skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Pozor - Temac tesnenia pod hlavou
-> Milan 136 16.02.16 20:32:17: Já myslel, že reaguješ na dvě barvy Elringu - respektive prostě Elring má dvě čísla a zajímá mě v čem je rozdíl pokud teda vůbec nějaký je.
-> Tuner#2: dle vyjadreni skodovky je nd nadkladne v soucasne dobe udajne ok. Zkouset to nehodlam..
Jinak to porovnani barev je k temacu. Barvu erlingu znam ;)
Jinak to porovnani barev je k temacu. Barvu erlingu znam ;)
-> Milan 136 16.02.16 20:17:44: To jako, ze dnesni cerny Temac je kvalitni? Mam teda jine info...
-> Milan 136 16.02.16 20:07:04: Tak Elring byl vzdy cerny oproti sedemu Temacu, mel jsem tady i porovnani.
-> Milan 136 16.02.16 20:07:04: Tak Elring byl vzdy cerny oproti sedemu Temacu, mel jsem tady i porovnani.
-> vhml: teď už jo, ale od doby průseru s černým temacem jsem ho v práci nekoupil...
-> vhml: Origo je Temac... A kterej přijde je sázka do loterie. :-/
-> Tuner#2 - zrušená registrace 16.02.16 18:30:34: rozhodně jsou záměnná![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
Těsnění z autorizáku je OK nebo ne? Objednal jsem si na skoda-dily těsnění na 130 s popisem Originální díl. Tak doufám, že to bude něco rozumnýho.
-> Tuner#2: co jsem v poslední době bral Erling, tak bylo na něm psané Felicia/Fabia...
Origo se liší číslama. Kdysi, v době průšvihu, jsem je zkoumal a foto dával sem. Síla materiálu byla stejná. Feldový bylo šedý, jako byly ty v pohodě. A fábkový černý...
Origo se liší číslama. Kdysi, v době průšvihu, jsem je zkoumal a foto dával sem. Síla materiálu byla stejná. Feldový bylo šedý, jako byly ty v pohodě. A fábkový černý...
-> Tuner#2 - zrušená registrace 16.02.16 18:30:34: netuším možno materiál
-> suri 16.02.16 18:15:37: Takze proste od 742.136 az po Fabii neni fyzickeho rozdilu? Proc teda ty dve cisla?
-> Tuner#2 - zrušená registrace 16.02.16 17:45:51: Aj v originále sú tam čísla iné , ale z Elitu mi vždy prišiel rovnaký ELRING
Budu teď objednávat pro kolegu na Fabii 1,4MPi těsnění od Elringu a chci si vzít rovnou při dobré ceně i pro sebe do zásoby a mám dotaz:
Na kombinaci blok 1,4 Fabia a hlava 1,3MPi, případně na komplet 1,3MPi jsou těsnění totožná? U Elringu jsem kdysi našel dvě čísla (nemám je teď po ruce) tak netuším zda tam není nějaký rozdíl?
Díky za info.
Na kombinaci blok 1,4 Fabia a hlava 1,3MPi, případně na komplet 1,3MPi jsou těsnění totožná? U Elringu jsem kdysi našel dvě čísla (nemám je teď po ruce) tak netuším zda tam není nějaký rozdíl?
Díky za info.
Ak by niekto zhanal tes.pod hlavu mam na škoda 100- 120 šede temac-y kupovane okolo roku 2006 a azbestove komačske tesnenia .
-> Bukaj: ahoj, dnes jsem pres Prahu jel, ale na pohreb s rodicema Lindy, takze na to nebylo ani pomysleni
ale moc, diky, treba se nekde uvidime, ale chtel bych delat testaci nekdy na jare, jeste se musim domluvit s Burakem
ale moc, diky, treba se nekde uvidime, ale chtel bych delat testaci nekdy na jare, jeste se musim domluvit s Burakem
-> Jarda: Nepotřebuju, jen když si pro něj přijedeš...![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
-> Kocvin: jo to je taky pry dobra znacka, ikdyz gufera mi ztvrdly po mirnem prehrati
-> Bukaj: a potrebujes ho nebo mi ho prodas? :)
-> Bukaj: a potrebujes ho nebo mi ho prodas? :)
-> Jarda: Myslím, že nějaký 120 Elring mám doma...
-> Jarda: Elring netuším, ale dělá se Victor Reinz..![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
nevite, jestli se necha sehnal elring na 120?, potrebuji na BAZovi udelat tesneni pod hlavou a nerad bych daval nejakej smejd...
-> Robert 106: aha, to Temac som si tam predtým nevšimol.
-> minno: no nevim na tom kraji co kouká je napsáno temac a šedivé to rozhodně není - ale co je to přesně zač nevím.
-> xerox422: ja uz ho mam 100tis. km
na feldu ho montoval minuly majitel, pretahoval jsem hlavu, sla voda do oleje, vyresil to dotesnovac chladice, ted jenom kolem nej prolina olej - neresim a pokud to nebude tlacit do vody, tak ani resit nebudu :)
-> m8rinek: tak ok, este ze som to dal sem, po par km keby to odislo.... radsej ani nemyslet na to.
-> xerox422: 383 zahodit
pro všechny : jestli chcete těsnění, aby drželo a nebo nějaké specifické (síla materiál atd) doporučuji
www.merako.cz/cz/kontakt. php
udělají i dle nákresu atd fakt luxus ( jo dokáží i snížit dph ;)
www.merako.cz/cz/kontakt. php
udělají i dle nákresu atd fakt luxus ( jo dokáží i snížit dph ;)
-> Robert 106: ale originál Škoda asi nebude čierny Temac, o ktorom sa tu píše, že je zlé.
Inak ak už robiť motor, tak jedine Elring alebo Victor Reinz.
Inak ak už robiť motor, tak jedine Elring alebo Victor Reinz.
Já bych k tomuto mohl jen dodat svojí zkušenost. někdy v roce 2012 jsem koupil na svojí fabku těsnění ve škodovce originál škoda - vyrobeno v Rusku za 300kč a nějaký drobný.
Asi za tři měsíce sem se tady dočetl, že sem tam dal to nejhorší těsnění co je. A výsledek ? Je tam dodnes bez nejmenších problémů instalováno v 62 000 momentálně něco okolo 90 000 km.
To se mi ještě zdálo mírně utopený vložky nakřivo, ale přikládal sem k tomu jen šupleru.
Dal sem to tam s tím, že to snad bude dobrý a zatím je
Asi za tři měsíce sem se tady dočetl, že sem tam dal to nejhorší těsnění co je. A výsledek ? Je tam dodnes bez nejmenších problémů instalováno v 62 000 momentálně něco okolo 90 000 km.
To se mi ještě zdálo mírně utopený vložky nakřivo, ale přikládal sem k tomu jen šupleru.
Dal sem to tam s tím, že to snad bude dobrý a zatím je
je to presne taketo: skoda-virt.cz/cz/.../1530
54-pozor-temac-tesnenia-po
d-hlavou?gotopost=3...
to vrchne čierne.
to vrchne čierne.
-> xerox422: chce to odfotiť za normálneho svetla, takto je to ťažko rozoznať.
-> MOLSO: na foto je to iste tesnenie len dole bez blesku. A je čierne.
-> xerox422: čierne lesklé lepkavé - zahodiť. matné / šedé - ok
Dnes som bol kupit tesnenia na favo motor aj tesnenie pod hlavu, a teraz si tu overujem či je ok, zrejme je to zle. Potvrdi mi to niekdo?
Děkuju srdečně
-> havlik: pikaču ty jsi rychlej :D
-> charon: 10
Pánové, vytáhnu staré téma. Nevíte náhodou někdo, jaká je velikost imbusového ořechu pro šrouby hlavy Favorit? Musim to o víkendu vyměnit, tak abych na tom neztroskotal...
-> stepan: já když dal na rapida místo hlavy felda 136mpi hlavu ze 136X, tak jsem hned poznal, že to jede hůř![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
-> vhml: Měl jsem doma te´d toto těsnění od kaliny i od Reinze a rozhodně to stejně nevypadalo... každopádně oboje už je v motorech a funguje to.
-> Bukaj: Jo, z feldy 50kw je lepší, jestli to poznáš na sériovym autě těžko říct. Z 1,4 by měli bejt hlavy stejný, takže rozdíl nepoznáš.
-> stepan 16.04.15 20:00:46: Takže lepší nechat původní 1,3 50 kW hlavu, nebo nepoznám rozdíl? Felda jede hezky, tak bych to nerad měnil
A jak poznám hlavu 1,4 44 od 50 kW?
-> m8rinek 16.04.15 19:52:13: Děkuji za info![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
![1](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
A jak poznám hlavu 1,4 44 od 50 kW?
-> m8rinek 16.04.15 19:52:13: Děkuji za info
-> Bukaj: Hlavy jdou vyměnit (klaviatury taky) ale stejný nejsou, lišej se tvary a velikosti kanálů, fabia má 44 i 50kw malý kanály, felicie 50kw maj větší kanály.
-> Bukaj: Nic jednodílným nezkazíš, jinak mě dělené naopak praktické přijde a nové stříhám na díly, aby případně šla vyměnit jen část těsnění bez demontáže zbytku (např. chci měnit těsnění pod sáním a nemusím měnit pod výfukem...)
Jelikož mne asi vypekl Temac, zeptám se tady:
Mohu na motor MPi (Felda) použít Rapidí/Favorití těsnění parohů? Z jakého ůvodu má Felda toto těsnění dělené? Nepřijde mi to moc praktické...
Budu sundavat hlavu, tak bych tam al to jednoílné (které mám, narozíl od děleného).
A ještě dotaz, v čem se liší hlava 1,3 a 1,4 MPi (pokud se liší)?
Mám srovnanou hlavu 1,4, s ventily, ale bez klaviatury - bude pasovat klaviatura z 1,3 hlavy na tu z Fabie 1,4?
Děkuji za opovědi![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
Mohu na motor MPi (Felda) použít Rapidí/Favorití těsnění parohů? Z jakého ůvodu má Felda toto těsnění dělené? Nepřijde mi to moc praktické...
Budu sundavat hlavu, tak bych tam al to jednoílné (které mám, narozíl od děleného).
A ještě dotaz, v čem se liší hlava 1,3 a 1,4 MPi (pokud se liší)?
Mám srovnanou hlavu 1,4, s ventily, ale bez klaviatury - bude pasovat klaviatura z 1,3 hlavy na tu z Fabie 1,4?
Děkuji za opovědi
-> Toušík: Toto je štandard u tesnenia na 120 motor. Ako vidíš, tie diery tam chýbali aj na starom tesnení. Bude to fungovať aj bez úpravy, ale lepšie bude, keď tam tie zvyšné 2 diery vysekáš a tú jednu malú zväčšíš.
Súdruhovia za dávnych čias vymysleli túto úpravu s neprechodnými vodnými kanálmi skrz zlepšenie účinnosti kúrenia na Š120. Ale prínos, ako očakávali, to nemalo, a následne sa už odvtedy fabricky všetky tesnenia 120 vyrábajú takto. Jazdí s tým veľa motorov a bez problémov, ale potom sa zbytočne prehrieva 4. valec a ten potom aj vždy ako prvý "odchádza". Lepšie je tam tie diery dorobiť.
Súdruhovia za dávnych čias vymysleli túto úpravu s neprechodnými vodnými kanálmi skrz zlepšenie účinnosti kúrenia na Š120. Ale prínos, ako očakávali, to nemalo, a následne sa už odvtedy fabricky všetky tesnenia 120 vyrábajú takto. Jazdí s tým veľa motorov a bez problémov, ale potom sa zbytočne prehrieva 4. valec a ten potom aj vždy ako prvý "odchádza". Lepšie je tam tie diery dorobiť.
Prosím někoho o radu :) Koupil jsem těsnění na 120cu je na něm RS což je Kalina? Jen mě jde o to že jsou na něm jen 2 dírky ( Jedna větší a 2. menší) na 3 kanálech pro vodu. Můj asi hloupej dotaz. Nemám v těch 3 bodech vysekat větší díry? Ve fotce jsou vidět vyrezlá místa na těsnění.
-> Tuner#2: co vim, tak u nas stalo plus minus par haliru stejne.
nekde tady v tematu je moje fotka porovnani obou vedle sebe
nekde tady v tematu je moje fotka porovnani obou vedle sebe
-> vhml 02.02.15 21:56:24: 1,5mm je origo? Možná je zkusím taky, toho není nikdy dost ![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
-> Milan 136 02.02.15 21:58:56: Je mezi něma 100,- rozdíl, tak mě to zarazilo. Asi je už fabia atk trochu v západních cenách... ![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
-> Tuner#2: original ano, ale jsou plne zamenna