Jak nejlépe dostat vodu z motoru?

prohledat
23 příspěvků (zobrazeno 1 až 23) od 25.01.2005 do 18.11.2007, založil/a Pavel P@nkáč
řadit dle data
15:03:37
18.11.2007
jate-line
-> Pavel P@nkáč: Běžná záležitost hlavně den před závodem :)

Já to dělal takto: Nechal co nejvíc odkapat emulzi. Pak litrem nového oleje jen tak propláchnout, jakože nechat protéct rovnou do nachystého lavoru. Pak nalét 3l zase nového, to už nastartovat nechat až se to ohřeje na 80st, výlét. A pak už new olej, ale ten tam nechat kratší interval než běžně 4
zvětšit Jak nejlépe dostat vodu z motoru? - obrázek od jate-line vložen 18.11.2007 15:03:37
14:55:27
18.11.2007
maRkus
-> Pavel P@nkáč: jo tohle se stalo komosovi u facka, kdyz se ti natlakuje voda (kvuli tesneni pod makovici) nebo kdyz ji tam je malo a dotane se tam para, tak to vytukne tu zatku v hlave pod vikem ventilu a voda ti natece vsude, vc. valcu, my sme kvuli tomu ten motor proplachly topnym olejem ale nestartovali to, dali jinou hlavu a motor do ted jezdi.... akorat se na vicku oleje asi 2 mesice objevovala bila sracka, ale uz to nedela (asi vlhkost)
12:53:56
29.01.2005
Pavel P@nkáč
bude tam asi deset minut se točit na volnoběh,
17:04:20
28.01.2005
Luděk
-> Pavel Korbelář: jo jenomže M6A je olej úplně jinýho charakteru a tudíž může dojít k nějakýmu průseru.Myslím si,že proplachový olej,který se navíc nevyhazuje,ale jenom sleje a opět lze použít,je výhodnější4
16:38:19
28.01.2005
Pavel P@nkáč
kuci vy jste to někteří vůbec nepochopily, když vám vylítne ta zátka tak vám nateče voda do motoru až po ventilový výko, když to vypustíš tak ti vyteče snat 15l sraček(voda+olej) po opravě tam novej nenaleju protože je tam zbytek těch sraček, budu to řešít tak že jsem si dnesk koupil za 150kč speciální příměs do oleje na čištění motoru, má se to lejt do starýho oleje ale ten už nemám tak jsem si koupil ještě 4l m6a ty tam naleju a nechám chvilku běžet na volnoběch jstou příměsí to vypustím a naleju novej kvalitní olej a dám tam novej olejovej filtr a hotovo! - tý jo to jsem se ale rozepsal1
14:45:44
28.01.2005
Fjoo
-> Pavel Korbelář: Mám pocit, ze su utopené válce. Pokila sa ti raz v motore sjaví voda, tak sa ti musí logicky aj znovu po výmene oleju. Pokial to nieje sposobené kondenzáciou v. pary co by nemalo byt. Utopené válce sa dalej prejavuju tak ze auto vyviera a môze motor aj trochu viac hucat- klepat ako pred poruchou. Je to spôsobené tým ze pri výmene nemrznucej kvapaliny nebola naliata k. to isteho druhu, ale iná , agresívnejsia, ktorá rozozrala "hlinikove tesnenie" a tak sa ti teraz tadial dostáva voda do pristoru kde nemá co robit. Pokial je to táto diagnoza potom treba rozobrat motor a urobit náprabu
21:01:40
27.01.2005
Pavel P@nkáč
Jsou to takový tři kroužky ze zhora v hlavě ve velikosti koruny, koukni se někdy pod ventilový výko a uvidíš, když vylítne tak ti nateče plnej motor vody a potom to je v p..i10
20:18:55
27.01.2005
Veron
-> Pavel Korbelář: která pojistka ti vypadla, že se voda dostala do oleje!!!??? snad takovou konstrukční chybu nemohli udělat, aby ta zátka chránila olej před vodou!? možná jsem něco přehlédl, ale všechny pojisty otevírají cetu vodě ven na svobodu a ne k oleji. mě žádná z tech pojistek nevypadla ani při zamrznutí motoru. až na jednu, v sacím potrubí, ta byla prorezlá a voda kapala na výfuk. ale že by se pak dostala voda do oleje.... 8
15:45:02
27.01.2005
Martin
-> Kočislav: Já to tedy znám pod pojmem protimrazová zátka. Je tam presne z toho duvodu, co popisujes.
15:40:08
27.01.2005
Luděk
-> Kočislav: to je taková plechová zátka velikosti mince,vyskytující se nejen v hlavě,ale i na bloku (u různých motorů v různých velikostech),no a pokud by mělo dojít k zamrznutí motoru,tak by tvořící se led měl vytlačit zátku ven z bloku (resp. hlavy)
15:36:01
27.01.2005
Kočislav
Moc a moc se stydím, vcelku chápu celý zde probíraný problém, ale poprvé jsem se setkal s termínem mrazová pojistka. To je něco v hlavě, co má vypadnoout při rozpínání případné zmrzlé chl. kap., aby nepraskla hlava, či co?
23:22:37
26.01.2005
Gryzly
-> Luděk: Jo tak to já měl extrémní případ. Bylo to moje první auto a měl jsem ho asi tak měsíc, tak jsem nevěděl proč to furt vařá a zkoušel jsem takový ty amatérský pokusy, jako jezdit bez termostatu, atd.
21:17:03
26.01.2005
Pavel P@nkáč
Ta voda se tam nevzala jen tak, vypadla mi mrazová pojistka, díky za rady
12:33:09
26.01.2005
Luděk
-> Gryzly: myslíš jako emulzi?To už ale musí být extrémní záležitost za normálních podmínek je voda pod olejem.Pokud je motor plný emulze,nebo jak popisoval Veron je motor plný vody,tak bych to propláchnul proplachovacím olejem4
11:57:07
26.01.2005
Gryzly
-> Luděk: No já nevím ale ono jak se to ohřeje tak se spojí voda a olej a jeto ve všech kanálkách a musí se to vyplavit čistým olejem.
11:12:06
26.01.2005
Veron
ta voda se v motoru nevykouzlila. loni jsem zažil asi toto - motor 136 pořád vařil a olej se objevoval v motoru taky. až skončil úplně. nechal jsem auto stát 2 dny za mrazu venku, že ho pak odtáhnu do garáže. při tažení jsem si chtěl zprovoznit protočením motoru posilovač a nic málem jsme zastavili. po sundání hlavy jsem koukal jako blázen 9 ve válcích, vlastně v celém motoru byla voda v tuhém skupenství. škoda, že jsem to nefotil, vylisovaný válec z ledu se jen tak nevidí. a pak se to má točit....

-> Pavel Korbelář: až budeš dolejvat vodu do nádržky a ona ti výfukem poteče na nohy, tak už bude pozdě 40
10:26:45
26.01.2005
Luděk
voda,jak je známo,je těžší než olej,tudíž je v tom motoru úplně vespod,takže pokud povolíš výpustný šroub na vaně,tak ti nejdřív vyteče voda a teprve potom začne téct olej.Po nalití nového oleje se Ti zbytek vlhkosti provozem normálně odpaří a ztratí,maximálně vypucuješ víčko na nalévání oleje zevnitř
09:18:45
26.01.2005
Martin
-> Pavel Korbelář: Tak to je slusnej vykon !

I kdyz tenhle clovek toho tam mel tolik, ze kdyz se vyndala merka na olej, tak byla cela od sracek, taky se to stalo diky protimrazove zatce, ale tahle byla prorezla...
23:21:26
25.01.2005
Gryzly
No já to dělal tak že jsem to vypustil, vyměnil filtr, dal novej olej, najezdil 200 km. vypustil vyměnil filtr, dal novej olej a zas 200km. a po třetím už to bylo ok.
22:41:15
25.01.2005
Vlastik
-> Pavel Korbelář: A odkaď se tam ta voda vzala?
22:04:24
25.01.2005
Pavel P@nkáč
já tak 15litrů3 asi to zkusím vypláchnout tím vyjeťákem, ještě někdo ňákej nápad?5
21:58:16
25.01.2005
Martin
No asi nejlépe výplachový olej (jeslti se něco takového ještě vůbec vyrábí), nebo jednou jsem to viděl řešit i výplachem pomocí vyjetého oleje. Tuším, že až po 3. výplachu z toho přestaly jít srágory, ale to byl motor úplně plnej, na poprvé jsme z toho vypustili snad 10l sraček...
21:36:35
25.01.2005
Pavel P@nkáč
mám vodu v oleji, jak s ní ven? nejlepší by bylo asi rozebrat motor že? ale to se mě nechce, vanu si klidně sundám, ale to myslím nebude stačit, neexistuje na to ňáký výplach? nebo tam třeba třkrát vyměnit olej? máte někdo ňáké zkušenosti? díky za rady kluci šikovný!
Extreme Tyres