Na své E34 520i M50 mám už najeto nějaký ten tisíc na E85, tak se podělím o své zkušenosti.
Spotřeba: cca 12,5-13l/100 km. Přepočteno na cenu benzínu jsem někde kolem 8,5l-9l/100l. Styl jízdy normální svižnější, žádná couračka, občas nějakej ten výjezd a akcelerace. Město taky jezdím a máme tu celkem členitou krajinu, občas jedu i naloženej. Kola mám BBS 16ky a gumy jsem dostal k tomu nějaký Goodride 225/55, takže valivý odpor velký.

Vzhledem k okolnostem tedy spotřeba a náklady dobré.
Výkon: Maximální výkon těžko říct, na mém testovacím kopci jedu rychleji asi o 4km/h (je celkem prudký). Co s jistotou ale mohu říci, že je lepší je reakce na plyn. Polechtáš a hned akceleruje. Určitě se zvýšil točivý moment. Když se člověk naučí ten krouťák využívat, je spotřeba dobrá. Udržujete otáčky a jedete furt pryč. ROZHODNĚ TO NEJEDE HŮŘE, NEŽ NA NATURAL.
Úpravy: Místo krabiček za astronomické částky jsem udělal pro E85 tyto úpravy:
větší vstřiky z 2,5l (zelené), jednotka umí zvyšovat dávky paliva dle lambdy, takže abych měl jistotu, že bude rozsah dostatečný a vstřiky budou stíhat
svíčky Bosch Platinum LPG (na ně mám najetu jednu nádrž a po vyndání byly absolutně čisté)
investice do úprav: 2500kč - 1500 kč svíčky, 1000 kč vstřiky
VÝHODY
lehce vyšší točivý moment
reakce na plynový pedál
relativně příznivé náklady i přes vyšší spotřebu
NEVÝHODY
starty (ano, hůře to startuje při nižších teplotách), je lepší to nechat pak chvíli bublat na volnoběh a jít si v klidu otevřít vrata, vyjet a zavřít a jede to v cajku