skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
lpg na 1.6 feldu
-> jarda19: jo vyhodil jsem akturator (stejne nestihal reagovat na seslapnuti plynu a zamrzalo to) a dal misto nej sroub, zvednul predstih o cca 5°, upravil jsem system nasavani vzduchu...
Resite nejak parkovani? Myslim tim treba podzemni garaze nebo v centru prahy ze je tam zakaz aut s lpg? Nebo na to kaslete?
Jarda: cos myslel tim z montazni firmy 12l? Tys to pak jeste nejak upravoval aby to zralo min nebo po zajeti spotreba spadne? Jak dlouho to mate hotovy ten plyn?
Prostě felicii na LPG podtlak počítej spotřebu do 10 litrů LPG.
Město, hory, popojíždění 8-9l
dálky okolo 7 - 7,5l
Ale je to o citlivý noze a nastavení.
Město, hory, popojíždění 8-9l
dálky okolo 7 - 7,5l
Ale je to o citlivý noze a nastavení.
-> jarda19: mam na felde 8l/100 beznym jezdenim a na dalku jsem se dostal lehounce pod 7, ale tak jak to bylo z montazni firmy, tak klidne 12/100 a ted to i lip jede a jezdim celkem svizne, felda me snad jeste nepredjela :), ale nedavno max se 136 pred Zdarem :), z kopce vypinam palivo nebo jedu treba po rovince 120 a pak je 70ka, tak vypnu palivo, do 70ky vjedu max 90 a pockam az to klesne na 70, takze jezdim trochu na spotrebu

Jaka je spotreba na 100km??
To když si tam dáš toroid místo rezerva tak se dává buď 565/200 38 litrů
nebo 580/200 41 litrů nebo to už ale je pařez 580/220 to bývá 43,5 litrů
No a nebo si dáš do kufru válcovou nádrž, budeš mít kufr v řiti tak na 3 igelitky
a můžeš pak mít nádrž od 45 litrů do těch 60 litrů.
nebo 580/200 41 litrů nebo to už ale je pařez 580/220 to bývá 43,5 litrů
No a nebo si dáš do kufru válcovou nádrž, budeš mít kufr v řiti tak na 3 igelitky
a můžeš pak mít nádrž od 45 litrů do těch 60 litrů.
Jak je velka ta nadrz na lpg.??
No namontovat si to komplet v pl je k prdu kvůli tomu přihlášení, ale koupit nový díly levně
není problém, vše kromě nádrže a pak přes nádrž přes známeho LPG montéra přihlásit. Ale to tady pitvat nebudu, páč pak by někoho mohlo zajímat proč jde mít sekvenci i s přihlášením za necelých 10 tisíc a všude jinde to stojí o trochu víc :-D
Ono se všeobecně neví že komplet sekvence i s nádrží v ČR stojí cca 13 tisíc a zbytek ceny je práce. Takže dalších řekněme 12 tisíc za 2 dny práce, případně za jeden je slušný ne?
Jinak když už máš zapsaný LPG v TP třeba podtlak a vyhodíš to ven a dáš si tam sekvenci tak se prd stane a normálně na to můžeš jezdit.
není problém, vše kromě nádrže a pak přes nádrž přes známeho LPG montéra přihlásit. Ale to tady pitvat nebudu, páč pak by někoho mohlo zajímat proč jde mít sekvenci i s přihlášením za necelých 10 tisíc a všude jinde to stojí o trochu víc :-D
Ono se všeobecně neví že komplet sekvence i s nádrží v ČR stojí cca 13 tisíc a zbytek ceny je práce. Takže dalších řekněme 12 tisíc za 2 dny práce, případně za jeden je slušný ne?
Jinak když už máš zapsaný LPG v TP třeba podtlak a vyhodíš to ven a dáš si tam sekvenci tak se prd stane a normálně na to můžeš jezdit.

-> LPGSTAG: njn, tak to LPG, co mam ve felde za akcni cenu 13tis. kc montuji v polsku za polovic, jen jak to u nas zlegalizovat, aby to ve vysledku nevyslo na vic

Zvláštní je ž v nákupu dílů vyjde sekvence na skoro stejný peníze jako podtlak.
Třeba komplet sada sekvence do 100 ps stojí necelých 5000,-
Třeba komplet sada sekvence do 100 ps stojí necelých 5000,-

-> Stepan FUN: 1.3 mpi na lpg strilela do sani, po mechanickem zvednuti predstihu o cca 5° a vyhozeni termostaticke klapky a zruseni naporu vzduchu naprosto bez problemu
, myslim, ze u 1.6 to bude obdobne
stryc ma to stejne ve VW polu

Hm, mě jezdí na servis s LPG plno 1.6 s podtlakem a o nějakých problémech jsem neslyšel.
Samo sekvence je lepší no
Samo sekvence je lepší no

-> jarda19: Bez sekvenčního vstřikování plynu se u 1,6 neobejdeš a i tak hrozí rozložení toho plastovýho sání na prvočinitele...
-> jarda19: mám 1.6 na plyn, teď najeto 249 356km, na plyn jsem najel 40tis km mám dojem + - a nemám problém, respektive byly, ale to způsobyl motor, kde mi odešly nějaký věci. Nebál bych se, já jsem spokojenej. Akorát cena přestavby no

-> jarda19: a co takhle pohledat v tématech, než založíš nový naprosto ale naprosto zbytečný téma?? Tohle mi fakt už hlava nebere...
abys neřekl, že jen prskám a neporadím...skoda-virt.cz/cz/.../5513 1-lpg-pro-lpgisty

abys neřekl, že jen prskám a neporadím...skoda-virt.cz/cz/.../5513 1-lpg-pro-lpgisty
Zdar lidi, chtel bych predelat feldu 1,6stku na lpg....najeto 130000km, olej ani vodu vubec nezere....najedu rocne cca 16000, samozrejme na levnejsi provoz bych najel daleko vic...co si o tom myslite? Co zivotnost motoru atd atd...dekuji za odpovedi...