skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
co je to za vačku??
Ja nemusím zistovat aka je ktora vačka ja si nabrusím sám aku len chcem

myslite ze to vlevo je nejaka 260 ? Zdvih je malej 5.5/5.7. Je to fabricka viz cislo nize. V pravo by mela byt serie facko 5.9/5.3
kvoli prilis vysokemu zdvihu by boli opracovane skor piesty
-> Dušan: never tomu, mám 10-1152-248 a je to 280tka
1152-270/D vi nekdo co to je ? krome toho ze cislo mozna napovida °
-> peti: ja by som skor povedal, ze okolo ventilov su zabrusene hrany, urcite bolo na tej hlave nieco robene.
žlutě značený byli vačky z Fa/Fe BBM ... viz články - přehled vaček
-> peti: jj, fotky jsou špatný - foceno mobilem, ale v těch místech kde je to označený je ta hlava opracovaná, a ještě jsou vybroušené ty náběhy sacích kanálů
-> Mach: hlava vyzera seriovy 8 kanal
-> Evž@: děkuju zítra to změřím.... pokud je to seriovka, tak proč k tomu byla tahle hlava?? to je mi divný.... jinak stupňování asi těžko nějak zjistím, že?
-> Mach: zdvih se vypočítá tak že od sebe odečteš dvě hodnoty..... největší rozměr palce - nejmenší rozměr palce.Jinak dle fotky to vypadá na nějakou sériovku.
Dnes jsem rozebral motor a byla na nem hlava s upravenýma spalovacíma prostorama + trochu přibroušené náběhy sacích kanálů, a vačka, na které jsem (prozatím) nenašel vůbec žádné číslo,zítra se ještě pořádné podívám,ale zatím jen označení žlutou barvou, tak bych se chtěl zeptat zda by někdo nevěděl co by to bylo za vačku, nebo popřípadě alespoň jak vypočítat zdvihy té vačky