skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Fabia 1.4 16v 55kw
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
Vyřešeno 16V nebrat :-)
Zastavil:skodovak
-> Matthes, záškodník z TechWebu: jj i kdyz nerad ale musim souhlasit akorad clovek musi najit takovej kterej neni moc chycenej korozi. To proste na fordech neumeli a neumeji ani dneska.
-> Matthes, záškodník z TechWebu:
potají číhá kdy vyrazí do boje 

-> Kuladmin: To je dalsi vyhoda focusu. Se srovnatelnou vybavou je levnejsi, min se krade atd.
-> Kuladmin: přesně tak 

No kdyz tak koukam na ty ceny tak min za 70tis aby to byl tenhle motor ABS a klima a okna v el. ale pak to ma nalitono vse pres 200 tis. Takze zadna vyhra.
Se obavam ze za tydle prachy s toudle vybavou proste fabii nedas porad to jsou auta ktera se drzi nahore cenou vsichny vime diky cemu...
Se obavam ze za tydle prachy s toudle vybavou proste fabii nedas porad to jsou auta ktera se drzi nahore cenou vsichny vime diky cemu...
-> sep: no určo by se mouchy našly
bráchovi šli na koktě kdysy taky dolu o 10tkč.. ovšem pořád vidíme jen obrázek a ty kylometry jsou taky už silnější káva..

-> skodovak: :ta je treba hodne hezka,na fabii uz i pomerne velka vybava,za 65 by to byl sen:-) ale tech 90 asi +- sedi,na miste by mozna sli dolu kdyz bys neco nasel za mouchu.
-> sep: jj
-> sep: to jsem chtěl slyšet,najeto tak do kolika aby to mělo nějakou cenu +-120tis asi max co?..
koukám jen tak po bazarech a tato se takhle na pohled jeví slušně jak na pohled tak i výbava
www.autoesa.cz/skoda/.../ c-1175902.html
55kw každopádně..
trochu jsem překoukl plnou cenu.. :-)))))
koukám jen tak po bazarech a tato se takhle na pohled jeví slušně jak na pohled tak i výbava
www.autoesa.cz/skoda/.../ c-1175902.html
55kw každopádně..
trochu jsem překoukl plnou cenu.. :-)))))
-> skodovak: :s 1,4 16V (55Kw) chybu neudelas,klidne predface,interier se da predelat,naraznik predni taky,zbytek je stejny,dilu jsou plne vrakace.Spis podle kusu to brat nez rocniku.
-> suri: :zas se nasli ti co chteli nove auto ale radi usetrili i kdyz na spatnem miste.
tak stejně asi lepší motorizaci u fabie nekoupim než tu 16V 55kw.. já jí i plánoval,jen jsem se chtěl poradit,víc lidí víc ví..
-> skodovak: :facelift srpen 2004,konec motoru 1,4 MPI,tzn. facelift jen HTP a 16V ( a 2.0 MPI).
-> skodovak: tak to nnájdeš jedine v 16v
-> sep: ajo to sú volové , ja som mal za to že vždy len silnejšie , aspoň u feldy to bol len 50kw
-> suri: Jak jsem "snad" říkal,chci dva pytle,klimu,ABS nevím zda to má,ale snad jo,posilovač je jasnej,palubák nevim zda mají,okna minimál na předek a takový ty běžný detaily..socku nechci určitě..kolem tušim cca 2004 byla nějaká ta inovace předku+snad i trochu lepší vnitřek a výbava.Tam už ty ceny jsou ale malinko mimo.. u nás je většina těch "lepších" kolem 80tkč na bazarech.. což nevím,ale přijde mi trochu přestřel..
-> suri: :klima do 44 i 50,v HTP i v tech slabsich,juniory logicky ne.Legracni kombinace je 1,2 HTP 40Kw ktera se na prani montovala i do verzi combi kdy pri plne bagazi a s klimou to byla vcelku idealni kombinace pro zdolavani alpskych prusmyku.
-> U-Geen: což sehnat rozumě pod 100tis. neni moc jednoduchý..
-> sep: jj to som práve myslel , aspoň tú klimošku by som bral ako minimum , ale tá bola asi len v 50kw že ?
-> suri: :bohuzel,drtiva vetsina jsou classic,coz je z hlediska dnesnich naroku nic moc,16V byvaly aspon comfort povetsinou....
Kolega ma 1.4ku 55kW a spokojenost... nejak zvlast se to snad nesere.
Osobne bych sel spis do nejaky Corolly :-)
Osobne bych sel spis do nejaky Corolly :-)
porovnání cen focus a podobně vs fabi je sice hezký ale,za prvé to neni na žádnej rejsing a za druhý víceprvkovou nápravu už nikdy víc,sedí to jo,ale kdo má pak platit údržbu x čepů a tyček vs na Fobiji silentblok?.. no.. cena kupní sice drastická,ale potom ty opravy nejsou tak devastující,narozdíl od jiných,si teda myslím já..
Jak to vypadá a nevypadá sere pes,je to škodovka,řekl bych že ne tak uplně nepovedená a stačit by měla.. a rezu na těch novějších taky k vidění zatím moc neni.
Rez mi doma stačí na dvou Mkách a momentálně vedoucí "rezově" felici.. člověk než to pak oběhá by se musel jít zastřelit,na tohle já už prdim..

Jak to vypadá a nevypadá sere pes,je to škodovka,řekl bych že ne tak uplně nepovedená a stačit by měla.. a rezu na těch novějších taky k vidění zatím moc neni.
Rez mi doma stačí na dvou Mkách a momentálně vedoucí "rezově" felici.. člověk než to pak oběhá by se musel jít zastřelit,na tohle já už prdim..
-> sep: no oni sú osociálené celé , hlavne teda to mpi ...
-> suri: :problem nizsich vybav obecne u fabii chybejici palubak a bohuzel u MPI prave palubak dokaze nohy usmernit aby se spotreba vesla do rozumnych mezi.Nicmene da se dnes uz za par korun dodelat,horsi je ze spousta MPI i ve vybave comfort nema ABS .
-> sep: ja som čakal že sa ozveš , a hádať sa nejdem znám kopu ludí čo si to kúpilo ako žhavú novinku , čo si to kúpili do autoškoly a nikto pod 9 mesto nechodil , iba tí čo chodili na spotrebu . Ale to si netreba tak brať , dnes to žere všetko moc ,aj tdi 66kw 1,6
zlatá rotačka
zlatá rotačka
-> suri 23.07.12 17:31:01: :non servo je pouze motorizace 1,0MPI a 1,2 HTP,vybava junior a pouze kola 13 prumer,na prani kola 14 a k nim uz se servo davalo automaticky, bila skla,od verze classic maji vzdy determalni skla.Pokud jde o spotrebu u 1,4 MPI ,naloz do felicie 3 docenty a uvidime za kolik felicie pojede, 1,4ka neni rozhodne horsi motor nez 1,3 ,srovnavej za stejnych podminek.Krom toho kdo s 1,4 MPI v kombinaci jezdi za vic nez 7 je lepak,mimo mesto neni problem jezdit za 5,5 a to s E2 i E4.
Me fabie prijde strasne tvrda a skutek utek. Focus i v kombiku snese daleko vic.
-> jarda.u1: Jj, bez nej by ten viceprvek byl o nicem.
-> jarda.u1: Jj, bez nej by ten viceprvek byl o nicem.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: To jo zadni naprava je na focusu hodne dobra to souhlasim ale jinak ty fordy stojej za ....
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Focus ma stabik i vzadu
-> Matthes, záškodník z TechWebu: zadok mám aj na octe víceprvek ... neviem či je to reálne taký zázrak , neisté v zákrute je aj to aj to , a priestorovo pre mňa škodovka robí jediný model a stabil má aj fabka
-> suri: No prostor je vec relativni, kazdopadne mi prijde focus pohodlnejsi. Aspon nemam pocit ze sedim na stokrli v hospode. Ikdyz pryc je doba mekkych sedacek z pocatku devadesatych let.
Focusi podvozek se neda s fabii ani octavou srovnat. Predek ma stabilizator a zadni naprava je viceprvek.
Focusi podvozek se neda s fabii ani octavou srovnat. Predek ma stabilizator a zadni naprava je viceprvek.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: focus je to samý

Tak za 60 fusiona asi ne no , takze tenhle hranol odpada
, ale fabku za 60 no nevim v jakem stavu to bude a s jakou vybavou, a focus je opravdu akorad rez a rez

-> Matthes, záškodník z TechWebu: prostor si predstavujem inak , a to nesplní ani jedno , motory neznám a podvozkovo myslím že to má na stejno , čakať sa od toho nedá veľa , furt je to trieda ako trieda ... fábiu po rozpade dá skôr do kupy
-> Pavel P..: Jakto? Ja nerikal aby si koupil feldu.
80 je maximální hranice,a to už by fakt muselo bejt top.. normál mám představu cca 60tkč
-> suri: Ale radsi kredenc s lepsim motorem, podvozkem, prostorem atd.
Matthes, záškodník z TechWebu 23.07.12 18:29:32 napsal:
Tak za 80 bych se na to vyprd a koupil focuse, to je o par levelu vejs nez
nejaka fobie
heh... tos mu poradil, aby si koupil instantní korozi
Tak za 80 bych se na to vyprd a koupil focuse, to je o par levelu vejs nez
nejaka fobie

heh... tos mu poradil, aby si koupil instantní korozi

-> Matthes, záškodník z TechWebu: kredenc ako kredenc
Tak za 80 bych se na to vyprd a koupil focuse, to je o par levelu vejs nez nejaka fobie 

-> skodovak: ne,myslel jsem Fusiona,v praci mu uz jinak nerikame 

-> jarda.u1: já myslel že myslíš fábku,to je taky celkem takovej hranol.. 

-> skodovak: vzdyt si rikal,ze ti nesmi ani za plot ... 

kluci budem řešit ty "Hranoly" nebo mi to tu zamknou hned 

-> Kuladmin: tak oni ty Fusiony se nejak moc neserou,ale ceny dilu jsou urcite trochu nekde jinde,nez na tu Fabii.Jinak je to o vkusu,kazdymu se ten "Hranol" taky nelibi...
A pak koukam jeste na mazdy za ty penize se daji sehnat docela pekny kousky uz.
Ja ti reknu proc pac je tam tolik plastu ze...
Ja ti reknu proc pac je tam tolik plastu ze...

-> Kuladmin: taky jsem v tom jel,ale nevim proč furt mi stály chlupy

jinak je jasný,že dokud se to nesere je všechno příjemější na klidnou jízdu než 120ka

jinak je jasný,že dokud se to nesere je všechno příjemější na klidnou jízdu než 120ka
-> skodovak: ja ho taky nemusim ale segra si poridili mondeo tak se jim o to staram no a my 3 kolegove maji ty fusiony a mel jsme moznost to i ridit neni to spatny ale je fakt ze vybavama to je jak u tech fabii - taky prdlajs...
-> Kuladmin: ford mi nesmí za plot..a taky jsem to tak řešil,ale kloudnýho neni co,pořád mi ta fábie přijde jako sice dražší ale ok řešení
-> skodovak: prosímťa , ja mám ten motor rád , máme ho v octe i ked trošku inovovaný
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
Vyřešeno 16V nebrat :-)
Zastavil:skodovak