skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Spojkové ložisko
prohledat
61 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 31.03.2009 do 07.05.2010, založil/a Antony - zrušená registrace
-> VeTeV: 

-> Pavel P..: tak musis vzit zavdek tim cetnikem no 

-> Pavel P..: strašné
-> suri: bohužel teď ani jednu

-> Pavel P..: nemáš v baráku žiadnu peknú susedku?
-> suri: no fuj.... o tu bych si neopřel ani lopatu

-> Pavel P..: sousedka vole
-> suri: kdo?
-> Pavel P..: tak to urob u nej ak je aspoň čo k čomu a nemá 90rokov možno ti s tým aj pomôže
-> suri: no ty vole a sousedka na mě pošle zásahovku

-> Pavel P..: daj na pannvicu zohrej a striekačkou naplň budeš vidieť ako to mizne
-> FORM: OK zkusim to nějak zplychtit

-> Pavel P..: Jasně, ber jí, to je univerzální ložisková vazelína, tím nic nezkazíš.
-> FORM: dobře trochu ho teda domáznu a teď čím? stačí LV2-3?
-> Pavel P..: Mělo by stačit namazání z výroby, ale pokud už dlouho leželo, trochu bych ho domáznul škvírou, jak říkáš. Možná ho přihřát fénem, aby léty ztuhlá vazelína uvitř trochu povolila a líp se ti to patlalo.
-> Kaprof: to se bojim že pak sebou vezme i tu vazelínu co tam už je... nějaká taková červená asi NH-2 nebo jaká srágora..
-> Pavel P..: Převodovej olej lehounce?:o)
jen se zeptám: mám spojkové ložisko originál klasický litinový pro 190ku spojku, nejetý z výroby namazaný ale chtěl bych ho ještě pro jistotu přimáznout, čím namazat? a jak? jediný co mě napadá tak pomalu procpat vazelinu tou škvírou okolo dosedací plochy přítlačáku...
nebo to stačí jak je to namazaný z výroby?
nebo to stačí jak je to namazaný z výroby?
-> Jimmi: a k šroubám s felície si rovno objednaj aj závitové lepidlo Locite 270
-> Jimmi: objednej si přimo ve škodovce na felicii a máš to.. nebo na netu jsou škodovácký eshopy..
jo jeste bych se chtel zeptat jestli nevite kde sehnat tyto srouby na setrvak? objel sem mototechny v okoli ale nikde nemeli...ze uz jich je malo
nevite treba jestli nejdou obednat nekde z netu nebo tak?
dik

jo to sedi mel jsem tam 105 motor a bylo tam lozisko jak rikas bez te vlnky...ted tam cpu favo 136 i s pritlacakem jaky u nho byl...ok tak diky moc za rady 

asi bych ho trochu přimáznul tou škvírou, nejlíp nějakou LV 2-3, aby to nevyteklo až se to ohřeje.
aha...diky moc za info
tak to bude spravne
jeste otazecka...mam to lozisko namazat nez ho tam dam? protoze se mi zda celkem suche
sorry za stupidni dotazy ale menim ho prvne 

ložisko pro třípáčkovej přítlačák na 1000-110R a 105-120 užovky nemá na tý dosedací ploše vlnku, je hladké.
-> Jimmi: je to na přítlačák s talířovou pružinou takže od Garde vejš.... akorát pak se dělali už nějaký zaplastovaný ložiska na poslední ročníky... ale tam je potřeba jen jiná vypínací páka.
jojo prave...jenom mi jde o to sli to tak ma byt...a je tohle lozisko na 190 pritlacak? mam v tom zmatek...

-> Jimmi: s tim otoč a bude to jinak
to je v pohodě...
Zdravim,pouziju toto starsi tema abych se zeptal...jestli ma nove lozisko mit vuli? viz foto...je videt ze mezera je nahore mensi a dole vetsi...jinac mam spravne lozisko na 190 membranovy pritlacak?
diky

-> Discovera: Přesně tak, jde shnat uplně v pohodě, ale cena 380,- ve spec. prodejně. A oprava výrobce - ZVL
-> Discovera: presne, dostat ich ale su drahe, takze ak ma clovek este plast zo stareho tak favo lozisko vyjde na cca polovicku a mozno zo specializovanej predajne este lacnejsie
Tyhle ložiska v tom plastu na 190ku spojku jdou pořád koupit je to prvovýroba jen je to drahé...kolem 350kč za kus pokud se nepletu
je jich dost.
je jich dost.
Tak problem vyřešen, namontováno ložisko PLC 04-24 od ZKL sehnána vypínací páka od Vojtika A vše funguje tak jak má.
Takže další výměna cca těsně kolem jarních Doksů

Takže další výměna cca těsně kolem jarních Doksů

samotne lozisko je to iste ako pre prve favority, staci ho len vybrat z ich paky, dokonca aj pruzina co ho drzi je zamenna, len to plastove ulozenie uz nie.
-> Labros: ja jich koupil asi 10 daleko pozdeji, ale nejak jsme neco poslal dal neco si nechal, ale kde to ej nevim 

-> VeTëV: toto jest foto z památní soboty, příjemně strávené ve Zdiměřicích, pamatuješ 

-> Antony: no, v Praze jsem koupil poslední na jaře 2006 

-> Labros: Super, díky za foto, teď ji jenom sehnat 

toto plastove lozisko mame na bile - je tam puvodni z roku 88 - pri vmene spojky jsem zjistil z hruzou ze tma neni klasicke a toto nebylo v nedeli na sklade - ma najeto skorem 100tis a stale se tesi dobremu zdravi
apson si to myslim

Sehnal jsem ložisko PLC 04-24 ( plastový ) Nemáte někdo foto vypínací páky určené pro tohle ložisko? Díky moc
Tak tohle řeším taky bylo mi v jedné prodejně nabídnuto ložisko značku nevim přesně něco jako Seycus opravte jestli někdo víte přesně. A cena ale 1500kč Jo jinak ho vyrabí i značka LUK ale cenu nevim
-> petr s: Jo, Je to spojka i pro favorita
-> Antony: Přítlak máš membránu?
Jo přiznávám chybička se vloudila
A spojka je nová Sachs

Mám takovouhle kombinaci, vůli mám dobrou a ohledně používání spojky, tak akorát cca jednou denně couvám tak 15 metrů do dvora . . .
-> Antony: Pritlacak ma pruzinu OK?
-> Antony: Si rikam proc sem davas koberec 
-> petr s: Pretizeni loziska no nebo stoji na spojce furt

-> petr s: Pretizeni loziska no nebo stoji na spojce furt