skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Olejovej filtr
-> darklord: pod zdvihátkama je odtokovej kanál 12mm a jde k rozvodům a pak dolů do vany.
-> Eidy: myslis zeby sa z hlavy dostali do filtra? Ake velke to ma trysky na hlave ked cez to ta 'supinka' prejde?
-> minno: hele, koukám i na tlakoměr. Ručička pozvolna spadne na 2 atm a pak se šnečí rychlostí pomalinku sklání k 1atm a na 0,8 se rozsvítí kontrolka. Fakt.
Jo a napadlo mě, že ty šupinky můžou bejt i hliník z rovnání hlavy. Z olejovejch kanálů jsem jich vyfoukal dost. Profukoval jsem to 5x, ale asi něco zůstalo. Bylo tam toho dost.
Jo a napadlo mě, že ty šupinky můžou bejt i hliník z rovnání hlavy. Z olejovejch kanálů jsem jich vyfoukal dost. Profukoval jsem to 5x, ale asi něco zůstalo. Bylo tam toho dost.
Tak otázka je jaký je tam čidlo, jsou na různej spínací tlak. Mě taky zůstává na novym motoru viset docela dlouho. Ale tak moc ne :D
Taky mě to zarazilo

-> minno: Tak u Alfy asi ne 

-> Eidy: minúty?
To je predsa otázka sekundy-dvoch sekúnd.

Zkoušel jsem, jak dlouho trvá, než sepne kontrolka mazání po vypnutí motoru. Na studeném jsem naměřil 2 minuty 20 sekund. Na teplém je to odhadem polovic.
-> TTomas: Trochu tý "metalízy" a pár malejch šupinek. Vím, jak to vypadá, když se vysype šála. To tohle není. Ani ve vypuštěným oleji nic nebylo, jen pár částeček. Metalíza je z kliky. Ty šupinky můžou bejt i z vany. Tu jsem použil z předchozího motoru, kde se to 2x vysypalo, ale jak jsou tam přidaný přepážky, tak jsou 2 plechy na sobě a říkám si, že to bude nejspíš odtamtud.
Octavka uz bude asi predjeta. Vzdycky tam neco je jinak se to dostatecne nezajelo. Spis nez spony, tak spis prach. Cos tam nasel?
na škodovke nie ale CGGA v Octavii a nič , ak tam nejaké šponky boli tak úplne maličké ... longlife 3 výmena 2500km
Zkoušeli jste někdo kuchnout olejovej filtr u čerstvě složenýho motoru? Co jste tam našli? Já ho kuchnul a něco tam bylo. Nebylo toho moc, ale čekal bych nic. Motor teda jede pěkně, tlačí víc oleje něž jsem čekal, proto se neptám. Spíš ze zvědavosti.