skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Homologovyný výfuk
-> Vrba: papír snese všecko,ale až tím někoho nasereš a rejpne do toho,tak falšuješ dokument ze zkušebny-ouřední doklad a to už není taková prdel.jen taková poznámka.vejfuk je svině,je slyšet...

Ma nekdo vzor jak takovy protokol o mereni ma vypadat? Takze kdyz tam bude uvedeno 98db,tak je to redy?Pro jakykoliv vyfuk,co si tam dam?
ja mam ultersport,a naprosta zpokojenost,super zvuk,lip to jede,hlavne ve vyšších otáčkách a navic má homologaci.takze doporučuju
-> Jumbo: 98db má sekačka 

Pročítám si zákon 103/1995 pro STK z jiného tématu a našel jsem tma zajímavou věc.
Vozidla uvedená do provozu před 31.12.1982 musí splňovat hodnoty vnějšího hluku v dB uvedené v tabulce:
do 9 míst včetně řidiče:
do r. 1972 - 102 dB
do 31.12.1975 - 100 dB
do 31.12.1982 - 98 dB
Pro porovnání, Forman má v techničáku 84 bB a to už je docela rozdíl...
Vozidla uvedená do provozu před 31.12.1982 musí splňovat hodnoty vnějšího hluku v dB uvedené v tabulce:
do 9 míst včetně řidiče:
do r. 1972 - 102 dB
do 31.12.1975 - 100 dB
do 31.12.1982 - 98 dB
Pro porovnání, Forman má v techničáku 84 bB a to už je docela rozdíl...
-> Luky.: Pokud nemají certifikované měřící zařízení, tak ti za hluk pokutu na místě dát nemůžou.
-> Marra: a všimnou si vůbec toho že to neni serie?
U mě je to trochu hlučnější, tak jsem to chtěl jako že bych je opil rohlíkem. Že bych jim dal jen půlku toho ustanovení (nemusí být origo výfuk) a zbytek bych zatajil (že nesmí být hlučnější)

U mě je to trochu hlučnější, tak jsem to chtěl jako že bych je opil rohlíkem. Že bych jim dal jen půlku toho ustanovení (nemusí být origo výfuk) a zbytek bych zatajil (že nesmí být hlučnější)

čili v opačném případě to orgánům nebude vadit, resp. když mám na autě koncák z colta, a je to o dost tišší než serie? vyústění prakticky stejně jako serie...
-> vhml: Nechat si to změřit a papír vozit sebou.
A jak mám orgánovi vysvětlit, že mám příčnák tišší, než origo výfuk. Nebo jinak, jak se bránit pokud orgán podotkne, že je to hlučné moc?
-> Luky.: šikovnej :-D
-> Tomaso435: jo ták 
No já mám škodovácký, ale originál to neni. Svody upravené z favorita, kolínko ze železářství, rezonátor z dýzla a nakonci nerez trubka ze šroťáku

No já mám škodovácký, ale originál to neni. Svody upravené z favorita, kolínko ze železářství, rezonátor z dýzla a nakonci nerez trubka ze šroťáku

-> Luky.: Soieta :-) www.soieta-tech.cz/ homologovaný vejfuky s hlubším zvukem
-> afro100: jasný. Jen bych potřeboval vědět kde je to napsaný, abych se s tim mohl ohánět...
Tomaso435 24.02.11 19:23:54 napsal:
→ afro100: cokoliv se soietou
S čim že?
Tomaso435 24.02.11 19:23:54 napsal:
→ afro100: cokoliv se soietou
S čim že?
-> Tomaso435: tak to je asi v pohode
-> castrol: spíš duní než řve.
-> Tomaso435: ked nereve tak hej
-> afro100: takze trubku mit nemuzu jo?

-> afro100: takže i kdyby cokoliv se soietou sem za vodou . skvělýýý :)
-> Luky.: origo výfuk nemusí mať vozidlo staršie 15r. avšak za splnenia zvukových limitov
Vytáhnu kostlivce - takže když mám na autě rezonátor z dieselový felicie, tak splňuju dikci zákona, protože je to homologovaný díl (zvýšená hlučnost budiž přehlédnuta
) a jsem v pohodě?
Nebyl by nějaký odkaz na článek, kde je řečeno, že nemusí být origo výfuk?
Děkuji velice velmi

Nebyl by nějaký odkaz na článek, kde je řečeno, že nemusí být origo výfuk?
Děkuji velice velmi
ještě taky ta náhrada musí mít stejnou hlučnost , jako originál
-> x.line: a vůbec jak policajt při kontrole posoudí, jestli na tvý auto je jiná vhodná alternativa, proti tomu, co máš třeba? Nepozná.. policajt není technik..(to mě naočkoval Pavel P. :-) )
-> x.line: A to co vyrábí je vhodný
dle mě ne 

Nwkt 14.02.09 14:12:17 napsal:
→ Reeaper: 10 let po skončení výroby
To jo,ale po skončení 10let od výroby + nemožnost sehnat vhodnou alternativu
Taky jsem to zkoušel u Formouše,ale neuspěl jsem
→ Reeaper: 10 let po skončení výroby
To jo,ale po skončení 10let od výroby + nemožnost sehnat vhodnou alternativu

Teda asi máme fakt hodný policajty, jsem rád že tohle nemusím řešit. Jinak jezdím s laďáčkem nejdřív ze škoda-výfuky ( s tím jsem dokonce prošel stk :) ) a potom zde od wlada nerez příčňák. Nikdy žádná pokuta za stav vozidla
pouzi ulter sport ma krasny dunivy zvuk a je homologovany pre skodu 105-136
-> vhml: aháááá tahle.. no tak to je úplně jiná situace. Takhle to je jasnačka, díky za osvětlení 

-> Reeaper: může tam bejt jakejkoliv výfuk s homologací pro provoz na pozemních komunikacích. Nemusí bejt homologovanej pro namontování do 120...
-> Nwkt: tak pokud dobře počítám, tak kdyby to byl rok 90, tak od roku 2000 tam může být cokoliv, ne? tka jak za to můžou policajti pokutovat? Je to teda nějak omezeno, nebo vůbec ne? Nemáš někde odkaz na vyhlášku? 

-> Reeaper: 10 let po skončení výroby
nepadlo tu náhodou někdy, že od určitýho r.v. tam může přijít jakejkoliv lauf? Ne že by se mi to líbilo, taky si budu shánět něco s atestem, ale jen mě to tak napadlo..
toAdam 666: ta nalepka jim nevadi,kdyz jsem se jich na ni ptal,tak mi rekl: Me to nevadi,mi ji tam mame taky. 

muzu ti poradit atestovany na 120kuco mam ja na aute.Stoji 1200,- Kc je na ne,m vyrazen Atest 8SD a zvuk ma fakt rozumnej zadna serie,ale zaden rvoun ze by bolela hlava.Ja si na nej koupil jeste za 500,- koncovku dvouplastoovu ladenou a zvuk je jeste lepsi(bublavejsi).Byl casto v inzeratu v tuning magazinu nebo autosport a tuning.Protoze dat Ulter sport s atestem za 2700,- jsem nechtel(moc penez).a je z dost silenho plechu ze neni jako seriovka papirova na 2 roky.
-> Mach: co takhle upravit soietu pro fáčko ?
Třeba originál
si sloupni ze dveri tu nalepku Pomáhat a chranit a uvidis jak se to jejich chování zlepsi...

Zdravim potrebuju poradit ohledně výfuku na 130. Potrebuju neco s homologaci,protoze po vyfuku co tam mam tedka policajti jdou jak slepice po flusu a pokutujou me,taak vas proim o rady co tam dat. diky