Teply motor nechce chytnout

prohledat
24 příspěvků (zobrazeno 1 až 24) od 02.05.2013 do 08.05.2013, založil/a KoprAge
řadit dle data
01:37:15
08.05.2013
dragon_cb_cz
-> srdcar 120L: Jj, princip toho chápu, ale musí to být blbá smůla když membrána praskne tak moc že benzín prolíná do oleje a zároveň tak málo, že to ještě čerpá... Problém bych opravdu v první instanci fakt hledal spíš v karburátoru.
00:37:38
08.05.2013
srdcar 120L
-> dragon_cb_cz: Spodek benzinové pumpy je mazaný stékajícím olejem z víka ventilů a zdvihátek. Proto když ji rozebereš, tak je od oleje. A protože benzin od oleje odděluje jen membrána, tak když se poškodí a propouští benzin, je problém na světě, teče všechno zpět do olejové vany. Když je prasklá membrána, tak po rozebrání je celý spodek pumpy téměř dokonale čistý, umytý benzinem. Ten, co s tím za mnou přijel, tak kvůli tomu, že mu v motoru něco začalo pískat a začal ztrácet výkon. Když jsem sundal víko ventilů., tak bylo všechno vymyté benzinem a začaly se mu zadírat koníky ventilů, to bylo to pískání. Jak dlouho s tím jezdil, nevím, ale ujel by tak max 100 km, možná míň a finito. Když jsem zkoušel mazivost oleje mezi prsty ( pokud to znáš ) tak to již drhlo.
upraveno 2x, naposled 08.05.2013 00:45:13
23:56:40
07.05.2013
dragon_cb_cz
-> srdcar 120L: Zajímavá možnost, ještě jsem se s tím nesetkal ale teoreticky to asi možné je (teda, teď nemám v hlavě vnitřní konstrukci AC pumpy, ale dává to smysl). Ale karburátor to klidně dělat může, od toho má SEDR odvětrávací ventilek (který ne vždy funguje) - např... Zkontrolovat hladinu a v rovinnost víka je dobré tak jako tak, takže bych tím začal a vyměnit pumpu případně mnoho času nezabere... každopádně větší množství benzínu v oleji by mělo motor rychle poslat do věčných lovišť, to nemůže slušně mazat...
23:47:32
07.05.2013
srdcar 120L
-> KoprAge: -> palinator: Napadla mě ještě taková věc. Podívej se na měrku oleje, jestli ti nepřibývá. Otevři víčko na dolití oleje a čichni k němu. Jestli ucítíš benzin a podle všeho ano, tak máš na 99 procent prasklou membránu v palivovém čerpadle a benzin ti teče do oleje. To by vysvětlovalo to, že nastartuješ v pohodě, ale jak je motor po jízdě ohřátý, tak už nejde nastartovat. Je to kvůli bohaté směsi, která se přisává odvětráním do filtru z olejové vany přes víko ventilů. Tuto závadu jsem svým známým odstraňoval už na několika vozech, protože jim to nehorázně začalo" žrát " a měli stejný problém. V jednom případě měl v motoru místo oleje skoro samý benzin. Nemyslím si, že by to měl, podle dragona, dělat karburátor. Já bych zkusil nejprve toto a až pak bych se díval na plovák karburátoru a na uzavírací jehlu plováku, jestli těsní.
upraveno 4x, naposled 07.05.2013 23:57:39
22:32:13
03.05.2013
dragon_cb_cz
-> KoprAge: "odpařený benzín" znamená, že po odstavení teplého motoru se ti zbytkovým teplem od horkého motoru vypaří část paliva v plovákové komoře a dostane se ti do sacího traktu - takže je tam vlastně hrozně bohatá směs a motor se "uchlastá". Pomáhá na to startovat (nebo alespoň protočit) motor pod plným plynem, tzn plně otevřená klapka karburátoru, tím motor "vyvětráš" a pak už to nastartuje normálně. Téměř jistě je problém v karburátoru - moc vysoká hladina (případně prasklý plovák) nebo prohnuté víko - pravděpodobně obojí. Srovnat/vyměnit víko, pokud to nepomůže tak na něm seřídit hladinu a bude klid...
22:21:59
03.05.2013
rsvancara
Sešlápni plyn až na polahu, startuj dokud to nechytne (mělo by to nastartovat relativně rychle). Pokud se to chová takhle, máš moc bohatou směs. U mě to bylo tím, že jsem měl v plováku benzín. Tím pádem jsem měl vysokou hladinu a po chcípnutí se mi to vždycky uchlastalo (viz. Pavel P.).
15:47:51
03.05.2013
KoprAge
Hodne dobrych typu..moc diky...mam to stejny se Sexystroj...taky citim benzin v kabine...s tim odparenym benzinum je to zajimava teorie..co nejdrive se na to mrknu...ale nejde mi do hlavy, ze kdyz teplej startuju, jde tam benzinu az az, ze si najde cestu a protece nekde na karbecu...takze asi slaba jiskra?
14:37:34
03.05.2013
Karel.
-> Induktor: snímač kliky,vačky?
14:25:55
03.05.2013
Induktor
Omlouvám se za využití tématu, ale nechci zakládat nové. Nevíte někdo, čím může na Fabii 1,4MPi 50kW 2003 způsobené že, studený motor naskočí normálně, ale když je teplý musí s ním startér docela dlouho točit než chytne. A taky kolísají otáčky, ale tam je jedno, jestli je motor teplý, nebo studený. Vždycky mírně spadnou auto se jak když mírně roztřese a pak zase stoupnou a tak pořád dokola. Nevíte někdo čím by to mohlo být? Nevím, jestli tyhle 2 problémy spolu souvisí. Můj u těch startů je zapalovací lišta, že by mohlo být vynutí načaté a nechtěla by hodit jiskru a taky si myslím, že by mohla způsobovat to kolísání, ale můžu se mýlit. Díky moc.
14:16:09
03.05.2013
palinator
-> m8rinek:

A může mít zasraný sejtko na přívodu. To mi taky dělalo, benzín se za tepla odpařil a než tam AC pumpa dotlačila přes sračky benzín, tak mě to přestalo bavit.

Jinak mi to po výměně vzduchového filtru startuje přesvědčivě vyjma případů opravdu horkého motoru (na hranatý přístrojovce teplota v bílém poli) i bez plynu.
13:09:33
03.05.2013
SexyStroj
Já mám stejný problém! Studený motor na poprvé!!!...ale během dne zahřátý motor ne ane nastartovat...nakonec si pomůžů sytičem, což nastartuje ale je mi jasné, že je něco špatně, nemluvě o vůni benzínu v kabině ...no mrknu na to co jste tu popdaly:-) ....dík
13:03:03
03.05.2013
m8rinek
Odpařenej benzin...
10:39:43
03.05.2013
minno
-> Pavel P..: tak jest.
10:38:33
03.05.2013
Dušan
uchlastany, slaba jiskra, pomaly starter, tech moznosti je vic a je dobry to dat vse postupne do poradku. Osobne si myslim ze v tom ma prsty karbec.
10:30:52
03.05.2013
Pavel P..
Mě to nědělá vůbec, ani u žádnýho auta nedělalo, takže žádná vlastnost.... pouze u 105ky kde byla špatný netěsný-prohnutý vííko karbce a špatná hladina a po chcípnutí se to uchlastlo, případně to zdechlo i samo od sebe a musel jsem počkat než to trochu vyvětralo..... seřízení a přetěsnění karbce pomohlo.
09:59:57
03.05.2013
minno
-> Urbi: S tým, že najviac to robí na vylágrovaných nič-moc motoroch. U poriadneho zgenerálkovaného motora s novým karbom mi to nerobilo nikdy. Ani u 120 ani u 136. Vždy na brnk aj teplý motor po pár minútach od odstavenia a bez pridaného plynu.
upraveno 1x, naposled 03.05.2013 10:00:46
09:55:56
03.05.2013
Petr Urban
Tohle co popisuješ je vlastnost a né vada. Musíš dostatečně přidat plyn při startování. Pokud se to snažíš za tepla nastartovat bez plynu, je to hloupost, musí se to ochudit přidáním plynu. Po zdechnutí motoru se navíc benzín odpařuje do sacího traktu a ty musím tu bohatou směs nejdříve vypláchnout a to s přidáním plynu. Seřiď si k tomu hladinu, možná bude vysoká a správně volnoběh, bude moc bohatý. Jinak je to normální vlastnost dané konstrukce, s tím že někomu to dělá více, někomu méně.
08:43:50
03.05.2013
Vrba
-> KoprAge: a jak to za tepla startujes?
00:22:40
03.05.2013
Minik03
Mrkni na svice, zkontroluj karburator, jak radi Pavel P.. a klidne zkus i tu inducku, delala mi podobne brikule.
00:13:35
03.05.2013
palinator
-> srdcar 120L:

Nesmysl... na studenej motor má dostatečně bohatou směs a teplej má příliš bohatou směs...
00:11:51
03.05.2013
srdcar 120L
Zkus se podívat na AC pumpu, jestli ti dává dost benzinu. Vyndej hadičku od přívodu a ručně zkus, kolik dává. Může být, že máš poškozenou membránu nebo ti netěsní některý ventilek. Může ti taky přisávat hadička z nádrže vzduch. To by mohlo vysvětlovat ten slabší zátah. Podívej se na sítko v přívodu do víka a na sítko ve skleničce.
23:12:27
02.05.2013
palinator
-> KoprAge:

Totál zalepenej vzduchovej filtr náhodou nemáš?
23:10:36
02.05.2013
Pavel P..
zkus jinej karbec... nebo mrkni jestli nemá prohnutý víko.
21:59:25
02.05.2013
KoprAge
Zdravim panove, mam motor favorit v sade, karbec sedr 32...jede celkem pekne, studena chytne nadherne, nema az takovy zatah jaky bych ocekaval a teplej motor toci jak zbesilej, ale chytne po dlouhy dobe startovani...nevite cim by to mohlo byt?svicky, civka, predstih nebo neco jinyho?Predem diky
Extreme Tyres