skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
sníženi hlavy 1.3mpi
-> Exon: u mpi hlavy je to rovnaké.
Zdravím mám v plánu dávat místo hlavy z favorita MPI hlavu o kolik ji mám nechat snížit abych se zase dostal na kompresní poměr 10.4:1 spodek je 135. Tu favoritáckou sem myslím snižoval o 1.5 nebo 1.6 mm aby to vyšlo na ten KP je to u MPI hlavy stejné? Díky
stačilo by jí ukázat mechanikovy co staví závodní motory. Ty to maj v oku.
-> petr s: ahaa, chapem
-> peppa: A mozno ani nemas... Bolo by dobre dat ju niekomu premerat! 

proto se ptam, a hned jsem byl označen za idiota kterej neumí číst, a poradíte mi někdo nějaky kompromis když nevím co mam za vačku jen vím je to 300

-> darabos: Hlava je stejná písty jsou jiné
a ked das hlavu z 1.3mpi na 1,4-ku, tak hned sa ti zvysi kompresny pomer aj to musis do toho zaratat
Vačka je druhá důležitá část. Jinak to nedáš dohromady. Já mám 1.3 mpi hlava snížená 1.70. a vačku mám 265/265
-> peppa: MPI má 10 tak nezačínej u 9,7
takže podle tabulky bych měl jít dolu o 1,6mm chapu to dobře? výrobce vačky nevím
děkuji za tabulku
-> suri: spatne sem to pochopil tady se resi skladačka ale u 136 mpi je snizovani hlavy na považenou motoru sem generalkoval 8 z toho 6 jich bylo u vyrazenych policejnich aut kery znamej kupoval za 5000kč nedelal sem nanich kompletni generalku jen par veci co se opotrebovavaj byly to ložiska na klice nekdy sem menil i kliku a použival sem favoritackou z jeste uchazejicich motoru pak sem kupoval sadu vložek pistu čepu kroužku a favo 135 od KS kera vysla na necelich 3500kč a krom pistu sem použil vse a simerinky na ventili a samozdrejme svičky rozvody tesneni a bla bla bla tahle generalka vychazela na 10 až 13 tis plus moje prace 5000kč ja sem na autech delal jen motory on je pak jeste trochu zušlechtil pripadne povařil atd a prodaval je za 45 000kč což se mu dost vyplatilo
-> Gemini: zase blbne medzernik ?
-> peppa: vyrobca_vacky_tie_povie_i
dealny_KP_a_podla_toho_zni
zis_hlavu(alebo_blok),na_3
00ku_moze_byt_11,5-12:1
-> peppa: Hlava sa znizuje kvoli zvacseniu KP a to musis vypocitat podla vacky...
-> peppa: hlavy su +- rovnake a nerozlisuju sa podla objemu 

och sorry mam to na 2x dellorto dhla vačka 300
ja vim že je to tady asi 1000 ale nikde jsem nenašel na 1,4 hlavu z 1,3!!
ja vim že je to tady asi 1000 ale nikde jsem nenašel na 1,4 hlavu z 1,3!!
-> TAZ1500: ako to že poznám mpi z hlavou dole 1,5 mm a nič? je to 136
to si toľko motorov generálkoval? však sa nato bežne go nerobí
to si toľko motorov generálkoval? však sa nato bežne go nerobí
nevim jesi je to rozumny to snižovat zrovna u mpi už sem par motoru generalkoval a hodne z nich melo na pistech obtiskly ventily
nepises ani jestli to mas na karburatoru nebo na vstriku atd
centimeter nech to poriadne driape
inak si nerob srandu a pozri si staršie témy , je to tu trikrát do mesiaca
zníženie hlavy závisí od vačky napríklad
inak si nerob srandu a pozri si staršie témy , je to tu trikrát do mesiaca
zníženie hlavy závisí od vačky napríklad
hledal jsem hodně a hodně jsem toho tady na virtu našel ale nikde jsem nenašel kolik je rozumné snížit hlavu, na bloku 1.4mpi s použitím hlavy 1.3mpi