skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
SnÍŽenÍ Hlavy
-> vhml: no tak pro takhle "presne" hodnoty tady tabulky jsou.. a pokud clovek zapoji to co ma na krku tak mu to bude stacit i na fabii.. samozrejme chapu ze mysleni a vlastni nazor je jedna z nejtezsich veci v zivote tak proc se nezeptat primo, ale po zkusenostech s kvalitou odpovedi stejne dotycnemu nezbyde nic jineho nez se nad tim nakonec zamyslet 

-> Saky: jenže ne každý překopává spalovák a ne každý to potřebuje vědět na desetinu přesně, když sotva tuší kolik je potřeba k vačce. Na přibližný výpočet a odhad toho, jestli to má nějaký přínos, nebo už vyběhne klika spodem to bohatě stačí.
-> steyr: na Fabii som zobral z hlavy 1mm, odmeral som spalovaky a vyslo 10,8:1 coz bol ideal k 278cke (do 11:1), na zavodaku -2mm a po odmerani je tam 11,7:1 (lenze su aj upravene spalovaky)
-> steyr: objem spalovaku se odjakziva meri, nikoliv pocita.. samozrejme muze existovat nejaky priblizny prepocet o kolik vzit na jaky KP, nicmene pokud nekdo videl spalovak tak mu musi byt jasne ze to nemuze byt linearni v rozsahu 0-2mm kdyz tvar spalovaku neni v celem prurezu stejny
a hlavne pokud upravuju hlavu tak upravuju i spalovak a potom jsou veskere takoveto teorie o kolik vzit uplne k nicemu.. pak zjistis ze jsi si myslel ze tam budes mit treba 11 a zmeris a mas tam 10,6
takze doporucuju merit nez se tady dohadovat nebot nazoru at to vezmes o 0,6 - 1,5 tady budes mit spousty a podle me k nicemu..
a hlavne pokud upravuju hlavu tak upravuju i spalovak a potom jsou veskere takoveto teorie o kolik vzit uplne k nicemu.. pak zjistis ze jsi si myslel ze tam budes mit treba 11 a zmeris a mas tam 10,6
takze doporucuju merit nez se tady dohadovat nebot nazoru at to vezmes o 0,6 - 1,5 tady budes mit spousty a podle me k nicemu..
-> steyr: Tak si to přečti a odpověd najdeš
-> steyr: nebude
a niekto odpoved na moju otazku ?
-> darabos - www.mscfilakovo.sk: svůj spalovák namodelovanej mám
-> panpiskot: problém feldy 1,6 je, že už do toho běžnej člověk moc nevidí, není toho moc na netu, tudíž si to nikdo nemůže přečíst a pak machrovat jak to zná. Zkus třeba prohledat karty aut a spojit s někým konkrétním kdo tenhle motor má.
-> panpiskot: problém feldy 1,6 je, že už do toho běžnej člověk moc nevidí, není toho moc na netu, tudíž si to nikdo nemůže přečíst a pak machrovat jak to zná. Zkus třeba prohledat karty aut a spojit s někým konkrétním kdo tenhle motor má.
-> darabos - www.mscfilakovo.sk: já v tom CADu a INVENTORU dělám taky no uvidíme moc dík za "rady"
-> panpiskot: to viem, len neviem co to skryva, mal by si prekonzultovat s clovekom, kto robi ciptuning, ze ake su tam zmeny a k akym mechanickym upravám sa to hodi, podla mna aspon...
-> vhml: treba namodelovat spalovaci priestor a hned vidno presne, ze ako sa meni objem pri znizovaní....niekto tu machroval s nejakymi CAD programami...

-> darabos - www.mscfilakovo.sk: :-D čip = čiptuning
-> vhml: Já beru 136 motor tam písty MPI vyšší o 0,3 mm dělají kompresi 10 Jinak řečeno pístem to bude tak ale ubíráním hlavy se to bude trochu lišit
-> petr s: zhruba jo, ale daves to zkoušel a rozcházelo se to proti tabulce.
Třeba u 120 odpovídá 1mm rozdíl 0,7KP
Třeba u 120 odpovídá 1mm rozdíl 0,7KP
-> panpiskot: podla mojich infomaciach (nie som motorar len ubohy informatik) upravy na 1,6-ke robia firmy za cca 15 tisic +- kde vymenia vacku a nastavia k tomu riadiacu jednotku a tym sa motor dostane na +- 100 koni pri zachovani povodnej riadiacej jednotky, a tato uprava je uz vyskusana, ja by som radsej volil take riesenie, lebo zvysit kompresny pomer s nejasnym vysledkom...ale neviem ako na to reaguje riadiaca jednotka...a co znamena "čip"?
Takze ani ja som Ti neporadil o kolko znizit
Takze ani ja som Ti neporadil o kolko znizit

-> vhml: Ale zhruba odpovídá 0,1 mm 0,1 kompresní poměr
-> havlik: Třeba Davesova teorie je ta, že na Techwebu je to blbě, a není to závislost snižování hlavy, ale snižování těsnění. Alespoň u 136 kde to zkoušel přepočítat.
-> steyr: no tak podle tabulky máš tam že pro 136tku snížení asi 0,4 je na 10,1:1 a pak 1.2mm pro 11,1:1 tak předpokládam selskym rozumem že by to mohlo dát že když snížiš hlavu o 0.8 tak to hodí těch 11:1 u fábky ale třeba mojí teorii někdo potrvdí nebo vyvrátí
-> Miky: Proste je to fakt.....DOPORUCUJU si tem co to tady rozjizdej se trosku zklidnit a zamyslet se nad tim ze neni kazdy clovek dokonaly podle vasi predstavy...
Kazdy nevi jak zpravne snizit hlavu,o kolik napr...
Doporucuju radeji nez vysedavani u pocitace radeji zajit do garaze a popremyslet.
Kazdy nevi jak zpravne snizit hlavu,o kolik napr...
Doporucuju radeji nez vysedavani u pocitace radeji zajit do garaze a popremyslet.
Jindas -> vidiš tojo stránky oněčem se změněj na stránky oničem. těžký machři za PC 

Miky 15.12.09 21:06:26 napsal:
Zajimavé téma pro toho koho to zajimá a nebo mu chce poradit. Určitě ne
pro nemocné lidi co akorát kritizují, doprdele cotoje za debilitu tady.
Člověk sem už nemůže ani nic napsat, zeptat se… toje hned a proč to
chceš, toje nahovno, atd… dělat debily můžete ze svejch známejch nebo
kamarádu sem to nepatří tak se proberte nevim proč se tady závádí tak
dementní zvyk. Asi si neuvědomuje te to, že na sebe upozorňujete. Každý
si pak ovás udělá obrázek co ste to vlastně za debila…nudí se? nemá
v životě štěstí pohodu ..lečí si to na jiných …->ubohost
Jenže vám je to očividně jedno :) looseři na entou. Nazdar
PRAVDA! Taky jsem si zalozil tema, ze potrebuju poradit a jen me tam zkritizovali....
Zajimavé téma pro toho koho to zajimá a nebo mu chce poradit. Určitě ne
pro nemocné lidi co akorát kritizují, doprdele cotoje za debilitu tady.
Člověk sem už nemůže ani nic napsat, zeptat se… toje hned a proč to
chceš, toje nahovno, atd… dělat debily můžete ze svejch známejch nebo
kamarádu sem to nepatří tak se proberte nevim proč se tady závádí tak
dementní zvyk. Asi si neuvědomuje te to, že na sebe upozorňujete. Každý
si pak ovás udělá obrázek co ste to vlastně za debila…nudí se? nemá
v životě štěstí pohodu ..lečí si to na jiných …->ubohost

PRAVDA! Taky jsem si zalozil tema, ze potrebuju poradit a jen me tam zkritizovali....
-> Miky: tak tohle klidně podepíšu

Zajimavé téma pro toho koho to zajimá a nebo mu chce poradit. Určitě ne pro nemocné lidi co akorát kritizují, doprdele cotoje za debilitu tady. Člověk sem už nemůže ani nic napsat, zeptat se... toje hned a proč to chceš, toje nahovno, atd... dělat debily můžete ze svejch známejch nebo kamarádu sem to nepatří tak se proberte nevim proč se tady závádí tak dementní zvyk. Asi si neuvědomuje te to, že na sebe upozorňujete. Každý si pak ovás udělá obrázek co ste to vlastně za debila...nudí se? nemá v životě štěstí pohodu ..lečí si to na jiných ...->ubohost

-> havlik: ta tabulka je naprd zle vyrata objem
-> Borin - Král tuzerů: mas se jeste co ucit. Je to naprosto beznej vyraz.
-> Borin - Král tuzerů: kup si strojnický tabulky :-D já jsou totiž z strojní průmky :-D
-> Cába: no tak mašiny nato mam vyndavat motor budu taky takže to asi trochu obrousim
-> Cába: no tak mašiny nato mam vyndavat motor budu taky takže to asi trochu obrousim
-> steyr: si to spočítej:) skoda.daves.cz/Zmena_komp
resniho_pomeru_pri_snizova
ni_hlavy?&phras... tady sou nejaky tabulky tak podle toho

neviem do fabie so mete duty :D chem to dostat na tych 11:1 cize pol mm bude stacit ?
-> steyr: jelikož fábie má 10:1 a 136 9,7:1 nebo kolik tak asi ne že:)
ked je tu uz taka tema o kolko stocit hlavu na fabii 1.4 8v.... rovnako ako na 136 ?
-> panpiskot: a myslis,ze to bude mit nejakej razantni prinos za to srani s tim?
co to je superdural ??? o tom jsem v životě neslyšel

Zkušenost z motoru 120? 2-3mm
-> panpiskot: www.motor-excel.cz/
-> Cába: chci všechny a budu je soustružit z duralu a když bych sehnal tak z superduralu
-> panpiskot:Kolik tech remenic budes odlehcovat?
suri 15.12.09 19:57:24 napsal:
→ panpiskot: ale načo to chceš robiť? ono je dosť
možné že ti to nebude vôbec dobre chodiť
já vim ze stim sou potize ale tak chci to zkusit
Tommyk 15.12.09 19:57:38 napsal:
→ panpiskot: kámoš měl na fábce (1.4 8v) o 0,8mm ale
ten motor měl bejt na závody…
takže komplet úprava, ne jen hlava..
já bych to chtěl jen tem motor přivostřit jinak tam dávám čip, odlehčený setrvák, odlečený řemenice, vybroušení válce motor má naběháno 130tkm
→ panpiskot: ale načo to chceš robiť? ono je dosť
možné že ti to nebude vôbec dobre chodiť
já vim ze stim sou potize ale tak chci to zkusit
Tommyk 15.12.09 19:57:38 napsal:
→ panpiskot: kámoš měl na fábce (1.4 8v) o 0,8mm ale
ten motor měl bejt na závody…

já bych to chtěl jen tem motor přivostřit jinak tam dávám čip, odlehčený setrvák, odlečený řemenice, vybroušení válce motor má naběháno 130tkm
-> panpiskot: Hlavni je odlehcit setrvak. Nejlip takovy ty zuby co jsou na nem...
(joke)

-> panpiskot: kámoš měl na fábce (1.4 8v) o 0,8mm ale ten motor měl bejt na závody...

-> panpiskot: ale načo to chceš robiť? ono je dosť možné že ti to nebude vôbec dobre chodiť
suri: nn je v pohode
Tommyk: máš zkušenost nebo to dělal kámoš popř. na jakym motoru
Tommyk: máš zkušenost nebo to dělal kámoš popř. na jakym motoru
-> panpiskot: a načo to chceš robiť ? je krivá alebo poškodená?
0,4 až 0,8 mm je ideál si myslim
Cus, mám problémek- chci snížit hlavu na felicii 1.6. Mam kde mam načem ale nevím o kolik. Napište mi pls vaše skušenosti i na motorech ze 120 , fava i 1.3 feldy. Moc děkuju za odpovědi