skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Technický výkres
Přebrousit není problém, ale jak ji povrchově ošetříš? :) Iontová nitridace atd.
Ultim:
Děkuji moc. jsem vděčnej za každou radu.
Děkuji moc. jsem vděčnej za každou radu.
-> knapido: Jelikoz obdibuju tvoji snahu, tak ti alespon poradim teoreticky.
Na vacce [te jedne] podbrus zakladni kruznici. Pokud jsi trochu tech zdatny, tak si to nejdriv nakresli.
Ten podbrus bude zacinat proti palci a v miste, kde se puvodni vacka zacina zvedat, tak uz to musi koncit ve ztracenu.
Fialova- puvodni zakladni kruznice
Cervena- misto, kde se zveda puvodni vacka. Uhel mezi nima [ten mensi] *2 = uhel otevreni ventilu tj 248 +-
Zelena- podbrousena zakladni kruznice
Modra- misto, kde se bude zvedat nova vacka. Uhel mezi nima *2 = napr 270+-
Je to takove vareni z vody,ale snad ti to pomuze.
Na vacce [te jedne] podbrus zakladni kruznici. Pokud jsi trochu tech zdatny, tak si to nejdriv nakresli.
Ten podbrus bude zacinat proti palci a v miste, kde se puvodni vacka zacina zvedat, tak uz to musi koncit ve ztracenu.
Fialova- puvodni zakladni kruznice
Cervena- misto, kde se zveda puvodni vacka. Uhel mezi nima [ten mensi] *2 = uhel otevreni ventilu tj 248 +-
Zelena- podbrousena zakladni kruznice
Modra- misto, kde se bude zvedat nova vacka. Uhel mezi nima *2 = napr 270+-
Je to takove vareni z vody,ale snad ti to pomuze.
Ano vyjádřil jsem se nepřesně, bylo myšleno dokumentaci na něco ostřejšího.
Já si z toho nic nedělám
.
No řekněme že snaha byla a zkoušet budu dál. Uvidíme co z toho vyleze.
Mám ještě jednu rezervní když tak.
Já si z toho nic nedělám

No řekněme že snaha byla a zkoušet budu dál. Uvidíme co z toho vyleze.
Mám ještě jednu rezervní když tak.
-> m8rinek: To ale neodůvodňuje ten výsměch.
-> dakar.cz: takovejch už tu bylo...
-> m8rinek: No,však to s tím výkresem taky píšu,že to bude problém sehnat.. A taky si mu to mohl napsat hned a ne se mu vysmát. Takové velice smyslplné příspěvky jako tři výsměchy mu fakt pomůžou.
-> dakar.cz: Přebrousit vačku není problém, problém je vědět jak a dokumentaci Ti žádnej výrobce nedá...
-> knapido: Nápad dobrý,ale tady se ti každý vysměje. Je to tady plné ,,odborníků'' co si myslí,že kromě pár vyvolených,kteří umí vačky přebrousit,to nikdo přece nemůže umět. A když to dokážeš,tak stejně ti budou všichni tvrdit,že to nebude fungovat..
Spíš bych se obrátil na někoho,kdo to dělá. Otázka spíš,jestli ti někdo ty výkresy dá :(
Spíš bych se obrátil na někoho,kdo to dělá. Otázka spíš,jestli ti někdo ty výkresy dá :(
-> knapido: :D:D:D:D
-> knapido: Takže ses vyjádřil nepřesně... Dle toho co píšeš v druhém příspěvku, tak nechceš tabulku na sériovou vačku, ale na něco "lepšího" co by se dalo ze série vybrousit... V prvním příspěvku jsi sháněl výkres sériový vačky... ;-)
To zas né
. Jenom tu mám jednu rezervní a jednu bych chtěl mít ostřejší. Co jsem koukal tak se prodávaj za 1500.- a vejš a přebrušujou taky tak nějak za 1500.- a vejš. A tohle by bylo grátis nebo za flašku pro mistra na dílně

To chceš vyrábět vačky na 120? 

Zdravím všechny.
Mám tu jednu prosbu.
Byl by někdo ochoten poskytnout technický výkres vačky ze 120 (1987) a tabulky brusů ( či jak se tomu nadává ) ? Ve škole máme celkem dost šikovný nástrojaře, CNC soustruhy a podobný hračky, takže bych jim to tam zkusil šoupnout
Mám tu jednu prosbu.
Byl by někdo ochoten poskytnout technický výkres vačky ze 120 (1987) a tabulky brusů ( či jak se tomu nadává ) ? Ve škole máme celkem dost šikovný nástrojaře, CNC soustruhy a podobný hračky, takže bych jim to tam zkusil šoupnout