skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Kde koupit věnec setrvačníku 190mm?
prohledat
18 příspěvků (zobrazeno 1 až 18) od 07.07.2009 do 21.10.2017, založil/a SOMALECEK (martin120)
-> rsvancara: Jo, já taky - a navíc k těm věncům byly i 130 setrváky 

-> Bukaj: No já za 4 roky nesehnal ani jeden a pak najednou z ničeho nic dva (a ani ne tak draho) :-)
-> rsvancara: To by nešlo - tím, že Favorit má jemnější ozub, tak má i menším průměr pastorku starteru - tedy při stejné osové vzdálenosti věnce a pastorku je mezi ozubením vůle a zuby škrtají jen špičkami a nefunguje to. Provizorním řešením je přírubu startéru upravit (propilovat oválné díry a upilovat trochu překážejícího materiálu) a startér tak dostat blíže věnci - takto jsem jezdil asi rok s Favoritím věncem, než jsem se dokopal k tomu vyndat motor a napravit svůj omyl...
Nicméně je ještě celkem dost zachovalých použitých věnců. Nový se dá sehnat spíše náhodou, než systematickým sháněním...

Nicméně je ještě celkem dost zachovalých použitých věnců. Nový se dá sehnat spíše náhodou, než systematickým sháněním...

-> Picasso2241: V mototechně mě před cca třema (možná čtyřma) rokama řekli, že maj zadanej požadavek na nákup, ale že u toho maj už uvedeno "není výrobce".
Nicméně z jednoho rapida jsem vytáhl (podle pastorku) starér z prvního favorita (ještě bez reduktoru), takže by asi šlo udělat kombinaci věnec z favorita, startér z favorita (což by mohlo být sehnatelnější).
Nicméně z jednoho rapida jsem vytáhl (podle pastorku) starér z prvního favorita (ještě bez reduktoru), takže by asi šlo udělat kombinaci věnec z favorita, startér z favorita (což by mohlo být sehnatelnější).
Dá se ještě někde sehnat ten věnec setrvačníku?
mam komplet novej setrvak...kdyztak pisni sz....
U šrámka ho mají v katalogu ... tam jsi byl? Je to na Rybnické: www.apssramek.cz
nez kupovat novej neoriginal tak radsi nechat nejakej starej, kterejch je vsude spousty.. me vydrzel jeden novej neoriginalni 3500km a ocesali se zuby
-> Vrba: Aspon bych to liznul rozbrusem, pac novej venec ma na zubech maly zkoseni 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: prosímtě i ten otočený věnec má pořád takové zuby,že by tě pokousal jak nic....
teda sem koupil nějakej hi tech turek za 200czk zatím šlape
Presne tak, sundat z nejakyho staryho srackovyho motoru setrvak, slisovat venec a dat kam potrebuju
Pak je este takova prasarna ze se ojetej venec jen otoci 

-> SOMALECEK (martin120): Ježiš proc tam nedas z nejakyho staryho motoru...to mas na tu fabku?
že já si ho tenkrát radši někde neobjednal....myslim že se ani koupit dobrý už moc nedá ...prodejců je hodně...otázka co to je za kvalitu www.zbozi.cz/?q=v%C4%9Bn.
..
tak jsem ho objevil zatím jen v katalogu autokelly
ajajaj
nikde to nemají protože to většinou nikdo nepotřebuje…ja shaněl letos začatkem roku a objednali mi ho a byl jsem s nim krajně nespokojený…stál asi 350 …hází…a pastorek startéru tam občas zustane viset…takže pěkný šmejd…na to bacha
tak dneska mi ve 3 autodílech v Brně řekli, že už nemají a ani nejde objednat. Kde se dá ještě koupit, případně kdo vyrábí věnce na setrvák?