skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
čištění hliníkového bloku
-> Ultim: celej blok jsem si po tryskání vyčistil ručně, komplet všechny olejový kanály. Teď už jsem poučenej a příště bych je líp zašpuntoval, jinak asi nic
-> Ultim: Já složím holý blok s vanou a na vodníka, pro komínek v prsou, a na místo hlavy si vyrobím s 1mm plechu zátky který pod ním podlepím motorovým silikonem i pod vanou a nikdy se nic nestalo. nehledě na to, že to můžu použít X-krát na několik motoru a taky použil....a nemám strach.
-> Ultim: s nejakym vyfoukanim a vyplachnutim bych se toho nebal
Nebojite se, ze vam neco malo zustane v kanalcich a pak pri prvnim spusteni motoru se dostane ten pisek treba na kliku?
Ja, kdyz jsem si chtel nechat piskovat blok, tak me od toho odrazovali.
Ja, kdyz jsem si chtel nechat piskovat blok, tak me od toho odrazovali.
Ale s křemičitým pískem pozor, jeho nesprávná volba může způsobit velmi hrubý povrch, který se špatně opravuje.
Tryskat... ;-) Jinak snad ani nelze... Tohle je pískovaný jemným křemičitým pískem...
img.skoda-virt.cz/forum_u pload/.../7_1_78560__2011- 05-21_18-53-39_21.jpg
img.skoda-virt.cz/forum_u pload/.../7_1_78560__2011- 05-21_18-53-39_21.jpg
detail bloku - takhle (akorát o trochu tmavší) to drží zatím i na autě, žádná oxidace nebo špinění
Tryskání korundem a balotinou (na hrubo očištěno carlanem a kartáčem)
-> charouz: hydroxid sodný s vodou, stetec a karbon + bordel ide dole ide dole bez námahy, ( treba davat pozor, po dhlesj dobe hlinik scerna cize hned opláchnut vodou)
-> charouz:
Smirek, obvázaný ruce a půl roku volnejch večerů. Myslím, že tady není již co poradit.
Smirek, obvázaný ruce a půl roku volnejch večerů. Myslím, že tady není již co poradit.
-> charouz:
jedine to čo navrhuje -> Pipo26:
je to účinné a zároveň šetrné k povrchu
jedine to čo navrhuje -> Pipo26:
je to účinné a zároveň šetrné k povrchu
něco co se dá provést v domácích podmínkách i s návodem
-> charouz:
Kdo chce kam... jemným tryskáním dosáhneš asi nejlepšího výsledku - sametového povrchu.
Kdo chce kam... jemným tryskáním dosáhneš asi nejlepšího výsledku - sametového povrchu.
spíš nějakou chemikálii
-> charouz:
Tryskání.
Tryskání.
zubní kartáček a prací prášek
čím vyčistit hliníkový blok už to mám několikrát arvou a vapkou ale hliník je dost zašlý a někde zoxidovaný tak nějaký přípravek na chemické čištění brusná pasta vzhledem k těm záhibúm a nálitkům nepadá v úvahu chtělo by to nějakou vodu motor je složený nemusí být jak zrcadlo ale prostě čistý a bez oxidace dík