skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
tuhost bloku
premyslel jsem o takovem dodatecnem vyztuzenii do diesloveho bloku. nechat vypalit jakoby klec ktera by se sroubovala pod vanu a srouby co drzi domky kliky..
-> djmaso: jenom ze zajímavosti, prostě mě zaujal názor kroucení bloku kůli tepelné roztažnosti nic víc ;)
Rošt se vyřezává, ale ne kvuli tuhosti, ale kvůli dynamickejm účinkům. Zjednodušeně kvuli odporu proudění. Jsou bloky co maj klikovou skříň v podstatě kruhovýho průřezu...
-> maras: postupem času vystužovali a vystužovali , určitě fábka je na tom nejlépe (viz reference Dušana) a 135 se 136 se lišil- střevama (max časem možná dělali inovace )
jestli se mohu zeptat proč toto řešíš ? závody ?
jestli se mohu zeptat proč toto řešíš ? závody ?
-> Dušan: vim vim jen mě přišel zajímavej názor s tou roztažností
-> djmaso: nikdy jsem ty bloky neporovnával, tak se blbě ptám
-> djmaso: nikdy jsem ty bloky neporovnával, tak se blbě ptám
-> maras: 136 a 135 má stejnej blok
nelisi, nejpevnejsi komplet bude urcite babie. Ten rost tam neni jen tak pro srandu. Uz v dobe zavodu 130RS vyrabeli hlavni loziska do jednoho kusu.
-> maras: bloky 135 a 136 se liší?
Ahoj,
který blok má větší tuhost s použitím kliky 78mm? Fabia, 136, 135?
Půlka lidí mi tvrdí že fabia je naprd kůli spodnímu litinovému roštu, který se při zátěži roztahuje jinak než blok a tudíž se motor jako celek kroutí.
136 je prej v pohodě a 135 má mít nejvíc masa a je tužší?
Tak jak to je?
který blok má větší tuhost s použitím kliky 78mm? Fabia, 136, 135?
Půlka lidí mi tvrdí že fabia je naprd kůli spodnímu litinovému roštu, který se při zátěži roztahuje jinak než blok a tudíž se motor jako celek kroutí.
136 je prej v pohodě a 135 má mít nejvíc masa a je tužší?
Tak jak to je?