motor po nastartování běhá nevyrovnaně

prohledat
2 příspěvků (zobrazeno 1 až 2) od 22.03.2013 do 22.03.2013, založil/a Enginer
řadit dle data
21:24:49
22.03.2013
Exon
Proměřit kábely ke svíčkam, podívat se na víčko rozdělovače a palec. Případně všechno vyměnit vyjde to tak kolem 300 kč. Pokud to nepomůže tak bude neco s karburátorem.
19:20:57
22.03.2013
Enginer
zudravím, hledal jsem podobný problém ve starších tématech ale neuspěšně, tak snad mi někdo poradíte.

mam favorit r.v. 92 karburátor + lpg.

po nastartování na benzín motor jde do otáček jakoby nevyrovnaně, cuká možna i vynechává či se tam neco hádá. ale cca po 30s (jak na neutrál tak za jizdy) cukání ustane a vše chodí normálně. pokud po nastartování hned prepnu na LPG tak motor běží dobře bez známek cukání.

možná to s tím souvisi, ale pred 3 dny mě auto nechalo na parkovišti u obchodáku, prijel jsem tam, chcípnul motor, nakoupil, vratil se po 10min a už jsem nenastartoval. motor nekolikrat zakašlal a na plny plyn udržel volnobeh nekolik sekund ale následne zhasnul. po neuspěšných startech jsem vybyl baterii. následne startování pres kabely neuspěšné. svíčky házeli jiskru ale byli naprosto mokré. z karburátoru na pravé strane máčel benzín - jako by se to uchcalo. pomohlo až roztažení auta ... motor se podařilo natočit až když na otáčkomeru bylo cca 2tis otáček. pak jsem ho na neutral držel v otáčkách na 3tis, ale hádalo se to, střílelo to do vejfuku, možná to ve vejfuku udělalo i díru (auto je ted hlučnější) . asi na třetí roztažení jsem byl schopný dojed domu... u baráku motor bežel jak na benzín tak na lpg uplne normálně. ráno jedu do práce teplota lehce po nulou a nastartoval jsem bez problemu, jen chvili motor zas bežel cukave a pak zas dobrý. vymenil jsem svíčky (mel jsem tam nevhodne DR17YC- byli černé opálene elektrody) nyní tam mám D15YC - doporučene výrobcem Brisk a i prodejcem v motokrámku. ale problem nevyrovnaneho chodu motoru po nastartování nezmyzel. musím podotknout že při mrazech hodne pod 0'C byl motor zteží startovatelný, ale nastartoval pokažde treba na 4. start. ale nikdy se mi nestalo že bych z ničeho nic nenastartoval po jízde zahřátý motor...

myslel jsem že je chyba např. v předstihu - ten je v pořádku, olej to nežere, voda také nemizí. napadá me bud problem v zapalování nebo karburátor... pripadá mi jako by to třeba chodila zpočátku jen na 3 válce, či problém v zapalování...

snad sjte pochopili muj problém a někdo dokážete poradít... děkuji mockrát
Extreme Tyres