skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
čištěni motoru?
-> Discovera: A navíc když se pořádně rozpálí, rozkládá se na fosgen..

blbej Perchlor a je to v cajku..super odmašťuje sladce voní (něco pro feťáky
) a úplně nahradil technický benál...sice dražší ale stojí za to...a vydrží víc než benzín...

-> Qatro: takže ten autovej no,já mám fakt kuchyňskej,ale umí taky

-> skodovak: Já kupoval milit v barvy-laky za 240kč 5L kanistr.
já koupil sice milit,ale na kuchyně.. sice funguje taky fajn,ale ještě jsem koukal že je milit auto,ten bude asi dravější 

Cistic trub a sporaku z Lidlu - cca 30Kc sprej
Ten milit používáte jakej?
v horucej vode vsetko olejove/karbonove vyzere, hlavne zvnutra, ale hrozi ze zoxiduje hlinik (zosedne)
cim ten oxid odstranit treba sa spytat nejakeho chemika
cistice rur su na prd, tie lepsie+drahsie su len malo koncentrovany luh
cim ten oxid odstranit treba sa spytat nejakeho chemika
cistice rur su na prd, tie lepsie+drahsie su len malo koncentrovany luh
-> Demoniak: A vycistis tym aj motor zvnutra? od vsetkeho karbonu a svinstva?
já si na arvu taky právě nemůžu stěžovat... sice to trvá 2-3 hodinky než vyčistim komplet motor ale je krásně čisťounkej 

me arva kurefsky pomohla
-> LuisiLe: mne sa pritom zumna kefka rozpadla

-> Gemini: pravdu ams..som mal sprej an rury a cely motor som s tym ocisitil a islo to prekvapivo super...som nikdy necakal ze to tak bude brat + pervol a uz sa leskol..lebo azs tieto veci nedaju dole blato

-> Gemini: tak to jsi mel nejakej odvar kdyz jsi necitil jak te to lepta, ja si micham louh doma a muzu ti rict ze to opravdu citit je.
-> kuči kuči: ale sundas s tim jenom karbon a mastnotu, oxidy s tim nejdou spíš je to dělá, a nejlepsi je kdyz je ten louh teplej tak myje jak vzteklej.
tohle je treba umyto v louhu asi 70°C ,ale jen 10min, pak zacina ten zinek cernat.
-> kuči kuči: ale sundas s tim jenom karbon a mastnotu, oxidy s tim nejdou spíš je to dělá, a nejlepsi je kdyz je ten louh teplej tak myje jak vzteklej.
tohle je treba umyto v louhu asi 70°C ,ale jen 10min, pak zacina ten zinek cernat.
arva je iba na mastne, karbon zostane......na karbon su dobre prostriedky na trouby, grily, zapecene panvice atd..... najlepsie s NaOH ale pozor na hlinik, oci a ruky........lepta to bez toho ze by ste to citili
-> Demoniak: arva je sprostost u mna vobec nefungovala

Funguje to aj na oxid hlinika?
Arvu som skusal a ta si neporadi
Arvu som skusal a ta si neporadi
Arva - běžně dostání v OBI 

Jedině ,, MILIT"
-> kuči kuči: a hlavne nezabudni zubnu kefku s tou mam dobre skusenosti. len keby bola vačšia

ja som čistil z krbovým čističom
ako myslím na krbové sklo a parádička 

fajni skusim prvni meně nebezpečne varianty až pak možna D9

ja čistim sinetickym riedidlom a benzinom a ide to

Jop to je vono.
-> kuči kuči: SUMA D9
Ale pozor, je to hydroxid sodný, takže vážně brejle a rukavice...
Ale pozor, je to hydroxid sodný, takže vážně brejle a rukavice...
-> Kuladmin: D9
Kuarna jen si vzpomenout vim ze to byl pripravek snad na cisteni grilu apod a s tim to prej jde velmi prefektne. Snad nekdo napise jak se to jmenovalo.
čim nejlip vyčistit blok motoru a čim nejlip vyčistit karbeca atd.