skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Z čoho vložky a piesty?
-> zdenike: ano
to je uz moc komplikovane namna
cize je to sada na 105-ku a tým to hasne správne?

-> ozzman1000: hladaj smudlo, su to zakladne veci - pouzij trebars google ...
pokial nevies poznat rozdiel medzi vybrusom (kde su piesty vyrabane o 0,25 mm vacsie podla jednotliveho vybrusu) a tolerancnou triedou (kde sa jedna o odchylku tvaru skutocneho povrchu od geometrickeho tvaru danou obrabanim pri vyrobe) to nie je moj problem ...
pokial nevies poznat rozdiel medzi vybrusom (kde su piesty vyrabane o 0,25 mm vacsie podla jednotliveho vybrusu) a tolerancnou triedou (kde sa jedna o odchylku tvaru skutocneho povrchu od geometrickeho tvaru danou obrabanim pri vyrobe) to nie je moj problem ...
-> afro100:
hlavne že si nám to tu vysvetlil, ale zároveň nevysvetlil
hlavne že si nám to tu vysvetlil, ale zároveň nevysvetlil

-> ozzman1000: ale prd ... nemyl pojmy a dojmy ... tolerancna trieda je jedna vec a vybrus druha, uplne ina ...
vybrus s toleracnou triedou nesuvisi ...
vybrus s toleracnou triedou nesuvisi ...
-> afro100:
je tam vyrazená tolerančná trieda C (tzv. 2. výbrus), čiže piest by mal mať priemer 68,5mm
je tam vyrazená tolerančná trieda C (tzv. 2. výbrus), čiže piest by mal mať priemer 68,5mm
-> zdenike: vlozky ano, piesty nie ... u mb su 4 drazky na kruzky a 18mm cap, potom je tam prechod na 20 mm cap, stovka ma 4 drazky na kruhy a 20 mm cap. Oba spominane druhy piestov maju inu kompresnu vysku ako 105.
ešte otázka, je to 68čka (piest) dajú sa aj vložky použiť do 1000,100 a 105?
dakujem pekne, toto som potreboval
1000/100/105 mají 68, 110/120 mají 72 a 130/Fav/Fel/Fab mají 75,5 pokud se nepletu
-> zdenike: 68, 72, 75.5
vie mi sem nikedo napísať peiemery aké sú od 1000 do 136? alebo kde sa do dá nájsť? len tak pre zaujimavosť, lebo mám doma množstvo piestov ale bohužial väčšinu len kusovky.
Změř prlměr a máš jasno hned
-> ozzman1000: to si zistil podla coho ? :)
-> zdenike:
2. výbrus piesty
2. výbrus piesty
tak s tým si môžem vytrieť prdel, to nikto nezhána :D ja som to chcel predať....
podle mě 105
-> zdenike: 105 by oko ... dodaj rozmery a uvidi sa ...