Ospravedlňujem sa zakladateľovi za zneužitie témy. Nechcel som zbytočne zakladať novú tému.
Je rozstup týchto dier rovnaký pri blokoch 105 až Favorit, Felícia prípadne Fabia ?
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
blok motoru
prohledat
21 příspěvků (zobrazeno 1 až 21) od 12.06.2012 do 31.03.2013, založil/a maverick15
Hm, ono je to s tou krivosťou blokov aj tak divné :-) Sklon valca voči bloku predsa určuje vývrt v bloku pre vložku. Ak je blok krivý tak by sa musel narovnávať aj vývrt a to by šlo už jedine prebrúsením na väčší priemer / aj vložka by musela mať širšie osadenie.
Alebo vývrty sú +/- autobus a záleží len hlavne na hornej dosadacej ploche pre vložku, aby bola rovná?
Alebo vývrty sú +/- autobus a záleží len hlavne na hornej dosadacej ploche pre vložku, aby bola rovná?
-> Dušan: rozdíl je asi 0,1 spíš více ale 0,15 měrku už tam nedostanu a na druhé straně to úplně lícuje s blokem ... jako těsnění mi neodchází, ale když chci dávat tu pístní sadu tak to nechci zkonit
NO tenhle motor už jezdím skoro 2 roky, ale nebyl pořád můj

NO tenhle motor už jezdím skoro 2 roky, ale nebyl pořád můj

myslim, ze se zavaruje blok mezi 2. a 3. valcem
-> Stepan FUN: a šlo by to navrtat na koncích praskliny , vybrousit a zavařit?
-> Adam59: To je blok, kterej znáš a do poslední chvíle jezdil, nebo je to blok, kterej neznáš?
Jednou jsem si takhle u neznámýho bloku naběhnul. :-/ Voda v oleji, tak vložky ven, zafrézovat ruční frézou (bylo mi divný, že u vačky je to o cca 0,1 utopený, ale říkal jsem si, že to je tím borcením), vše vyčistit, vymezit, sesadit... Až po složení jsem zjistil, že ten blok je u vačky prasklej. Nebylo to vidět, dokud se nestáhla hlava a ta prasklina se nerozlezla. :-/
Jednou jsem si takhle u neznámýho bloku naběhnul. :-/ Voda v oleji, tak vložky ven, zafrézovat ruční frézou (bylo mi divný, že u vačky je to o cca 0,1 utopený, ale říkal jsem si, že to je tím borcením), vše vyčistit, vymezit, sesadit... Až po složení jsem zjistil, že ten blok je u vačky prasklej. Nebylo to vidět, dokud se nestáhla hlava a ta prasklina se nerozlezla. :-/
-> Adam59: o kolik je rozil mezi stranama kdyz bude na strane kde je to niz aspon 0,07 ?
-> Dušan: no já mám právě na straně vačky přesahy dobré ale na straně sání/výfuk je mám zároveň s blokem a chci dávat celou pístní sadu tak přemýšlím jak to řešit či zda to vůbec řešit ...
-> minno: třída úprav, ve které jezdily soutěžní škodovky. Třída A1 Škoda a A2 Škoda
-> TTomas: čo je A2? :)
-> minno: Resil jsem to na A2 bloku, Stejne jako vetsina ostatnich byl krivej a sel blbe vymezit spodek.
-> minno: reseni musi prijit bud ve chvili extra go nebo v pripade, ze uz ti fouka tesneni. Proste na jedne strane doladis presah tak jak ma byt a na druhe je zarovnana s blokem a obracene takze pak je pruser a musi se rovnat. Osobne jsem to jeste neresil a vim, ze se to obcas dela. Viceme jen toto je takova slaba stranka SKODA bloku, protoze nic jinyho se tam nejak nekazi.
-> Dušan 14.03.13 00:37:49: a riešil si to niekedy aj v praxi? Extra veľká krivosť bloku asi bežne nehrozí a mierne upadnutie vložiek na stranu by snáď mohli podchytiť aj samotné medené krúžky pod valcami, prípadne motorový tmel :) Vývrty pre vložky asi deformované nebudú, nie?
to je snad nejhorší práce co na škoda motoru je :( upínání na magnetku - vystředění dne dosedacích ploch válců :( hnus , nejhorší je. že mi to čeká o víkendu :D
-> Adam59: Jo něco takovýho je, ale neřeší to ten problem uplně, chce to vzít k někomu s velkou frézkou a na jedno upnutí udělat nový dosedačky + stáhnout vrchní plochu...
-> Dušan: a jaká je vůbec možnost opravy? Asi na to bude nějaká ruční fréza podobná jak na sedla ventilů jenže rovná a větší že?
-> Exon: borti se cely blok. Staci velky presah valcu. Kazdopadne vsechny skodovky trpely padanim valcu ne jednu stranu. Holt unava materialu.
Zdravím z jakého důvodu se můžou pokřivit dosedací plochy pro vložky válce? Díky
Jeden blok na 130ku mám, kdyby jsi chtěl.
nie, niesu, nedaju.
zdravím jsou shodné blok motoru š120 se š130.jestli se dají zaměnit.dělám generálku a mam vyžraný 130tkový