skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
nejde hádzať rýchlosti
prohledat
95 příspěvků (zobrazeno 51 až 95) od 17.11.2011 do 30.07.2012, založil/a Kurier Grobar
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
hlúpe hlavy
Zastavil:Kurier Grobar
-> haso: aj tebe?
-> Kurier Grobar: normalka, prvy mraz a tiez rupol...

hej ale more toto je CHAT? hallllllllllllllooooooooo
ooo 

-> castrol: Mám takovejch devatero tušení a dvanáct z nich bude správnejch,soudě dle příznaků...
-> Matulo: To nemusí ale půlit to bude muset stejně
-> Matulo: To nemusí ale půlit to bude muset stejně

-> Kurier Grobar: ze sa rosia hadice vtom by som taky problem nevidel
-> peti: idem dole a hlavy vam... :D idem sa pozrieť ešte raz aj na kozel 12! :D
-> Kurier Grobar: no musi to chodit zaroven s pedalom, ked sa hybe pedal musi sa hybat aj vzadu, nemoze byt tak ze vzadu ti to uz stoji a pedal este tlacis
-> Bobesh 17.11.11 19:24:56: spojku podla mna nebude mat KO! on jazdi len do 3000rpm... 

-> Bobesh: ale kde ze 

-> peti: no nato som tiež myslel že chodí ale ja neviem koľko ma ísť keď je v OK stave
-> Bobesh: neboj nebude
-> Kurier Grobar: hlabne najprv 100% zistit v com je chyba

-> Bobesh: nj on pise ze vzadu mu to chodi ale nevieme kolko
takze ked by bola hydraulika OK tak kludne aj daco ine, ale ked sa stalo teraz ako je zima tak predpokladm ze bu KO dajaky valcek

-> peti: bez skratok jo :D : vymenim hlavny spojkovy valec a aj ten co je za sedadlamy a vymenim este aj kvapalinu v spojke a aj vrzdach?
Jestli to ono nebude něco ještě jinýho

-> Kurier Grobar: zistite v com je chyba ci HSv alebo PSV , alebo radsej vymenit oba a rovno vymente kvapalinu aj v brzdacj
-> Matulo: nj presne ale zato som vzdy trpol ze kedy sa rozhodne klaknut
-> Matulo: nj presne ale zato som vzdy trpol ze kedy sa rozhodne klaknut
-> Kurier Grobar: urcite ano a ked uz ju budes menit tak si pregumickuj vsetko co budes moct! teda okrem novych bk...-> peti: jj netreba rypat do toho co funguje! 

-> Matulo: si zober ze do leta ked som robil GO podvozku som mal v spojkovom systeme 20 rocnu zelenu kvapaliu a vzadu valcek este bez prechovky a fungovalo to, v brzdach bola kvapalina menená ( menil som prasiatka a ako sa dala nova kvpalina HBV klakol ) tak spojky so sa nechel ani chytit lebo 100% by to neprezila 

-> Matulo: uvidíme v sobotu, čiže vravíš vymeniť celú brzdovu nanovo?
-> Kurier Grobar: no tak to ste spravili peknu picovinu a urcite sa ti zmiesala 3ka s 4kou a rozozralo ti gumicky a stavim sa ze mas aj napicu hadicky na valcekoch a su pekne orosene jak 12ka kozel! 

-> Matulo: okey no s kamarátom sme menili no iba vpredu, nová pretlačila staru a tak sa tlakovalo pomaly, v zadu sme nemenili... no uvidím, každopádne ten týpek čo idem za ním, robil mi aj nápravu a viem že sa môžem spoľahnúť na jeho prácu
-> Kurier Grobar: niekto to aj pregumickovava.... valceky som ja toto leto kupoval nove... pregumickoval som len zadne lebo tie mam PAL a bolo mi ich luto vyhadzovat...ale ked uz budes menit ci uz nove gumicky alebo cele komponenty, tak vypusti vsetku staru brzdovku a daj novu... neviem aku si tam mal do teraz, ale zevraj ak mas staru DOT3 a dolievas potom s DOT4 tak to narobi neplechu...
-> Matulo: zajta kupim hlavny spojkovy valec no bez blocka ze ked nebude treba tak ho vratim a idem ku kamaratovy on je tu len z datial asi 4km.... dojst tam bude nerva! :DDDDDDDDDDDDDD
-> Kurier Grobar: ale to ze ti vrzga pedal este nemusi znacit ze je zly valec... 

chcelo by to presunut do podvozok a prevodovka
-> darklord: okey dikes :) zajtra robim nakup :) a sobota ked zohnam niekoho kto mi s tym bude vediet pomoct tak to menim a nedela snad stihnem zraz
-> darklord: nemenil som ju sam, ak sa chceš ukojiť ...
-> Kurier Grobar: no ked tvrdis ze si brzdovku vymenil a pritom ani nevies kde sa meni brzdovka, si smiesny. Ked sa meni brzdovka tak sa samozrejme meni aj v spojke, nie len v brzdach, mohol si si usetrit problem. Vzdy na zaciatku zimy sa tu toto objavuje. Staci prvy silnejsi mraz, a ukaze sa kto ako meni kvapaliny... Ked uz to budes robit odporucam vymenit aj hadicu od spojky.
-> Matulo: dikes za podrobne vysvetlenie takychto ludi si cenim nie ako henten darklord ktoreho racej nekomentujem (dalsi majster sveta) no tak to uz MAME PORIESENE! hlavny spojkovy valec to bude na bomby! lebo mi zacal piskat pedal na spojku a dnes som sa pozeral no netieklo tam nic ale to piskalo oblozenie co je v riti na bomby!
-> Kurier Grobar: menil? a hend dalsi prispevok kde sa to meni? LOL.
Kurier Grobar 17.11.11 15:49:37 napsal: → Matulo: čo je HSV VAP a pomocny VAP ? :D nemaš linky ? ako to vizerá ? diky :)
HSV - Hlavny Spojkovy Valec - ten co mas v predu na pedali - to je taka vec s hadickami v prednom kufri ked das dole ten cierny plastovy kryt
a VAP je znacka valceka - a je to slovensky vyrobok...
HSV - Hlavny Spojkovy Valec - ten co mas v predu na pedali - to je taka vec s hadickami v prednom kufri ked das dole ten cierny plastovy kryt
a VAP je znacka valceka - a je to slovensky vyrobok...
práve som sa pozeral a dával dole kryt za sedadlami, no spojkový valec chodí normálne, kde sa mení spojková kvapalina? dobre bude ju vymeniť aj s valčekom?
-> darklord: brzdovku som menil asi 2mesiace dozadu.....
-> darklord: tak-tak...to mi pripomína, žeby som ju mal tiež v 742ke vymeniť 

-> Kurier Grobar: to je tak ked sa nemeni brzdovka ako sa ma, potom pride zima, voda v brzdovke zamrzne a rozdrbe gumicky vo valcekoch, alebo upcha/roztrhne trubku ci hadicu...
-> Kurier Grobar: VAP bude značka
-> Matulo: čo je HSV VAP a pomocny VAP ? :D nemaš linky ? ako to vizerá ? diky :)
-> Kurier Grobar: spojkovy valcek! 100% novy HSV VAP cca do 20e a pomocny tak isto VAP 13e...
aká nákladná je takáto oprava keby trebalo meniť ten valeček ? ....(musím ja odisť pracovne prídem tak za 2h, veľmi pekne ďakujem za rady cením si to :) )
-> Kuladmin: jj viem či myslíš :) takže keď sa to nebude hýbať to znamená že spojkový valeček treba meniť?dnes som otvaral to viečko brzdovej kvapaliny, a je tam toho dosť no necham ho otvorené a skusím znova? štartnuť?
Sundej vzadu za sedackama prostredni kryt abys videl na spojkovej valecek a slapej na spojku pravdepodobne se nic nebude hybat. Koukni pak treba jeste i na nadobku brzdovy kapaliny zda neni poloprazdna apod.(jen okruh brzd naplneny.)
no nevypíná spojka, to je jasné...buď vzduch, ale spíš váleček jak říká -> David29:
to práve že netuším, myslíš že keď sa auto zohreje tak to pôjde? ale aj tak by to malo isť :/
Nebude to tou zimou? Nějakej spojkovej váleček v řiti
čavte, tak mam problém a napadá ma veľa riešení no radšej sa poradím :): tak mam takýto problém že som dnes ráno vstal a šiel k auto, naštartoval som ho krásne naskočilo no a keď som šiel hodiť jednotku tak mi vobec nešlo ju zaradiť a to isté z ostatnými rýchlostami, no dal som tam fakt cez zuby spiatečku a pritom som mal spojku úplne na zemi a keď som ju dal tak mi auto šlo do zadu a spojku som mal stlačenu, vypol som motor a rychlosti šli zaratiť no ale auto bolo vypnuté. naštartoval som a znova nejdu hádzať...je to pritlačník? alebo img.skoda-virt.cz/forum_u
pload/.../7_540_128193__20
10-02-26_17-18-52_63.jpg ? lebo tu kostku keď som mal auto hore tak som sa na ňu pozeral a fakt je zničená, dlhšiu dobu ju chcem meniť no teraz som na to doplatil...najlepšie je že v nedeľu máme zraz a neviem či to stihnem :/
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
hlúpe hlavy
Zastavil:Kurier Grobar