skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
odlétávající víčko oleje
-> petr s: No ja mel na 120 tenky povlak, to jesi se nekomu ucpava, tak to musi byt prutokovy ohrivac oilu.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Plno bordelu vevnitř a do rána zamrzne
-> Pavell: Jak to muze zamrznout? To mi pripomina mistniho borce, kterymu zamrzla kotelna

u mě to dělala zamrzlá hadice odvětrání víka.

-> OndraST: klidně origo ve škodovce za těch 10 kč.
jinak to klidně zamrznutý odvětrání udělá. proto mají nový motory vyhřívaný odlučovač oleje...
jinak to klidně zamrznutý odvětrání udělá. proto mají nový motory vyhřívaný odlučovač oleje...
-> suri: -> petr s: Asi zatím vyřešeno, snad u nás seženu.
-> OndraST: je na to taký zázračný liek , volá sa to nová tesniaca gumička za 10kč www.skoda-dily.cz/nahradn
i-dil/047103487-krouzek-uz
averu-oleje-105-120-130-fa
vorit-felicia-fabia-octavi
a.html
samozrejme musí byť čisté odvetrávanie
samozrejme musí byť čisté odvetrávanie
-> OndraST: Tak vyčisti hadici
Použiji tohe téma, jde o motor fel. 1.3, již dvakrát nepravidelně po sobě se mě stalo při raním startu ve velkém mrazu -15, že mě ulétlo víčko, je možné že je hadice zamrzlá nebo jde motor do háje. Po zahřátí, víčko krásně drží, ale pokud je to studené nadzvedává ho tlak z motoru, poradí někdo.
no tak to jsou nepovzbuzující informace.....ale i tak díky.uvidíme co to poví časem,snad do jara vydrží....ihned se vrhnu do příprav jinýho motoru
me to delalo taky a vzdycky to bylo krouzkama nebo prasklym pistem
. Neni spatny technickym benzinem vytrit cely misto v kterym to drzi a nasledne tam dat novy vicko s novou tesnici gumou. To pak kolikrat nejde ani sundat.

Jenze kdyz tam to vicko totalne zaspuntujes a motor opravdu dost tlakuje tak cekej ze to vylitne nekde jinde!!! A to jinde bude nejspis gufero na klice je otazkou na ktere strane - doufej ze u remenice.
Tak bacha.

-> Labros: tak když změřim tlaky, budu vědět víc...je pravda, že motor nejede tak jako dřív:)
na tu hadici bych se nefixoval, tohle lítání víčka se dělo jednomu známýmu když se mu rozpadal píst na fábce...
tak hadici jsem zamrzlou nenašel, ale vzhledem k tomu že jsem měl zaházenej motor tak víčko ulítlo už během jízdy a hadice mohla rozmrznout....
-stejně necham změřit tlaky a udělam přidržovací plech ze silnějšího matroše a pomalu začnu připravovat jinej motor, mam krásnej prý s 20tis najeto!
-stejně necham změřit tlaky a udělam přidržovací plech ze silnějšího matroše a pomalu začnu připravovat jinej motor, mam krásnej prý s 20tis najeto!

-> 4dams: zkouknu tu hadici, ten malinkej vývod mam zazátkovanej uplně..takže jestli mi zmrzla ta hadice, tak je to jasný...hned to zjistim a napíšu...
.......ale stejně postavim jinej motor, chci 136ku....mam 135..
.......ale stejně postavim jinej motor, chci 136ku....mam 135..
skus pozret ci nemas ucpanu hadicu na odvetravanie bloku, alebo ucpane veko ventilov-taka mala dierka... na zavodnych favoritoch bolo celkom normalne ze sa uchytavalo to viecko plechom, ale u teba je to extrem, ked ti to aj tak uletelo..
-> TTomas: právě voda docela mizí, ale mam podezření, že mi někde uniká z hadic, je pořád vlhká převodovka, nahoře....a dost vody se i vysráží v tý nádobce...ale olej nebere
-> Pavell: Prohlédni tu hadici
-> Pavell: Pokud neubejva olej ani voda, tak budou nejspis krouzky OK.
-> Karel.: myslíš? to snad ne...olej to nežere...před 14 dni jsem měnil olej, dal jsem 15/40,předtim jsem jezdil 10/40 a nevzal skoro nic...asi necham změřit tlaky..a začnu chystat jinej motor
-> Pavell: spíš máš špatný kroužky a proto ti to fouká víkem pryč
-> petr s: tak to bude asi ono, protože mam vyvedenou hadici do ex. nádobky a dost vody se vysráží!! tak to určo zamrzlo...
je normální aby se tam třeba za 14 dní vysráželo pul litru vody?
je normální aby se tam třeba za 14 dní vysráželo pul litru vody?
-> Pavell: Máš ucpanou hadici odvětrání motoru nebo motor před GO
Jo, to mi u 136 udělalo vloni čtyřikrát během měsíce a od tý doby nic...
Zdravim všechny škodovkáře, objevil se mi problém s odlétávajícím víčkem oleje, je to fávo motor ve škodárně
:minulý týden jsem jedno uplně ztratil, tak jsem sehnal jiný dal mu nový těsnění dokonce jsem si udělal plíšek který ho přidržuje a dnes jsem přijel k baráku a leželo zamnou víčko..tak kouknu pod kapotu ,plíšek vyhlej, zaházenej motor olejem,,proč to tak hrozně tlakuje? moc díky za rady a názory
:minulý týden jsem jedno uplně ztratil, tak jsem sehnal jiný dal mu nový těsnění dokonce jsem si udělal plíšek který ho přidržuje a dnes jsem přijel k baráku a leželo zamnou víčko..tak kouknu pod kapotu ,plíšek vyhlej, zaházenej motor olejem,,proč to tak hrozně tlakuje? moc díky za rady a názory