skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
motor Bmm 40kw na 50kw
-> Dušan: asi budu muset no :)
-> ochoda: to bude tou cenou. Osobne bych pridal a hledal libovku.
-> Dušan: no já bych rád krátkou a nejlíp novou tvář ale to je mi vcelku jedno, s cenou tak do 15 000, bud mam velky naroky nabo neumim hledat :/
toho musi byt vsude plno
nejjednodusi bude dys sezenu feldu uz s 50kw :)
Aha, takze ti dusan shrnul prispevek o 6 prispevku nize...
Jako delat pulku ej skoda prace...
Jako delat pulku ej skoda prace...
radsi vymen jen vacku, sniz hlavu a dej 50kW jednotku + nejaky pikacoviny co je jiny oproti 40ce a pojede to taky lip.
-> ochoda: V tom pripade to nahazo do svyho bloku ;) ALe k cemu ti je ze ti sedi cislo a typ, kdyz je tam vstrikovani
-> ochoda: ale prosimtě... 

-> Qwak: no to me taky napadlo a nechat prerazit cisla ale nevim kde to udelat , jde mi o to aby mi to sedelo s technicakem at s tim nejsou problemy :)
Qwak vi o cem mluvi
.
Ted se felicie hazi do srotu, takze motory nic nestoji...

Ted se felicie hazi do srotu, takze motory nic nestoji...
-> ochoda: nebo nevymejšlej p*coviny a kup za 1500,- 50tku a máš to .. 

Kdyz to chces predelavat, tak tam nahaz vsechno, pisty, vlozky, vacku, hlavu(vetsi kanaly), sani( sani je rozdil 3 mm coz je sakra znat) Vstrikovac. Nema smysl delat pulku=skoda prace a jak to pojede nikdo nevi.
IMO: jsou jednotky s imem i bez ima, neni problem pokud sezenes imo jednotku se sparovanejma klicema, tak ji prizpusobit jednotce pomoci diagnostiky (90sec i s 60sec cekanim) klic primotat ke krouzku izolackou a nekam to zahodit.
Pokud budes cokoli menit, je lepsi to nechat chipnout coz ti nikdo k jakykoliv konfiguraci v rozumnejch penezich neudela, a spolehat na lambdu je kravina.
40kw a 50 kw je znat o tom zadna, pak jen zalezi jakou prevodovku k tomu das.
IMO: jsou jednotky s imem i bez ima, neni problem pokud sezenes imo jednotku se sparovanejma klicema, tak ji prizpusobit jednotce pomoci diagnostiky (90sec i s 60sec cekanim) klic primotat ke krouzku izolackou a nekam to zahodit.
Pokud budes cokoli menit, je lepsi to nechat chipnout coz ti nikdo k jakykoliv konfiguraci v rozumnejch penezich neudela, a spolehat na lambdu je kravina.
40kw a 50 kw je znat o tom zadna, pak jen zalezi jakou prevodovku k tomu das.
-> Dušan: 10kw navíc musí být někde poznat nebo ne ?
-> Dušan: no spis to ze 40kw co ma mladá ve felde mi příde dost nahovno, a ja budu porizovat novy auto ale nejspís to bude 40 pac 50kw se mi nedari sehnat nak, tak koumám jak z toho udelat aspon 50kw, jde mi spis o upravu co teoreticky zvladnu doma, hlavy a takovy veci to se da sehnat podle me celkem levne, ta uprava od ME jak rikas to by nebylo spatne ale na kolik by to vyslo zejo a auto bude primarne pouzivane na dopravu do prace ... takze tak
mam pocit ze saci kanaly ma 136 vetsi. Osobne bych je upravil, ale co v te uprave vubec hledas ? 10 koni navic ? Podle me to pojede stejna na h.... takze radsi nejakou more upravu ala excel apod
-> peti: ajo to už sem někde četl :) to by vlastně asi šlo... on to tušim někdo tenkrát řešil na karburátorovym fa tak me nak nenapadlo že to je stejné
-> ochoda: hlavy su rovnake, ak das 136 ( 50Kw) piesty tak dostanes rovno kopresiu 136 ky
ak nechas 135 (40Kw) piesty tak das hlavu znizit o 1mm a vtedy budes mat kompresiu ako 136 (50Kw)
ak nechas 135 (40Kw) piesty tak das hlavu znizit o 1mm a vtedy budes mat kompresiu ako 136 (50Kw)
-> vhml: no vidíš to mě nenapadlo, ale kdybych to měl všecko z 50kw, tak se to na danej kompresni pomer da snizit tim ze by mi neklo rekl o kolik ne? nebo bych to taky musel pocitat jako v pripade ze bych nechal 40kw písty?
Bych se na celý písty vysral a kompresy dohnal hlavou a rovnou snizil jeste nad kompresy 136
ahoj, prvně řeknu že jsem hledal a něco i našel, ale potřeboval bych to víc jak pro debila. Takže když budu mít favorita BMM 40kw, do původního bloku aplikuju písty (jen písty, vložky nechám původní ), hlavu, vačku z motoru BMM 50kw, dám tam ten vstřikovač nebo klapku nebo jak to nazvat z 50kw, a jednotku 50kw, (svíčky taky pro 50kw, je to nějakej zásadní rozdíl proti 40kw?) složím to, tak by to mělo v pohodě fungovat žejo ? U jednotky si dát bacha jen aby nebyla dyštak s imobilizerem? nebo jsou tam nějaký jiný fígle ještě? případně budu vačka třeba 265° znát? když k tomu snížím hlavu? když nebude nijak upravená jednotka? ... v planu by bylo ještě trochu zvětšit kanály, výfukové vyleštit víc, trochu zvětšit sání, slícovat, přefrézovat dosedací plochy ventilů, když by to dobře šlo tak udělat 4in1 svody a nějaký výfuk. Díky... já vim že je tu toho všude plno a že sem založil nové téma na prd, ale tak no.