skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Ethanol85 ve Favoritu rok 94
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
viz vyhledávání
Zastavil:dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> Petr Volfik: ten clanek je sracka napsana teoretikem, ktery na to v zivote nesahnul. Jedine pouceni, ktere si z nej lze vzit, je "Cech je grafoman", ale tim to bohuzel hasne.
-> nambr.van: BMM se s ethanolem popere lépe než karbec, ale spíš míchat s N95 v poměru 1:1, když už. Ale nevyplatí se to.
zatím jsem to tam nenalil a vypadá to, že jsem dobře udělal..
tisíceré díky

-> nambr.van: tady je ještě článek, ten sice ve zkratce moc neni ale zase člověk pozná jestli na to teda jezdit nebo ne.
skoda.panda.cz/clanek.ph p3?id=496
skoda.panda.cz/clanek.ph p3?id=496
Spalovaci motor je potrebne upravit na prevadzku na E85. Bez upravy je to nezmysel. Etanol (resp zmes E85) ma uplne iny zmiesavaci pomer ako benzin, obecne povedane, na spalenie s rovnakym ziskom je potrebne dostat do valca podstatne viac E85 ako benzinu. Z toho vyplyva vacsia postreba, ktora v konecnom dosledku zrovna ekonomicke vyhody lacnejsieho tankovania. Jednym slovom - nezmysel. Ako student isto nebudes pretryskovavat karburator, vyhrievat difuzor a chodit co 200km na benzinku kde maju E85.
-> nambr.van: .. a poslední pokusy před pár týdny...
skoda-virt.cz/cz/.../1280 14-palivo-ethanol-e85
skoda-virt.cz/cz/.../1280 14-palivo-ethanol-e85
a co tak hladat skoda-virt.cz/cz/.../1280
14-palivo-ethanol-e85?poff
set=0
Zdravím, zde na fóru jsou naznačeny první pokusy s provozem na ethanol v roce 2010. Může někdo ve zkratce sdělit své zkušenosti s dvouletým odstupem (vliv na motor - příp. ztráta výkonu atp.)? Otázka je pro mě, jako pro studenta, nyní více než aktuální.
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
viz vyhledávání