skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
cvakání ventilů-fabia 1,2 Htp
Tak tak. Přesně tak mi vysvětlil mechanik tu oranžovou kontrolku v mý Octávce. Je to vůbec hrozně otravný auto a pořád něco chce.
-> Syny: Oranžovou kontrolku mají auta QG1 která jezdí na longlife. TOG čidlo ve vaně hlídá teplotu a hladinu oleje a když je málo tak svítí oranžově.
HTP je nejen pro duchodce ale taky pro lidi co vubec nerozumi technice 

Myslím že tam by měl být 5W40,ale nevím jistě. Každopádně ty ventily cvakají jen za studena a za chvíli přestanou.
Každopádně končně někdo kdo potvrdil že HTP není jen pro důchodce.
Každopádně končně někdo kdo potvrdil že HTP není jen pro důchodce.
-> VILIBALD: a čo vlastne predpisu výrobca za olej? lebo ak 5W-40, tak to tak môže byť...a robí to aj horúci, aj studený motor? Bo ak je teplý motor, tak by viskozitná trieda oleja nemala mať vplyv, bo za tepla by to malo byť +- rovnaké...a potvrdzujem, že HTp zas nie je tak zlé...fakt to má solídnu dynamiku...kámoš ma Fabiu Kombi s HTP, má cez 200 000 km, jazdili s tým zabijaci motorov (preto 200 000 km) a motor v poho ide....
Jako ono to 1,2HTP nejede vůbec špatně. Jasně že když je tam 5 lidí tak je to znát,ale jinak jsem byl hodně překvapenej jak to jede. Třeba ta její nová Fábka 1,4 16V jede sice líp,ale žádnej závodník to taky není. Je fakt že má najeto jen 8000Km takže se asi rozjede.Byl jsem s ní akorát v Budapešti a zpátky takže těžko soudit,ale s tou HTP jsem toho už nejezdil dost a spokojenost.
Navrhnu jí vyměnit olej a uvidíme. Stejně tam něco z toho 10W40 zbyde.
Navrhnu jí vyměnit olej a uvidíme. Stejně tam něco z toho 10W40 zbyde.
-> Jirik grilovaný: ja by som čakal na dlhšej ceste čo sa kedy vyserie
-> suri: Já bych se taky bál mít ten motor v autě. 

-> VILIBALD: ja by som do toho motoru daval len to co pisu inak by som sa bal
Tak zkusit se to může,to je to nejmenší. Už to tu i Labros zmiňoval,tuším.
Schválně jsme tam dali 10W40 když už to má najeto přez 100000,ale že by ty motory byly tak háklivý? Právě jsme to mysleli dobře že už může být lepší dát tam olej s nižším číslem.
Schválně jsme tam dali 10W40 když už to má najeto přez 100000,ale že by ty motory byly tak háklivý? Právě jsme to mysleli dobře že už může být lepší dát tam olej s nižším číslem.
-> VILIBALD: jedine skusit 5/40 alebo 5/50 olej a prípadne 0w/40
No je to vážně tak. Má to vložku olejovýho filtru skoro jako starý Škodovky a je to tuším Mann filter a olej Valvoline 10W40
-> darklord: hovnocuc nemá filter ale vložku
no a nebude to dakym druhotriednym olejovym filtrom? zeby tam bol bez toho spetneho ventilu cize trva kym to zacne mazat...
Copak hydroštel by to být asi mohl. Fakt nevím co s tím.
A u tý Octávky to není check engine. To by svítila kontrolka motoru. Taky jsem s ní měl tu čest.
Ta oranžová kontrolka na olej tam fakt je a mechanik říkal že je to jen že je tam míň oleje a ne že my to nemazalo. To by se pak měla rozsvítit červená. Ale tak daleko jsem to neměl odvahu zkoušet.
A u tý Octávky to není check engine. To by svítila kontrolka motoru. Taky jsem s ní měl tu čest.
Ta oranžová kontrolka na olej tam fakt je a mechanik říkal že je to jen že je tam míň oleje a ne že my to nemazalo. To by se pak měla rozsvítit červená. Ale tak daleko jsem to neměl odvahu zkoušet.
-> Syny: Aby to nebyl check engine, kdo vi :-)
-> VILIBALD: Oranzova kontrolka oleje?
To jsou naky vychytavky u novejch aut?

Jsa nevim, ale pokud neco chvili klepe po nastartovani a pak to prejde, tak to muze bjet tayk klidne mrtvej hydrostel...
Díky za komentáře pánové. Ty rozvody dělali poláci ve Wroclavi ve Škodovce. Stálo to na naše asi 7000,-
Taky mi ale přijde jako by padal olej z hlavy protože to cvaká jen pár sekund a pak je klid.
Olej tam je ale mám pocit 10W 40.
Ale to ještě nic není. Otecko do mý Octávky když se mu cestou rozsvítila oranžová kontrolka oleje koupil na malý benzínce litr M6AD a nalil to tam.Přitom to má Long life a nic to neudělalo.
A proj že čidlo kvality oleje ve vaně. Nemělo o tom ani tucha.
Ale jinak to HTP jezdí moc pěkně.
Každopádně Milana 136 budu kontaktovat. Díky.
Taky mi ale přijde jako by padal olej z hlavy protože to cvaká jen pár sekund a pak je klid.
Olej tam je ale mám pocit 10W 40.
Ale to ještě nic není. Otecko do mý Octávky když se mu cestou rozsvítila oranžová kontrolka oleje koupil na malý benzínce litr M6AD a nalil to tam.Přitom to má Long life a nic to neudělalo.
A proj že čidlo kvality oleje ve vaně. Nemělo o tom ani tucha.
Ale jinak to HTP jezdí moc pěkně.
Každopádně Milana 136 budu kontaktovat. Díky.
-> Labros: to je bohový motor musis chodit v presnom intervale menit rozvod , napínáky ak dáš o 5 inu viskozitu alebo nevymeníš olej na presných km tak sa ti to rozsype a ako vidim aj ten čo to dodrziava tak to nemá slávne
-> Milan 136: ale píše, že byly dělaný před 20tkm.
-> VILIBALD: Všechno info ti poskytne Milan136 - Škoda servismen. Mezitím se jen vetřu já, jestli jste náhodou nedali jiný než předepsaný olej? Třeba místo 5w40 (nevím přesně, co tam má být) 10w40. To by mohlo způsobit zatuhnutí hydroštelů.
-> VILIBALD: Všechno info ti poskytne Milan136 - Škoda servismen. Mezitím se jen vetřu já, jestli jste náhodou nedali jiný než předepsaný olej? Třeba místo 5w40 (nevím přesně, co tam má být) 10w40. To by mohlo způsobit zatuhnutí hydroštelů.
-> Labros: no, predsa do vyfuku aby to krotilo ten besny motor
-> darklord: ? a k čemu by to pak mělo ventily?
-> myschaak AZNP K.Hora: to HTP-znamena Honem To Prodej 

-> VILIBALD: to ti řeknu naprosto přesně. Je to na výměnu rozvodu. Máma to podtáčí a řetízek je vytahanej a taky napínák neudrží olej. takže řetěz, rozvodový kola, oba vodící profily a napínák....
a co nejdřív protože to může úplně snadno přeskočit a to už bude dražší...
a co nejdřív protože to může úplně snadno přeskočit a to už bude dražší...
-> myschaak AZNP K.Hora: a on neni?
já myslel že je to dvoutakt to htp?

Koukal jsem na ten odkaz ale žádnej článek co by odpovídal projevům týhle Fábky jsem neviděl. Asi jsem slepej.
Nestraš. To by byl ranec a je mi jasný že bude ráda až jí to povím.
Mrtvá hlava
Vím že sem ty Fábky moc nepatří a asi bude dost odpůrců HTP,ale třeba někdo ví co by to mohlo být.
Máma má na firmě Fábii combi 1,2HTP 47Kw 12V. Kupovala jí novou,je to 6/2003 a najeto má teď 104000Km s pravidelným servisem.
Je fakt že stím jezdí kde kdo,ale poslední dobou po nastartování chvíli cvakají ventily jako by než se k nim dostane olej a za chvíli je klid. Je jedno jestli stojí 3 dny nebo s ní jedete 3x denně. Prostě chvíli po nastartování to cvaká a pak je klid. Je fakt že v Polsku z toho spadly před 20000Km rozvody,ale dělali to tam ve Škodováckým servisu,dali je nový a vyměnili ty skluznice,ale to cvakání se projevuje tak 14 dní zpátky.
Zatím nemá v plánu se jí zbavit i když už loni koupila Fabii 2 1,4 16V,ale tu zatím na podnik nedá.
Kdyby někdo věděl co to může být budu rád.
Máma má na firmě Fábii combi 1,2HTP 47Kw 12V. Kupovala jí novou,je to 6/2003 a najeto má teď 104000Km s pravidelným servisem.
Je fakt že stím jezdí kde kdo,ale poslední dobou po nastartování chvíli cvakají ventily jako by než se k nim dostane olej a za chvíli je klid. Je jedno jestli stojí 3 dny nebo s ní jedete 3x denně. Prostě chvíli po nastartování to cvaká a pak je klid. Je fakt že v Polsku z toho spadly před 20000Km rozvody,ale dělali to tam ve Škodováckým servisu,dali je nový a vyměnili ty skluznice,ale to cvakání se projevuje tak 14 dní zpátky.
Zatím nemá v plánu se jí zbavit i když už loni koupila Fabii 2 1,4 16V,ale tu zatím na podnik nedá.
Kdyby někdo věděl co to může být budu rád.