skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Hodise vyfuk ?
-> ZbyŠek: normalne vyndej karbec sundej vicko a koukni se na cisla co jsou na tryskach a vzdušnících na 1 a na 2 komoře....
-> Maxx: to jako zhlednout vsechny trisky a podle tech cisel dat vedet ?
-> ZbyŠek: no tak na to mrkni jak to mas natryskovany...
-> Maxx: ja bych rekl ze jen vse serizoval pac nic o pretriskovani nerikal
-> ZbyŠek: no ono v tom by mohl být taky problém,nebo ti to ten chlapek i natryskovaval?nebo jen seřizoval?
-> Maxx: to chces po me kamo moc......

-> ZbyŠek: jak to maš natryskovany?
-> Bery: ze by byl na hovno vzduchovy filtr ?? a karbec mi steloval jeden pan a myslim ze je dost dobrej takze karbec asi ne.....
-> ZbyŠek: jestli spíš nebude chyba někde jinde..třeba v sání,nebo v karbecu.Ale proč to ladit,když se to vyřeší přidáním dusítka.Já mám čistě průchozí výfuk.od svodů trubku 55mm a necuká...
-Bery 19.11.09 21:00:38 napsal: → ZbyŠek: proč tam budeš dělat to tvoje dusítko?co tě k tomu vede?
vede me to k tomu ze kdyz tedka momentalne tam mam origo vyfuk ta se mi zda je to jezdi lip a bez cukani dam tam ten vyfuk ( pricak ) a zacne to jako pocukavat takze jsem si rekl ze kdyz udelam odpor tak se to zlepsi ( vzdyt origo vyfuk ma taktez odpor – neni pruchozi, ne ? )
-petr s 19.11.09 20:17:33 napsal: → ZbyŠek: Spíše ho přidusyiš 18 dírou
no a tak kolikatku diru ??
vede me to k tomu ze kdyz tedka momentalne tam mam origo vyfuk ta se mi zda je to jezdi lip a bez cukani dam tam ten vyfuk ( pricak ) a zacne to jako pocukavat takze jsem si rekl ze kdyz udelam odpor tak se to zlepsi ( vzdyt origo vyfuk ma taktez odpor – neni pruchozi, ne ? )
-petr s 19.11.09 20:17:33 napsal: → ZbyŠek: Spíše ho přidusyiš 18 dírou
no a tak kolikatku diru ??
-> vhml: jee, tak proc se divis, ze ti to nepraska, kdyz tam mas otocnej spoj. To mas uplne blbe 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: no ne otočnej spoj co myslí vhml ten myslí trubka v trubce....
-> Maxx: A co to je silemblok prosimte?
-> vhml: no ot je neco jinyho Zbysek ma jenom ten silemblok a nema otočnej spoj ma tam natvrdo přírubu...
petr s 19.11.09 20:17:33 napsal: → ZbyŠek: Spíše ho přidusyiš 18 dírouno a tak kolikatku diru ??
Bery 19.11.09 21:00:38 napsal: → ZbyŠek: proč tam budeš dělat to tvoje dusítko?co tě k tomu vede?vede me to k tomu ze kdyz tedka momentalne tam mam origo vyfuk ta se mi zda je to jezdi lip a bez cukani dam tam ten vyfuk ( pricak ) a zacne to jako pocukavat takze jsem si rekl ze kdyz udelam odpor tak se to zlepsi ( vzdyt origo vyfuk ma taktez odpor - neni pruchozi, ne ? )
-> vhml: Ja jen polemizoval, neryl. Proste lidi jak je znam jsou schopni mit mekke silentbloky a navarit vejfuk primo na pricku... 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: -> Klubko_: vlnovec jsou ty tuzersky smotany dratky? ne to nemám. Mám normální otočnej spoj svody-tlumič a tlumič na silenbloku. Není důvod aby tam něco praskalo vy drazí učitelé mechaniky
-> vhml: viz matthes, ale vetsinou tomu tak neni
-> vhml: Mas tam vlnovec? Bo tvrdy ulozeni motoru.
-> Klubko_: co delam spatně když mám výfuk přidělanej k příčce a nepraská?
-> ZbyŠek: proč tam budeš dělat to tvoje dusítko?co tě k tomu vede?
-> ZbyŠek: Spíše ho přidusyiš 18 dírou
-> Bery:
-> Klubko_:
tak jak to teda bude ? njn obcas se hrubka najde.....
-> Klubko_:
tak jak to teda bude ? njn obcas se hrubka najde.....

-> Bery: a zvisit
-> ZbyŠek: že tě nebolej prsty,ty vikone...
a jeste bych se chtel zeptat na tento typ vyfuku, kdyz by se udelala prepazka ( viz cervena carka ) a do ni vyvrtat diru o prumeru cca 18mm tak by to mohlo mit vetsi odpor a lepe jet, mohlo by se tu ztisit pac by to slo vice prez vatu a mozna snizit spotrebu a zvisit vikon ( jen se ptam a laboruji takze prosim o radu )
-> Maxx: proc praskly ? protoze byla moc slaba stena kdyz jsem to obrousil.....v So nevim proc ?
-> LiMaK - 742 forever: jedine ulozeni motoru na silentblokach ze svislaku a spoj svody-vyfuk jak je tady na tym vykresu, to pak nepraska ze 

-> Klubko_:
tak v tomto naprosto s tebou souhlasím...podto se ti klidne podepisu.
ja zacinal taky s vyfuky, všemožne upevnenymi, dokonce jsem narval pricak klasicky, tak jak je orientovaný origo vyfuk...ale i když mi držel na 2 silentech, nakonec dycky šel dolů po mesící a vařil sem praskliny...
budto vyresit uchycení, aby se mohl hybat s motorem, tudiž ho chytnout k motoru, nebo alespon 1 vlnovec...mel jsem i 2 vlnovce a tlumič jeste v kastli pres silenty, kvuli prenosu vibrací a hluku (nebyl to bublák, ale byl na tichost :-)
tak v tomto naprosto s tebou souhlasím...podto se ti klidne podepisu.
ja zacinal taky s vyfuky, všemožne upevnenymi, dokonce jsem narval pricak klasicky, tak jak je orientovaný origo vyfuk...ale i když mi držel na 2 silentech, nakonec dycky šel dolů po mesící a vařil sem praskliny...
budto vyresit uchycení, aby se mohl hybat s motorem, tudiž ho chytnout k motoru, nebo alespon 1 vlnovec...mel jsem i 2 vlnovce a tlumič jeste v kastli pres silenty, kvuli prenosu vibrací a hluku (nebyl to bublák, ale byl na tichost :-)
-> ZbyŠek: no zbyndo hele ono se to tam muze hybat ale proc myslis ze ti praskali ty svary jak si to musel prevaret ale nic ve zlim! v sobotu budes mit cas?
-> Borin - Král tuzerů: nj ale zase na silenbloku se to muze hybat jak chce takze proc problem ?
-> Borin - Král tuzerů, U-Geen: ja uz sem dospel do stavu, kdyz vidim pricnak pridelanej k pricce motoru, tak se otacim, odchazim od auta a myslim si neco o blbcovi, kterej to takle mohl udelat. Kdo to tak udela asi nema poneti o mechanice nebo co. Nejvic k smichu je jak se pak tyhle tvurci divi, ze jim to praska.
-> Borin - Král tuzerů: jj souhlas... nebo to teda aspon pridelat "s motorem", t.j. na drzaky motoru
ZbyŠek 17.11.09 22:10:59 napsal:
→ Borin – Král tuzerů: je na silenblokuTen to moc nenarovná
→ Borin – Král tuzerů: je na silenblokuTen to moc nenarovná

-> ZbyŠek: Ale třeba u mě by bylo místa ještě víc 

-> Syny: na remenici se racnou dostanes spodem....A zbavovat se ho nechci :-) Radeji bych si ho nechal a kdykoli si ho prohodil...... Vzdyt tak tolik mista nezabira a ve sklepe je mista dost..... :-)
-> Borin - Král tuzerů: je na silenbloku
-> ZbyŠek 17.11.09 16:24:25: No pokud se budes zbavovat tohohle co mas, tak to mi dej vedet
Akorat me tak zajima... Kdyz clovek potrebuje na stroub na remenici, tak musi vejfuk dolu?

ZbyŠek 17.11.09 16:24:25 napsal:
ja mam tento jen me zaujal ten o kterym je rec..... s fizli nikdy nebyl
problemPěknej...docela bych měl strach ho tam dát bez vlnovce..aby se ti někde neuklepal...jinak nech ten co máš...ten na fotce je na škodovku moc tuzérskej a většinou tyhle koncáky na škodovce dělaj kravál, vím o čem mluvím, měl jsem jich několik...s fáčkem se to nedá srovnat, jelikož má delší vedení, třeba i kat a středovej tlumič...délka potrubí i se zvukem dělá hodně
ja mam tento jen me zaujal ten o kterym je rec..... s fizli nikdy nebyl
problemPěknej...docela bych měl strach ho tam dát bez vlnovce..aby se ti někde neuklepal...jinak nech ten co máš...ten na fotce je na škodovku moc tuzérskej a většinou tyhle koncáky na škodovce dělaj kravál, vím o čem mluvím, měl jsem jich několik...s fáčkem se to nedá srovnat, jelikož má delší vedení, třeba i kat a středovej tlumič...délka potrubí i se zvukem dělá hodně

-> Jarda/felda: njn ja vim ale tedka momentalne nemuzu sehnat filtr box bez uriznuti

-> ZbyŠek: výborná kombinace vejfuk u motoru a odříznutej filtr

-> AZmotor: zaujal me i ten bublavy zvuk - na you tube neco takovyho je ale na favu.....
mas id sem se splet a misto sem poslal zpravu

-> ZbyŠek: když máš takovou parádu tak proč tam chceš dávat takovou hujdu?
filcek 17.11.09 16:15:35 napsal: presne podle tohohle planu mame na 110tce
a ? vyborne ?

ja mam tento jen me zaujal ten o kterym je rec..... s fizli nikdy nebyl problem
presne podle tohohle planu mame na 110tce

-> ZbyŠek: no jasne ten urcite
jeden příčnák byl v inzerci, prodává ho kámoš, jezdil s tím na seriové 130 a pozdeji na upravené felici mpi, chce za něho 1500kč, stačí jen na tvojí kastli dodělat motorový silentblok jako držák a mužes nasadit a jezdit.
skoda-virt.cz/cz/.../1202 97-vefuck-pricny?gotopost= 2...
je to jen orezlé, v tom autě jsem najezdil víc než ve svojem. už po namontování na obyč 130 motor byl cítit rozdíl. ven trčí jen ta chrom koncovka. několikrát nás tím zastavily policajti a nikdy nebyl problém..
ano ten na obrázku je prakticky stejný.

skoda-virt.cz/cz/.../1202 97-vefuck-pricny?gotopost= 2...
je to jen orezlé, v tom autě jsem najezdil víc než ve svojem. už po namontování na obyč 130 motor byl cítit rozdíl. ven trčí jen ta chrom koncovka. několikrát nás tím zastavily policajti a nikdy nebyl problém..

ano ten na obrázku je prakticky stejný.