tak po hodně dlouhý době oživuju téma mám to napasovaný a až odslouží ten vejfuk co tam je a to bude asi brzo tak tam půjde tenhle pak napíšu zkušenosti..
obecne platí že když dáš n benzinaka vyfuk co patří na nftaka tak to bude mít nepatrně hlubší zvuk...vyfuky na auta na naftu mají většinou větší průměry jak trubky co vede ke tlumiči tak pak v tlumiči v těch přepážkách...tim se změni zvuk na hlubší...
-> Tomáš Třeštík: no,tak ti prodejce keca,jelikoz benzinovy Mondeo ma rouru 50 mm a naftovy 60 mm.Jelikoz to bude urcite nejaka druhoska,tak ty tlumice vevnitr muzou byt obdobny,jenom s pouzitim jinejch prumeru trubek a vnitrnich der....Nad cim porad spekulujes???
jen prostě spekuluju nad tím jestli to nějak vadí nebo ne..prodejce mi řekl že to nemá vliv a že to na 100% sedí bez úprav...tak sem myslel že by tu někdo z virtu mohl vědět víc...jestli tím nějak zhorším emise apod.,díky
-> Tomáš Třeštík: nevim co vymejslis,proc tam proste nedas co tam patri????To jako na novej tlumic chces nabastlit starou rouru jeste ke vsemu rezavou,nebo co???
beru zpět špatně jsem to napsal řídil jsem se tím co mi napsal prodejce :-/ takže je rozdíl 10mm jo ? to máš pravdu to zrovna není málo v případě výfuků...a jinak by to nemělo vadit kdybych to napasoval ?
-> Tomáš Třeštík: psal jsi,ze oba pasuji bez uprav....ale je tam rozdil 10 mm v prumeru trubky,coz neni malo si myslim.Pokud to tam teda dokazes nabastlit,tak te vykon ani spotreba asi trapit nemusi,mozna to bude o malinko hlucnejsi,jinak asi nic vyrazneho...
no tak možná že máš pravdu s tou trubkou ale tu bych zatím neřešil ;-) ale i tak díky za postřeh :-) a nevíš jestli to má jinak nějakej negativní vliv ?
Obracím se hlavně odborníky přes výfuky ;-) chci se zeptat jestli by vadilo kdyby byl zadní (koncový díl) na benzínovém motoru 1,8 naftový výfuk na 1,8?mělo by to vliv na spotřebu ? výkon a podobně ? (oba pasují bez úprav...jde mi jen o to aby to třeba nežralo víc nebo to nemělo menší výkon apod.negativní vlastnosti,konkrétně se jedná o Ford Mondeo 1,8 benzín,díky za tipy a rady ;-)