto.. Tiez som kostry počistil starter som menil a potom som prisiel na to ze je spodok spinačky v tahu.
-> dakar.cz: na nastartovanom aute mas na baterke aspon 14V ?
-> vhml: no,spíš by mě zajímalo,proč zas měla 11.5,když už mě to udělala druhá baterka. A navíc ta první po nabití už víc jak půl roku normálně funguje v jiném autě. Takže baterkou to nebude. A celou dobu mi ukazuje přes 12,jen včera,kdy přes noc hodně pršelo tak ráno to nechytlo. A včera odpoledne,dneska ráno zas ukazuje 12 a víc.
-> kubo980: spodek spínačky? Vyzkouším
-> kubo980: spodek spínačky? Vyzkouším
-> dakar.cz: Skus vymeniť spodok spinačky
-> dakar.cz 06.11.13 11:31:45: tak pokud jsi baterku ,,nabil" a má 11,5V tak ji asi rovnou zahod.
-> vhml: to jsem taky udělal,hned jako první
-> MOLSO: to jsem zkoušel, jsem je očistil a dotáhl. Od té doby mi to neudělalo (to bylo někdy v létě) až do včera,kdy to zas nechytlo. Ale zkusím se na to znova mrknout.
-> dakar.cz 06.11.13 11:20:14: minimálně bych tak jako tak začal nabitím baterky na běžné hodnoty...
-> dakar.cz: pokontroluj kostry ... ci nie je niekde zoxidovane očko alebo tak ... moze tam byt velky prechodak a ked sa trosku zohreje je to OK
-> vhml: no tak ale vůbec,ani ťuk. Když jsem měl vybitou baterku,že ukazoval 10,tak aspoň zakňoural. Ale teď nic. A když jsem ju roztáhl a asi za minutu chcípl,tak pak chytla bez problému,počítač ukazoval 12.3 Mě nenapadá nic,čím by to mohlo byt,tak proto to jsem píšu. Pokud ses s tímto nesetkal,nebo tě něco nenapadá,tak sem nepiš. To že se mi tu vysměješ mi fakt nepomůže!!
máš 11,5V a divíš se že ten 12V starter netočí? 

Mám takový problém. Pokaždé,když venku fakt dost prší,tak pak mi felda nechce nastartovat. Ale ani ťuk,jen cvakne startér a víc nic. Počítač ukazuje,že v baterka má +- 11.5 Když pak feldu roztlačím,bezproblému chytne. A když ju hned chcípnu,tak pak zase hned naskočí. Vůbec mě nenapadá,čím by to mohlo byt. Je to motor 1.3 mpi. Díky :-)