svody 4 - 1 pod přičku pro přičnák

prohledat
51 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 23.04.2012 do 29.01.2015, založil/a Marti
řadit dle data
01:57:32
29.01.2015
Petr Urban
Kdo všechno vlastně dělá svody v česku s kvalitou, za rozum na škodovky ?

O Hlušičkovi a Krejčím vím, provedení dobře znám. O kvalitách Krejčího není sporu - asi i kvůli tou šly ceny strmě nahoru, ale přeci jen hodil by se ještě nějaký kontakt. Hříčina vím co dělá, ale provedení jsem osobně neviděl, zkušenosti s kvalitou např. : www.hr-svody.eu/vyrobky_s vody.htm

4-2-1 za 7700,- ?

Např. provedení výfuku sdhsport.wz.cz/vyrobek.ph p?id=20

je pro mě nádhera ... krásné ohyby, dlouhé postupné sjednocení větví dokonce ještě do zatáčky, dělá někdo takto šikovný svody pro škodovkáře nebo chtěl by vůbec někdo pro tu sociální verbeš ?
upraveno 2x, naposled 29.01.2015 01:58:44
11:30:06
26.07.2012
Vrba
-> Marti: Ty svody co jsou na fotce Ti vyrobí pán z Chlumce. Tel.604611809.Dá se domluvit i na celém výfuku.Dělá toho hodně a za dobré prachy,zavolej a 100pro se domluvíš.
upraveno 1x, naposled 26.07.2012 11:37:50
22:56:50
25.07.2012
Petr Urban
Už nepřeměřuju každému rozd. charakteristiku, protože mám systém jak mají být napnuté pružinky přesně a nemusím každý oměřovat, jen když dělám na závodní motor nebo vymýšlím novou charakteristiku. Tak sem jeden rozdělovač z x-desítek nepřeměřil na cívce a hned z toho je jak ta práce stojí za prd. Někteří z toho mají prasečí radost a udělaly si automaticky závěr o špatné práci, tak to mě samozřejmě mrzí, ale je to jejich boj že si to chcou myslet. Nikomu nic nevnucuji. Polovině detonujících motorů na virtu... čest.
19:00:32
25.07.2012
Vrba
-> Tuner#2: jen si čti,...
18:28:16
25.07.2012
Dušan
-> Urbi: ja zvladl rozdelovac i na silnejsi motor 1 a sam dom hec 3
16:21:51
25.07.2012
Tuner#2 - zrušená registrace
-> Vrba 25.07.12 14:59:33: Chlapče ale já nic nepomlouval a rozhodně ne podle přiklášnených zkutečností.

Já po tom co zde padlo "zatím mám jen ohlasy kladné a zakázky nestíhám" a já četl v našígaraži.cz něco jiného jsem nemohl nereagovat. Navíc když se tvrdí, že rozdělovače jsou přezkoušené a měřené po úpravě...

Holt jsem napsal něco co se nehodí do krámu, tak jsem hned byl posměšně označen za někoho, kdo neviděl nikdy rozdělovač že...
upraveno 1x, naposled 25.07.2012 16:22:27
15:45:56
25.07.2012
Petr Urban
-> Alenka: -> Vrba: Děkuji vám, je to přesně jak říkáte.

-> Alenka: Asi zvládnu rozdělovač i na 150 koňový motor, protože již sem dělal několik na závoďáky co měly přes 130 a zákazníci spokojení. Nechtěl sem říct že jsem lepší než Čepek, ale myslím že mám rozhodně individuálnější přístup k problematice zapalování za desetinu jeho ceny. A jsou na Moravě úpravci co dělají rozdělovače i za 300,- a fungují, upravují je 10-sítky let a od těch sem si vzal to nejlepší co věděli + vlastní zkušenosti s odlaďováním a dal si dohromady to nejlepší od každého a teprve sem se odvážil zde vytvořit nabídku a téměř denně dělám vývoj a dozvídám se další informace. Navíc stále ladím další auta a sbírám vlastní zkušenosti, chci vědět od těch kterým prodávám věci sebereflexi a beru pozitivně i tu špatnou co se dovím např. i od Tunera, protože kdo jiný by ji tak mohl odhalit a efektně říci všem 4

Né že by to byl můj pravý hud. žánr, ale třeba se v slovech někteří poznají 3 : http://www.youtube.com/wa tch?v=FWDvAhpkYoQ
upraveno 2x, naposled 25.07.2012 15:46:27
14:59:33
25.07.2012
Vrba
-> Tuner#2: Vidíš to,stejně fajn je když Ty pomlouváš něcí práci,snahu nebo jiný přístup k věci - jen na základě svých dojmů a nebo přikrášlených skutečností.Zkus se nad tím zamyslet a přestan si pořád připadat jako obět něčích pomluv.Píšeš negativa,musíš tedy počítat s tím,že se ti budou z druhé strany vracet.
14:26:13
25.07.2012
-> Vrba 25.07.12 13:37:49: To mám tady přehlížet tomu, že jsem v životě neviděl rozebraný rozdělovač? 8 To fakt neumím i za cenu, že to přijde někomu směšné...
13:37:49
25.07.2012
Vrba
-> Tuner#2: Sířím bludy před kým prosímte?Ze jsme se jednou s klukama v garaži bavili o Tvých výstupech tady ve foru a něco zaznělo jestě neznamená,že jseš střed pozornosti.Ono když už se něco o někom řekne,tak to většinou je založené na nějaké skutečnosti.Ze uz si to nekdo prikrášlí je věc druhá.Přesto si myslím,že v Tvém věku by jsi se nad tím měl spíš povznést a ne dělat uraženou 15ku.Zesměšnuješ tím především sebe.
upraveno 1x, naposled 25.07.2012 13:54:59
12:46:59
25.07.2012
Alenka
-> Tuner#2: vsak ja netvrdim nic jineho, jen pro mne pridana hodnota cepkova rozdelovace neni takova, abych za nej byl ochotny zaplatit tolik, kolik za nej chce, neb si to sam zvladnu udelat lip.

Kdyz si vezmu, ze pekne upravenou civilni hlavu u nej koupim za nejakych 10,000, tak 5000 za naprosto seriovy 880 rozdelovac s vyhozenou podtlakovkou a lehce natazenymi pruzinkami mi proste neprijde jako dobra koupe.

Ale kazdy jsme panem svych penez, takze kdyz to nekomu prijde jako dobry kup, tim lip pro nej.

Zase neni nutne zbozstovat kazdeho, kdo cni nad prumer ostatnich. Stejne jako Cech obcas muze napsat nesmysl o vecech, kterym uplne nerozumi, tak i Cepek muze prodavat ne uplne skvelou vec za ne uplne rozumne penize, byt ostatnim jeho vyrobkum neni co vytknout.
upraveno 1x, naposled 25.07.2012 12:47:34
12:25:55
25.07.2012
-> Vrba 25.07.12 08:27:01: Jistě a do spotřebního Favorita mě ze 3 rozdělovačů (2 použité od myschaaka tehdy ještě z věcí za GLS) skládal jeden plně funkční bez vůlí Čepek a řekl si za to bůra 41 71

V tom je celý ten problém zdejší diskuze (Tuner#2 = vše si nechal dělat v motor excelu - nejlépe celé auto), ale že zrovna Tobě který o mě na moravě šíří bludy kam se podívá vůbec něco vysvětluju a obhajuju se...

-> Alenka 25.07.12 08:28:59: Ale tohle je úplně zcela normální u firmy, která chce přežít. Občas mám pocit, že v ČR by chtěl každej vše za cenu číny z ebay, nejlépe hned!!! a v kvalitě jako od Pagani... Bejt v pozici Čepka, ani svoje know how neprozrazuju a buď chceš komplet motor a nebo nazdar. Řesíme to tak i v práci a funguje to. Naštěstí, když ukážeš, že něco znáš, dá se s ním dost dobře pokecat...
08:28:59
25.07.2012
Alenka
-> Tuner#2: ale my se ted nebavime o ladeni 150k motoru, ale o silnicnich chcipacich kolem 100k a plug&play rozdelovacich na ne. Urbi predpokladam nerika, ze umi rozdelovac udelat lip nez Cepek, jen ze cepkuv "univerzalni" rozdelovac nejenomze stoji za houby, ale jeste za nej chce i nesmyslne penize. A to je pravda.
08:27:01
25.07.2012
Vrba
-> Tuner#2: To je vidět,že jsi ten rozdělovač vživotě nevidel rozebranej.Pak bys totiž přišel na to,že neni rozdil jestli tam ten plech ohne Cepek za 5000 a nebo Urbi za 500. Rozdíl bude zdřejmě jen v te značce na obalu,kterou se lajk řídí.Jestli to sedí nebo ne je jedno.Mam tam značku,hotovo.
08:18:44
25.07.2012
-> Alenka 25.07.12 07:33:23: Ale o tom jsi mě několikrát už psal a nikde netvrdím, že jsi měl úplný ideál. Ono něco jiného je někomu prodat jen rozdělovač se svým know how k neznámému motoru a něco jiného je ladit motor na brzdě co má 140 - 150HP a k tomu ten rozdělovač doupravit...
07:55:21
25.07.2012
vhml
-> Urbi: 157
07:33:23
25.07.2012
Alenka
-> Tuner#2: rozdelovac od Cepka jsem mel a musel jsem ho vyhodit, protoze nefungoval. Nepomohlo mu zadne serizeni zakladniho predstihu, musel se predelat cely rozsah i prubeh odstredive regulace, aby se s tim dalo normalne jezdit. Uz jen to, ze doporucuje nepouzivat podtlakovou regulaci svedci o tom, ze jeho zamereni je trosku nekam jinam nez na silnicni motory.

Na hlavu a vacky nemuzu rict kriveho slova, ale ten rozdelovac proste stal za ho*no.

-> Urbi: dekuju, poslu tedy SZ :)
23:29:32
24.07.2012
-> Urbi 24.07.12 23:17:31: Wow, tak už dokonce lepší jak Čepek 9 nemám slov a reagovat nemusíš, když je to nejlepší 4
23:28:34
24.07.2012
Petr Urban
-> Evž@: Znát budou, pokud budeš stavět motor pilu, jinak ti to přidá 1, 2koně, jestli vůbec. To si myslím že doladění webrů přes lambdu a zapalování přes čidlo klepání (to je v dalším plánu) bude přínosnější a pro tebe za desetinu ceny co svody.
upraveno 2x, naposled 24.07.2012 23:31:04
23:17:31
24.07.2012
Petr Urban
-> Tuner#2: Zas mě utvrzuješ že na tebe neraegovat je nejlepší ...

Motorexcel a tym-motorsport nabízí jeden univerzální upravený rozdělovač. Když sem se bavil s Čepkem a ptal se na úpravu rozdělovače zda nepotřebuje nějaké podrobnější info krom vačky o motoru nebo zda nabízí více variant upravených rozdělovačů tak mi začal mluvit jen o tom jednom co mi vnucoval nový upravený hanhart za 5000,- prý ideálně upravený na upravené motory...co to je za kecy jako ? Nový rozd. stojí cca 1900,- zbytek má za pár hodin práce, jestli vůbec, navíc sem ten rozdělovač držel, nic světoborného co se týče kvality charakteristiky. Takže pokud já chci vědět KP a vačku, případně systém směšování ( webry směšují na spodním pásmu ot. špatně...požadavek na jiný předstih ) myslím že chci vědět více než 90% úpravců rozdělovačů v ČR. U tvaru spalovacího prostoru vycházím s originálního který je maximálně vyleštěn a to nemá vliv na průběh regulace. Takže pokud má originální hliníkovou hlavu škoda, tak i úpravou vybrání spalováku by se neměl měnit zásadním způsobem požadavek na jiný průběh regulace, navíc jiní renomovaní úpravci se tímto absolutně nezabývají ! Vliv by mělo pokud by byla úplně jiná hlava, jinak umístěná svíčka, více ventilů nebo úplně jiný tvar spal. atd. Pokud jezdí na jiné palivo, doladí si výši základního předstihu a veškeré detaily bych s ním probral po zprávách...ty ses zase chytl za slovíčko a děláš tady zase zbytečnou atmosféru. A ty vůle zřejmě nenastanou a pokud ano, odhalím je protože všem píšu do průvodního dopisu ať si pošlou rozdělovač po čase na přezkoušení, doladění kvůli únavě pružinek a vymačkání jedné packy u později zabírající pružinky, což změní char. i u nového rozdělovače po čase...ověřeno. Pemovi sem se omlouval a poslal zadara cívku zánovní. Zhazuju já tady někde tvou práci kterou sem ani neviděl ? Tento web by měl být o vyměňování zkušeností, né o navážení jeden do druhého, chytání za slova a řešení si komplexů.
upraveno 1x, naposled 24.07.2012 23:17:52
22:47:19
24.07.2012
Evž@
-> vhml:

-> Gemini:

Na kolik to vyjde?Už delší dobu bych chtěl vyzkoušet normální svody....u těch svých domorobo mám malinké výkonové pochyby :).Tím chci říct že se domnívám že svody např. od Bohouše budou na motoru znát.
upraveno 1x, naposled 24.07.2012 22:47:45
19:27:07
24.07.2012
suri
-> vhml: nová pračka , automatická , a copak máte v byte vodu ? Všecko je už je objednaný pani Vondráčková , voda bude

MADE IN USA !
17:51:49
24.07.2012
Maťulo
-> vhml: no ta amjérická! 47 47 47
17:46:07
24.07.2012
vhml
,,Kdybych pánové před vás postavil dvě krabičky od sirek, ale dvě naprosto stejný krabičky, a o jedný z nich vám řekl, že je z USA, tak která by pro vás byla lepší, co?"
upraveno 1x, naposled 24.07.2012 17:46:26
17:38:06
24.07.2012
-> Urbi 24.07.12 16:34:29: KP a vačka stačí? Takže jiný objem, tvar spalováků a nebo v případě Alenky jiné používané palivo znát nepotřebuješ? 9 Ohledně vůlí to se ukáže časem, už Tě tady na to někdo myslím i upozorňoval, že to není ideální co děláš a ano myslel jsem Pemara, kterému jsi poslal nefunkční rozdělovač. Pak mě není jasné, jak je měříš/kontroluješ? No nic, jen mě to utvrzuje v názoru...
upraveno 2x, naposled 24.07.2012 17:41:29
16:34:29
24.07.2012
Petr Urban
-> Alenka: Nedělám, ale pro tebe udělám, hned jak se objeví nějaký bez větších vůlí :) dej info do zpráv na jaký motor to ladit, KP a vačka mi stačí.

-> Gemini: Jsou perfektní co se výkonu týče, ale ta jednodílná vypálená příruba, trochu preciznější sváry a spasování + delší výstupní trubka a nemohu říct ani popel, ale prostě dohromady sem si fest zanadával než to bylo jak sem potřeboval, opravdu sem to nasazoval ve třech, takže je možné že zrovna můj kus se nepovedl.
14:50:50
24.07.2012
Gemini
zvody od Bohusa som bral a su perfektne.....jedina vec, ktoru by mohol zlepsit - pouzit jednokusovy vypalok priruby......potom uz nebudu ziadne problemy s nasadzovanim

len tak dalej
10:26:40
24.07.2012
Alenka
Urbi 23.07.12 21:45:43 napsal: A opravdu nejeden člověk

mi dal za pravdu když sem mu poslal nový rozdělovač s mou úpravou za jeho

stávající bezkotakt i typu 880, že auto jede úplně jinak a hlavně 100%

všech mi potvrdilo když sem jim poslal kontaktní rozdělovač, že auto jede

na vrcholu otáček lépe. To je prostě fakt, už né doměnka že dochází

u bezkontaktu k výraznému poklesu předstihu s otáčkami, i to už ale

umím dovylepšit na přijatelnou úroveň.

Delas i testovaci vzorky na zkousku? :)

Mam bezkontaktni rozdelovac se zavarenou odstredivou regulaci, MSD civku, vytunene svicky s velkym odtrhem a v otackach mi to s touhle kombinaci jede zatim pomene uspokojive. Kdyz mi kontaktni zapalovani od tebe pojede lip, tak ho od tebe koupim a na 5. vrata si nalepim samolepku "Ignition by Urbi" :)
09:52:22
24.07.2012
vhml
Já musel svody taky nasazovat trochu silou a trosku jsem dobrusoval svary na přírubě. Coz ale za ty super peníze neberu jako výtku.
08:34:03
24.07.2012
Petr Urban
-> Tuner#2: Prosím jaký vůle a jaký nestartující favorit ? Teď sem měl první reklamaci od kluka z Ostravska protože sem zapoměl oměřit odpor cívky v rozdělovači, která byla porušena, ale klukovi jsem poslal zánovní poštou zadarmo, což neberu jako neúspěch s odladěním charakteristiky, jen zapomenutí zkontrolovat cívku, protože ty cívky prostě odchází a při vyndávání a montáži se s něma musí víc než opatrně. Nevím zas o co ti jde... Tak ty si měl ty svody zřejmě v lepší kondici, já je musel roztahovt o 1cm a to se mi zdá dost + popsané věci. Ale to kurva vůbec neznamená že nedělá perfektní práci, jen prostě mám lepší zkušenost s kvalitou zpracování u někoho jiného za menší peníze, proto jej doporučuji. Zas ti někdo šahá na modlu co....
22:42:34
23.07.2012
-> Urbi 23.07.12 21:45:43: Myslím, že Bohoušek umí svody lépe než ty rozdělovače viz. nestartující Favorit a v budoucku rozdělovače s větší vůli než origo. Když už kritizuješ nasazování, tak ano, ohyby za tepla způsobí v materálu pnutí a ten po sundání z hlavy na které to dělá trochu změní tvar a nasadit zpět chce trochu cvik. Já už je měl dole 2x a vždy je nasadil sám... Víc nemám co dodat, nechci být OT a zas vtažen do nějakých polemik.
21:45:43
23.07.2012
Petr Urban
-> Tuner#2: Doporučuji protože si myslím že dílenským zpracováním je na tom lépe, hlavně kvalitou svárů a kvalitou provedení že to dáš na motor a přesně to sedí i s perfektním provedením příčňáku od stejného pána sem spokojen. Čokin si doma musel výfuk dost doupravit, pokud nechtěl aby netrčel 5cm za profil nárazníku. Svody od krejčího jsou výkonově lepší, i když spíše nabývám názoru že oproti kvaltnímu naladění karb. a zapalování je vliv výfuku spíše zanedbatelnou položkou u "virt" motorů. Jeho svody sem musel dávat na motor téměř v třech lidech abych od sebe roztáhnul větve a šly dát na motor, dva krajní štefty sem musel zkrátit na minumum abych je vůbec dotáhnul pouze matkami na klíč č. 12 z karb. a to sem měl u začátku svodů jen jednu otočku pásky termotech. Na držák od motoru to nesědělo 2cm a výstupní trubka od ukončení svárů splachovače pouze 3cm na kterou nasazuješ příč'nák se mi teda vůbec nezdá ideální. Sváry by určitě taky šly jiným způsobem, když to umí jiní... Nekritizuji to s namyšlené pozici toho že bych to zvládl lépe, nikdy ne! Ale prostě hodnotím jeho práci vs. tu co doporučuji. Samozřejmě dělá perfektní svody za dobré peníze, ale to neznamená že by je nemohl dělat precizněj.

Zapalování: home úpravy ale fungují 4 a budou potvrzeny. Mám slíbené potvrzení i od několika lidí z brzdy. A opravdu nejeden člověk mi dal za pravdu když sem mu poslal nový rozdělovač s mou úpravou za jeho stávající bezkotakt i typu 880, že auto jede úplně jinak a hlavně 100% všech mi potvrdilo když sem jim poslal kontaktní rozdělovač, že auto jede na vrcholu otáček lépe. To je prostě fakt, už né doměnka že dochází u bezkontaktu k výraznému poklesu předstihu s otáčkami, i to už ale umím dovylepšit na přijatelnou úroveň. Klidně si piš výsměšné příspěvky k mojí osobě či mé práci. Jsme jací jsem a ty chceš být prostě takový, mě to mrzí, ale máš rád se přít i když sám nemáš zkušenosti s daným problémem a uznáváš jen ty o nichž se všeobecně ví jací jsou to machři a pání "motoráři" a co oni řeknou, je jako bible. Fakt je ten... že komu sem zapalování upravil se zatím neozval s tím že se mu nelíbí, což beru jako úspěch, protože kdyby spokojení nebyli, určitě by se ozývali a zatím mám jen ohlasy kladné a zakázky nestíhám.
upraveno 2x, naposled 23.07.2012 21:58:50
16:07:20
23.07.2012
Vrba
-> Tuner#2: Nj,je fakt,že dle stupně úpravy je možné,že se parametry rozhodí dříve než u origa,ale bohužel je to většinou jediný způsob jak z toho motoru dostat maximum při použití sériového zapalování.Zádný originál rozdělovač totiž motoru plně nevyhoví. Jediné,co se mi opravdu povedlo naladit byl rozdělovač z erka,ale ten je poměrně vzácnej a taky nebude sedět na všechno a o jeho stavu po x letech se ani nemusíme bavit.Co se týče výfuku - stejně je to to poslední kde to vázne,proto bych zrovna na tohle zdaleka nekladl takovej důraz.Ono je sice hezké vědět,že to mám učebnicové,ale tady to opravdu nenajdeš - a naopak jsou mnohem důležitější věci,na které se zapomíná.
upraveno 1x, naposled 23.07.2012 16:27:16
11:39:37
23.07.2012
dakar.cz
-> Vrba: jo,výfuk z hasičáku si nemůžu vynachválit 3

Jinak s tebou souhlasím. Od té doby,co sme spolu poladili ten předstih jede to auto úplně jinak.
11:29:29
23.07.2012
-> Vrba 23.07.12 08:17:11: Nemyslím si to. Sám jsem měl obojí a přínos je min. v tom, že všechny svíce sjednotili barvu. O předstihu si myslím své... Raději funkční dobře nastavené origo než nějakou home úpravu co moc nevydrží a ještě ani nenastartuje. Ale to ať si každý vybere... 4
08:17:11
23.07.2012
Vrba
-> Tuner#2: Na motorech v levelu "virt" je uplne jedno co tam máš.Kdybys tam měl výfuk z hasičáku,tak to pojede +- stejně.Mnohem vetší rozdíl udělá například onen zanedbávaný +- stupínek na předstihu.
upraveno 1x, naposled 23.07.2012 08:27:50
07:35:18
23.07.2012
-> Urbi 23.07.12 00:47:47: Aha, takže ty doporučuješ něco co jsi hned vyměnil za svody od Bohouška a sám tohle píšeš pod fotkou:

"První svody se mi nezdály dost dobré co se týče délky větví,ale kvalita ohybů a svárů 100%"

71
00:47:47
23.07.2012
Petr Urban
Doporučuji pána z Chlumce nad Cidlinou, perfektní provedení, cena 4500,- tel., fotka svodů v kartě u rapida kde je i s příčnákem na koberci. tel. dám zprávou.
00:00:08
23.07.2012
skodovak
-> zajo-PO: 5200kč
08:47:27
21.07.2012
zajo-PO
poslite mi niekto kontakt na bohouse a kolko za ne berie?
18:05:28
27.04.2012
kury
-> pap: To nevím. To by tu musel napsat Jirka, já jen vím, že inzeroval na škoda teamu
15:11:47
27.04.2012
pap
kury 26.04.12 10:13:32 napsal: Taky bych volil Bohouše. Jirka Vaňásků je teď kupoval právě od někoho ze škodateamu a nadával na ně jak pes. Spodek musel rozřezat a upravit, protože ty svody vycházeli kousek nad silnici. to je zvlastne, ak myslime toho isteho pana, tak tie co som mal ja boli velmi v pohode, a nebolo treba nic rezat ani neboli nijak nizko. Dufam, ze nemyslime toho isteho cloveka.
11:58:49
27.04.2012
kury
-> Marti: Nemá, ale do SZ ti pošlu mail nebo mobil
11:57:22
27.04.2012
Marti
-> kury: má ten bohouš nějáky stránky??
10:13:32
26.04.2012
kury
Taky bych volil Bohouše. Jirka Vaňásků je teď kupoval právě od někoho ze škodateamu a nadával na ně jak pes. Spodek musel rozřezat a upravit, protože ty svody vycházeli kousek nad silnici.
22:13:23
24.04.2012
Klubko_
-> myschaak AZNP K.Hora: podle me taky nemaj stejne dlouhy vetve. Taky bych bral spis od Bohouše.
19:04:08
24.04.2012
Marti
-> myschaak AZNP K.Hora: nevim se mi libijou a jsou neutrální
19:00:53
24.04.2012
myschaak AZNP K.Hora
-> Marti: proč zrovna tyhle kde jsou větve různě dlouhý řekl bych?
14:29:50
24.04.2012
pap
napis sem: mostekladik@seznam.cz , mava aj inzerat na skodateame , robi pekne.
23:22:09
23.04.2012
Marti
Takovýdle svody bych si chtěl nechat udělat nebo koupit
zvětšit svody 4 - 1 pod přičku pro přičnák - obrázek od Marti vložen 23.04.2012 23:22:09
Extreme Tyres