skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jaky olej do zavodnich motoru Skoda???
Na doporučení MOTUL 300V Le Mans 20W-60 mě nezradil i když se k tomu chovám jak debil. Pozitivní je také volnoběžný tlak při teplotě oleje nad 100˚C
-> MVM: tak to jasné chápu, za tím zas je nějaký marketing a těžko spekulovat jestli ten olej má nějakou zvláštní péči pro takové závodění s tím že je vidět značka a že nájezd je v pár mth...
-> Bery 30.03.25 10:15:54: Rikam že co zavodni série, to jiny dodavatel. Když se jel Renault Clio byl předepsaný Total Quartz. Každý auto má v manuálu přesně daný olej, A je těžko vysvětlit někomu že bys tam rád dal Motul 300V kdyz se používá úplně jiná značka. Motory rozebirat nesmíš takže opotřebení nevidíš.
Něco jinyho je tohle škodovacký malý závodění kde si prostě o všem člověk rozhoduje na vlastním uvážení..
Něco jinyho je tohle škodovacký malý závodění kde si prostě o všem člověk rozhoduje na vlastním uvážení..
teď když ty naše hujdy Urbi honí přes 8000otacek a drží to, dělá na motorech revize a opravdu vidíš, měříš opotřebení, tak asi na oleji neusetris. Liqui Moly nějak upravovalo recepturu 2 roky z5, měl jsem nakoupeno per litrů do zásoby,ale co se týká té zpětně vazby se motul tváří nejlip
Kluci ja teď odbočim a podotýkám že nejsem žadnej ambasador. A do svyho 1.9TDI si olej kupuju za svy s dani stejnevtak jako si jednou za čas koupim olej do 120S.
Věřte že jsou zavodni CUP závodní série kde je palivo i oleje předepsaný. A ty motory maji klidně 700PS. A je to jen o tom kdo dodává oficiálně fabrice náplně. Tzn Porsche má Mobil1, Lamborghini má Pertamina, Ferrari Shell a tak bych mohl pokračovat.
A vězte ze treba (možná špatný) ale Castrol 10w60 Supercar se prolíva doslova v sudech. Co jsem prolil Castrolu a Mobilu poršákama za 15let ani nepočítám
Posledních 6 let Liqui Moly taky řádově stovky litrů ročně.
Samozřejmě olej nenajede ani 1000km. Tim padem klesá jakékoliv riziko selhání náplně.
Samozřejmě tam kde to neni oficiálně přikázané je muj favorit Motul. Pripadně Elf ale zavodni řada oleje. (Ale ono taky záleží na rozpočtu každého člověka)
Tzn pokud budu mit trvale za zády sud oleje v podstatě jakékoliv větší známe značky a kvaltu podtrženou oz oficiální distribuce, budu mit z motoru průtokáč - tak je v podstatě "jedno" co se používá. Ale samozřejmě ten daný olej musi schválit motorář. Sam jsem vezl ssebou flašku Castrolu 0W40 do Stuttgartu a olej jsem dal motoráři do ruky když jsem přebiral motor za mega s 600PS točící 9,5tis.. A sam mi to odkýval.... Takže asi tak
Věřte že jsou zavodni CUP závodní série kde je palivo i oleje předepsaný. A ty motory maji klidně 700PS. A je to jen o tom kdo dodává oficiálně fabrice náplně. Tzn Porsche má Mobil1, Lamborghini má Pertamina, Ferrari Shell a tak bych mohl pokračovat.
A vězte ze treba (možná špatný) ale Castrol 10w60 Supercar se prolíva doslova v sudech. Co jsem prolil Castrolu a Mobilu poršákama za 15let ani nepočítám

Samozřejmě olej nenajede ani 1000km. Tim padem klesá jakékoliv riziko selhání náplně.
Samozřejmě tam kde to neni oficiálně přikázané je muj favorit Motul. Pripadně Elf ale zavodni řada oleje. (Ale ono taky záleží na rozpočtu každého člověka)
Tzn pokud budu mit trvale za zády sud oleje v podstatě jakékoliv větší známe značky a kvaltu podtrženou oz oficiální distribuce, budu mit z motoru průtokáč - tak je v podstatě "jedno" co se používá. Ale samozřejmě ten daný olej musi schválit motorář. Sam jsem vezl ssebou flašku Castrolu 0W40 do Stuttgartu a olej jsem dal motoráři do ruky když jsem přebiral motor za mega s 600PS točící 9,5tis.. A sam mi to odkýval.... Takže asi tak
-> Bery 29.03.25 21:30:30: LE MANS 20W-60? Na základě tvého komentáře jsem hledal. Parametry stejné nebo o trochu lepší. Pravda je, že já mám Millerse za slušnou cenu, takže o úspoře nemůže být řeč, ale Motul se mi taky líbí.
-> Eidy: motul
-> MVM 29.03.25 10:45:27: to nebyl zadnej karbonovej tvrdej mazut, ale bila az nasedla ridci vazelina, ale hodne lepkava a auto v zime nejezdi nebo to jen projedu, kdyz jsou vyschle silnice, rocni najezd ted okolo 10tis.km a vymena po cca 14tis.km, kdyz jezdil nonstop, tak jsem za pul roku najel treba 20tis.km, tak jsem olej menil 2x-3x rocne
Trochu to pripominalo A00, teda ne barvou, ale tou konzistenci.... Motor jsem teda neprohral, protoze to tlacilo do vody a nechtel jsem to trapit, ale nechal jsem to vykapat a todle v te vane proste zustalo.
Trochu to pripominalo A00, teda ne barvou, ale tou konzistenci.... Motor jsem teda neprohral, protoze to tlacilo do vody a nechtel jsem to trapit, ale nechal jsem to vykapat a todle v te vane proste zustalo.
-> ajok 29.03.25 07:31:33: Pokud je motor v provozu a neni 10let uloženka, motor se před výměnou ohřeje na místě aspoň pár minut a neni to M6A, nemůže být o nějakých usazeninách na dně vany řeč. Musel by to být jedině zaprasený neudržovanÿ motor.
-> 11mAjA11 29.03.25 06:22:18: jo, to tu vazelinu asi obarvilo, ale ta "vazelina" je prave nejaka usazenina z oleje... jinak motor cistej, na nicem nebylo vyraznejsi opotrebeni. Jen vim, ze magnet jsem vzdy cistej pri vymene a jednou ne, bylo tam najednou dost oteru, prisuzoval jsem to, ze se ve specifikaci ME najednou objevilo SN nebo jsem koupil falzifikat 

To šedé je otěr ze šálku / kompozit.
Nejezdí někdo třeba ENEOS , ten se mi docela pozdava jako zajímavá alternativa ke všem známým olejům na trhu.
Nejezdí někdo třeba ENEOS , ten se mi docela pozdava jako zajímavá alternativa ke všem známým olejům na trhu.
-> minno 28.03.25 15:12:23: ja u rapida nesundaval vanu asi 370tis.km, nebyl k tomu duvod... a mel jsem tam poradnou vrstvu neceho sedeho, nenazval bych to mazut, spis jak vazelina, to jsem nikdy nevidel, ale taky jsem nikdy nerozebiral motor s tolika km na LPG
-> Bery 28.03.25 15:41:01: Například?
Já nedávno narazil na Ravenol. Je to s PAO základem a hezkými parametry. www.motora.cz/oleje/.../r hv-20w-60-5l-213117350.htm ?utm_source...
Parametry zde: www.ravenol.de/en/.../rav enol-rhv-racing-high-visco sity-sae-20w-60
-> MVM 28.03.25 16:46:49: U Millerse se mi pořád líbí nejvyšší HTHS.
Já nedávno narazil na Ravenol. Je to s PAO základem a hezkými parametry. www.motora.cz/oleje/.../r hv-20w-60-5l-213117350.htm ?utm_source...
Parametry zde: www.ravenol.de/en/.../rav enol-rhv-racing-high-visco sity-sae-20w-60
-> MVM 28.03.25 16:46:49: U Millerse se mi pořád líbí nejvyšší HTHS.
-> Bery 28.03.25 15:41:01: To vim už od doby co Millerse uvedli na trh v ČR.. Ale za tu dobu si jiste dost namastili kapsu

-> minno: někdo to dělá preventivně s výměnou a aby ses podíval co v ní zůstane a pořádně to vytřel
millers jsme opustili, za ty ceny jsou tu lepší oleje
-> k.jarek 27.03.25 19:31:38: Mazut vo vani znamená čo? Usadeniny?
A vaňu si prečo zhadzoval?
Motul Classic Eighties som dával do škodovky ja, minulý rok po oprave motora, tesne pred predajom auta. A hneď po naliatí som si všimol na mierke zvláštny povlak, ale povedal by som, že to bolo z protioterových prísad, tak či si nemal vo vani toto.
A vaňu si prečo zhadzoval?
Motul Classic Eighties som dával do škodovky ja, minulý rok po oprave motora, tesne pred predajom auta. A hneď po naliatí som si všimol na mierke zvláštny povlak, ale povedal by som, že to bolo z protioterových prísad, tak či si nemal vo vani toto.
-> k.jarek 27.03.25 19:31:38: Pred cca 8 lety jsem mluvil s člověkem v Německu který mi chtel prodat USA olej Amsoil. A dal mi k tomu propagační katalog. Kde se ZDDP skloňovalo hodně často.
Ale v autě jsme to nikdy nezkouseli: www.autodily-pema.cz/moto rovy-olej-amsoil-premium-p rotection-10w-40-3-78l?utm _source...
Ale v autě jsme to nikdy nezkouseli: www.autodily-pema.cz/moto rovy-olej-amsoil-premium-p rotection-10w-40-3-78l?utm _source...
-> MVM: Prosím tě, měl bys tip na nějaký olej s tím ZDDP? Někdo tu doporučoval Motul Eighties, který jsem koupil loni a letos jsem na dně vany našel tolik mazut, jako nikdy driv.
Takže pokud nebude nic spolehlivějšího, tak zas návrat k moderním SL+...
EDIT: Napadá mňa akorát Millers Vintage, ale s tím tu asi nikdo nemá zkušenosti...

EDIT: Napadá mňa akorát Millers Vintage, ale s tím tu asi nikdo nemá zkušenosti...
-> vhml: Však já netvrdím že je ten olej špatnej. pemacz.cz/clanek/vykonost
ni-specifikace-oleju-68592
7752007722?srsltid=Af...
PODLE API je zkrátka jenom starší. A ano oleje SL a mladší víc zohledňují emisni normy. A ruku v ruce s ACEA (=konstrukcí motorů) zohledňuji potřeby mazání urcitych části motorů.
Tzn starý OHV potřebuje ZDDP (Zinek a Fosfor) více zejmena kvůli zdvihátkam a palcům na vačce. A nový motory zase zápasí s tvorbou karbonu, turbem a jinym zlem.
Nicméně i zlej zinek a fosfor kterej by škodil katalyzátoru chemici postupně umi nahradit. (Takže to neznamená že s olejem SM by se starší motor doslova zadřel)
PODLE API je zkrátka jenom starší. A ano oleje SL a mladší víc zohledňují emisni normy. A ruku v ruce s ACEA (=konstrukcí motorů) zohledňuji potřeby mazání urcitych části motorů.
Tzn starý OHV potřebuje ZDDP (Zinek a Fosfor) více zejmena kvůli zdvihátkam a palcům na vačce. A nový motory zase zápasí s tvorbou karbonu, turbem a jinym zlem.
Nicméně i zlej zinek a fosfor kterej by škodil katalyzátoru chemici postupně umi nahradit. (Takže to neznamená že s olejem SM by se starší motor doslova zadřel)
-> MVM 27.03.25 16:33:37: všiml jsem si že je SG, ale nevěděl jsem co to pro mě znamená. Přitom asi Tuner2 kdysi honil nějaký oleje aby byly asi nanejvýš SJ, že pak už je v tom něco špatně moderního.
Dlouhodobě používám Divinol 5W50 , ten je SL. A narazil jsem na ten Elf když jsem koukal, jaký vlastně jiný 5W50 jsou na trhu
Dlouhodobě používám Divinol 5W50 , ten je SL. A narazil jsem na ten Elf když jsem koukal, jaký vlastně jiný 5W50 jsou na trhu
-> vhml 27.03.25 13:01:56: Když jsem se díval namátkou na ten tvuj Elf co píšeš. Tak je ta cena nízká protože to je olej který je "jen" API SG/CD.
Znamená to že je to pravděpodobně nějaká starší receptura,aditivace vycházejí nějakého staršího osvědčenýho Francouzkýho oleje Total/Elf který se furt vyrábí. Nebude špatnej při výměně do 10tis/rok ok. Nicméně tipuju že po krátké době provozu,nebo sportovnější jízdě kdy ho extrémně přehřeješ spadne na hodnotu průměrný podprůměrný 5W40.
Znamená to že je to pravděpodobně nějaká starší receptura,aditivace vycházejí nějakého staršího osvědčenýho Francouzkýho oleje Total/Elf který se furt vyrábí. Nebude špatnej při výměně do 10tis/rok ok. Nicméně tipuju že po krátké době provozu,nebo sportovnější jízdě kdy ho extrémně přehřeješ spadne na hodnotu průměrný podprůměrný 5W40.
Elfí olej leju do oktávky, od první výměny...myslim... kolega ho leje dlouhodobě na servise a motory se tváří spokojeně, 2x5000km jsem to ted měl na průplachu v T5 . Ale v sportovním režimu nemám referencí...
Nějaký ohlasy na Elf Evolution 900 5W50? Teď jsem na to narazil, že je všude za překvapivě nízké ceny, do 150Kč/litr. Což při miatí spotřebě několika litrů na 1000km je zajímavý.
-> palinator:
Přesně tak, plně souhlasím..Mogul je úplně v pohodě a funguje bezvadně, tři sezóny ve Favoritu běhal motor bez známek nadměrného či škodlivého opotřebení.
Přesně tak, plně souhlasím..Mogul je úplně v pohodě a funguje bezvadně, tři sezóny ve Favoritu běhal motor bez známek nadměrného či škodlivého opotřebení.
-> palinator: toto sa dočítaš často aj o Mobile čo dávam ja sebe ... nerobím si z toho ťažkú hlavu , za svoju biednu kariéru som mal podozrivý olej v ruke len raz , Castrol kúpený na Slovensku , talianske popisky a vlhla flaša na zvare ... zákazníkom 99% lejem originálku G052195M2 čo bolo alebo je BP ... a od nového roka má skončiť a bude v tom 0W30 Shell ... to je taká záruka pre mňa že je to ok
-> Tuner#2:
Z tohohle titulu je asi nejlepší brát Mogul a kupovat ho rovnou u zdroje.
Z tohohle titulu je asi nejlepší brát Mogul a kupovat ho rovnou u zdroje.

A zase ten Castrol... I kdyby to bylo pravda jen z půlky jak je tomu na tom plátku zvykem, tak si dávejte pozor na to co a kde kupujete.
www.autoforum.cz/zajimavo sti/falesne-oleje-jsou-vaz ne-miliardovy-byznys-dokaz uje-nejnovejsi-ulovek-poli cie?fbclid=IwA...
www.autoforum.cz/zajimavo sti/falesne-oleje-jsou-vaz ne-miliardovy-byznys-dokaz uje-nejnovejsi-ulovek-poli cie?fbclid=IwA...
-> Čokin: ze sa na to nevybodnes . Bezne ludia,ktory maju veeeela prace maju aj veeeela casu tu vysedavat
To co robite s Martinom robite dobre ,pokracujte v tom dalej a nenechajte sa rozhodit niekym ,kto si potrebuje honit triko.

-> Petr Urban: Ano my jezdíme (jako team) ne JÁ jezdím. Myslím, že na to pohuňkovani a dolévání oleje docela stačím.... slušný výkon na truhláře
-> Čokin: Mluva byla o oleji ... Ty v depu max. dolíváš co ti řekli a říkáš "My jezdíme" To mě na tom přijde úsměvné. Ke zbytku není toto vlákno a nebyl jsem u toho když se do toho šťouralo. Když sem motor ladil na brzdě, jel s pěknými parametry.
Pokud mluvíš o mém motoru ... Já mám všechno co se točí do 0,1 gramu dynamicky a mám od toho protokol i účtenku. Skupina ojnice-píst,čep mám do 1 gramu vždy a pokud se mnou někdo nechce nějakou věc vyřešit když sem se k tomu slušně nabídl že vše projdu a odbrzdím znova, to už není můj problém a takové pomluvy jsou mi pak zcela volné.... Navíc kdo nic nedělá, nic nepokazí, že jo.
Pokud mluvíš o mém motoru ... Já mám všechno co se točí do 0,1 gramu dynamicky a mám od toho protokol i účtenku. Skupina ojnice-píst,čep mám do 1 gramu vždy a pokud se mnou někdo nechce nějakou věc vyřešit když sem se k tomu slušně nabídl že vše projdu a odbrzdím znova, to už není můj problém a takové pomluvy jsou mi pak zcela volné.... Navíc kdo nic nedělá, nic nepokazí, že jo.
-> Petr Urban: Přesně tak to Petře je dělám pohunka v depu zadarmo a citim se důležitě, abych pak mohl být za frajera.....
Ty máš ten mindrak z nás větší než jsem si myslel, ale nechám Tě v tom. Mistr Kouřil a jeho motor..... k tomu se raději nebudu vyjadřovat, zajímalo by mě jestli to na těch rozvodech udělal nevědomky nebo schválně s přípravou na další super kšeft!!!!
Petře raději si hleď své práce a na nás se vykašli. Dodat nevyvážený motor top zákazníkovi to už je odvaha.....
Ty máš ten mindrak z nás větší než jsem si myslel, ale nechám Tě v tom. Mistr Kouřil a jeho motor..... k tomu se raději nebudu vyjadřovat, zajímalo by mě jestli to na těch rozvodech udělal nevědomky nebo schválně s přípravou na další super kšeft!!!!
Petře raději si hleď své práce a na nás se vykašli. Dodat nevyvážený motor top zákazníkovi to už je odvaha.....
-> Čokin: Ty ale nic nejezdíš, olej jezdí Hrachovec v 130rs to co mu tam dal a doporučil stavitel jeho dobře jedoucího motoru Ing. Kouřil ... ty ses tam nabídl zadarmo dělat pohuňka v depu a cítíš se důležitě
"My na rally jezdíme"
Hrachovec jezdí to co mu řekli že má jezdit. Ostatní i s profíků tam mají ELF, LM, MOTUL, i CASTROL a tuny dalších což je ve výsledku daných kvalit značek téměř jedno....

"My na rally jezdíme"

-> Petr Urban: Po asi půl roce sem hodím jeden jediný příspěvek, určený Antonymu a co se nestane.... Jestli jsem v depu k ruce nebo ne to at posoudí jiní, zatim jsem žádnou nespokojenost s mou organizační a pracovní náplní nezaznamenal ba naopak. Co se týká oleju, jen jsem reagoval co jezdíme a funguje nám to.
Toď vše, raději si zase do vánoc dám od virtu pauzu.
Toď vše, raději si zase do vánoc dám od virtu pauzu.
-> Antony: Pokud nemáš velké mechanické či teplotní zatížení, tak ti postačí. Já prostě z zkušeností kdy např. s vyšími KP, otáčkami motoru a tvrdsimi péry ventilů jsou zatíženy všechny styčné třecí plochy OHV, používám kvalitních olejů a při repasech závodních motorů nevidívám pak žádné nadměrné opotřebení až na ozubení náhonu komínků... Ale tam bez materiálové změny a dalšího domazání nepomůže ani aditivační svěcená od Horsta Fuchse.
-> Petr Urban: asi jsi nepochopil, jak to myslím. To "klasicky české" není o tom ušetřit za každou cenu, ale neplatit zbytečně navíc. A pokud je ten olej srovnatelný, jake problémy by měly vzniknout v porovnáni se ech značkovými? Vím a chápu to, že jsi na zcela jiným levelu a bereš to jinak, ale já jsem ohledně motoru laik, proto jsem se zeptal na tento konkrétní olej.
-> Petr Urban 02.07.19 13:57:04: Souhlas ve všem co píšeš
JASO MA ten olej splňuje čímž je použitelný i ve starších mašinách. Jen pišu co jsem si o tom Addinolu přečetl ..

-> Antony: Většina mnou zmíněných olejů stojí půlku toho co jsi řekl, vyjma Millers. Není to útočně, ale proč řešit vyřešené... je to zcela průměrný olej se specifikacemi přesahující původní pro tyto motory, což mají všechny oleje vč. těch z tesca jenže do nich nenahlídneš zda je to dodrženo nebo zda-li je tam taky něco navíc či těchto budeš dělat celý chem. rozbor a pokud chceš šetřit pár stovek na oleji aby jsi náhodou neplatil značku .... Tak právě proto tady to "blbé" přemýšlení nepodpořím a nepochopím, protože mi to přijde trapné krátkozraké přemýšlení.... teď ušetřím, abych si pak přidělal problémy a obavy... Klasicky české.
-> MVM: "navíc má schválení pro mokrou spojku" ... my jezdíme mokrou spojku?
-> MVM: "navíc má schválení pro mokrou spojku" ... my jezdíme mokrou spojku?
-> MVM: děkuju za info 

-> Antony: Pokud Ti ten dealer zodpovedně dodá tento olej Germany,můžeš ho bez potíži použít ve "škodovce". Ten olej má HD viskozitu 60, A3/B3,API SJ, navíc schválení pro motocyklový motory s mokrou spojkou a mazání převodovky JASO MA. (To praví uvedené specifikace)
Není to žádný extra "moderní" olej (nedíval jsem se do tech listu ve kterým roce byl naposledy schválen podle ACEA), ale jestě by se mohlo jednat o olej s vyšším podílem síry a fosforu.. Což je lepší. Prostě fungovat bude. Je to jeden z mnoha Německý olejů jako Divinol,Liqui Moly,atd..
Čistě závodní oleje jsou uplně jiná káva a cenová relace. Pokud je ten olej ACEA, má zároveň specifikaci pro benzin i naftu .. je to prostě "jen" olej do bežných nebo lehce upravených seriových motorů a snese vyšší teplotná zatížení. Samozřejmě ze potom se počítá se ztíženýma podmínkama provozu motoru - čemuž odpovídá i zkrácený interval výměn. V závodním režimu do 1000km. (kontaminace palivem - naředění , a teplotní extrémy)
Není to žádný extra "moderní" olej (nedíval jsem se do tech listu ve kterým roce byl naposledy schválen podle ACEA), ale jestě by se mohlo jednat o olej s vyšším podílem síry a fosforu.. Což je lepší. Prostě fungovat bude. Je to jeden z mnoha Německý olejů jako Divinol,Liqui Moly,atd..
Čistě závodní oleje jsou uplně jiná káva a cenová relace. Pokud je ten olej ACEA, má zároveň specifikaci pro benzin i naftu .. je to prostě "jen" olej do bežných nebo lehce upravených seriových motorů a snese vyšší teplotná zatížení. Samozřejmě ze potom se počítá se ztíženýma podmínkama provozu motoru - čemuž odpovídá i zkrácený interval výměn. V závodním režimu do 1000km. (kontaminace palivem - naředění , a teplotní extrémy)
-> Petr Urban: Peťo, proč tak útočně?
Prostě k nám přijel dealer, slovo dalo slovo a nabídnul mě tenhle olej. A když jsem si přecetl tohle vlákno že u většiny osvědčených olejů platíš značku, tak jsem se zeptal
Vím že šetřit za každou cenu se nevyplácí, nadruhou stranu proč kupovat 5L za 2250,- když to můžu mit za půlku 
Prostě k nám přijel dealer, slovo dalo slovo a nabídnul mě tenhle olej. A když jsem si přecetl tohle vlákno že u většiny osvědčených olejů platíš značku, tak jsem se zeptal

-> Čokin: Na rally jezdíte jo ? ...
Ty nějakou jezdíš nebo si tam k ruce v depu a viděl si jak to tam všichni zběsile lejou, protože Millers udělal v CZ wow efekt ? Nejprofláklejší olej o kterém ví všichni co krom jakéhosi druhu NT technologie která dělá černý povlaky v motoru je stejný jako jakýkoliv jiný kvalitní.
-> Antony: A to máš zadarmo někde že si nemůžeš koupit normální osvědčené oleje Liqui Moly, Mobil1, Millers, Motul, Valvoline, Selenia, Total, Elf atd. ... je těch osvědčených málo ?
Na druhou stranu tady jako kdekoliv jinde na forech se nejraději řeší oleje, sice 99% všech olejů jsou do tohoto OHV vyhovující, ale všichni o tom rádi zasvěceně mluví a řeší to... Většina chyb co se v motoru stanou jsou nedodržením provozních vůlí, málo kvalitních komponent, nedodržení drsností povrchu po sobě jdoucích věcí, teplot oleje a nejvíce snad nastavením motoru ... stačí bohatá směs a problém je na světě ať dáš olej jakýkoliv a to už nikdo neřeší
a udělá se rychlý soud po nějakém problému ... hm asi špatný olej řekne si každý, přitom si ho špatný vyrobil nebo si udělal problém už při skládání motoru nebo nandáním už povrchově narušených dílů do motoru. Když se k tomu přičtou špatně nastavené karb. na bohato, nařědí se olej a smívá se mazací film ze stěn válců a je po motoru stejný prd ať se tam dá cokoliv.

-> Antony: A to máš zadarmo někde že si nemůžeš koupit normální osvědčené oleje Liqui Moly, Mobil1, Millers, Motul, Valvoline, Selenia, Total, Elf atd. ... je těch osvědčených málo ?
Na druhou stranu tady jako kdekoliv jinde na forech se nejraději řeší oleje, sice 99% všech olejů jsou do tohoto OHV vyhovující, ale všichni o tom rádi zasvěceně mluví a řeší to... Většina chyb co se v motoru stanou jsou nedodržením provozních vůlí, málo kvalitních komponent, nedodržení drsností povrchu po sobě jdoucích věcí, teplot oleje a nejvíce snad nastavením motoru ... stačí bohatá směs a problém je na světě ať dáš olej jakýkoliv a to už nikdo neřeší

-> Antony: Addinol sem lil do škodovky i Felicie a spokojenost. 2T olej od týhle značky už leju přes 5 let do Jawy s oilmasterem mikuni a taky vše šlape jak má. Sice je tohle použití od závodění na míle daleko ale co se týče značky si myslim, že je kvalitní.
-> Čokin: já právě o něm taky neslyšel, dostal jsem nabídku, tak koumám, jestli do toho jít 

-> Antony: Ještě jsem o něm neslyšel. Na rally jezdíme Millers, v Rapidu jezdím Total 10w50 funguje dobře, odzkoušeno na dálnicích do Chorvatska. Záleží co chceš jezdit. Na okruhu nebo RZ to topí řádně.
Pánové, máte někdo zkušenosti s olejem addinol super racer 10w60? Popř s vlastní značkou addinol?
Díky, stavím se a uvidím, co budou mít.
Díky Eidy za odpověď, na oleje.cz jsem slyšel taky chválu. Kde na Kladně kupuješ? - klidně SZ. Chci vyzkoušet Liqui Moly 10W-60, tak abych zbytečně nenarazil.
-> madcore: Většinou kupuju od oleje.cz, ale do laborky jsem to neposílal. I Millers kupuju buď přes ofiko stránky nebo tady v Kladně za stejný peníze.