skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Nevýmaz čísla motoru.
20:42:48
06.01.2007
06.01.2007
spartra
čo to, dostaneš novej euro techničák, tam se snad ai číslo nepíše, ve vlkým udělaj výmaz
12:48:59
06.01.2007
06.01.2007
Tom.t - malej ale vychcanej překupníček
-> Gryzly: ja pred dvema lety delal vymaz cisla motoru v pisku u 120-tky, puvodni byl zadrenej, a nikam jsem nemusel ani na zadnou evidencku, proste jsem rekl ze chci cislo vymazat a vymazali ho bez problemu
21:24:25
02.01.2007
02.01.2007
Gryzly
-> Honza M: jo to byl já. fotku si tam doplnili oni samy. já jim o alfě nepsal a oni otiskli celý muj email do puntíku. psal jsem jim to hned druhýho listopadu a vyšlo to druhýho ledna takže jsou docela rychlí. ;-)
20:34:18
02.01.2007
02.01.2007
Honza M
-> Gryzly: Jo to jsi byl ty jo? Já to četl a říkal si že někdo v Alfě mění motory A on to Gryzly a 120L
20:31:40
02.01.2007
02.01.2007
Gryzly
názor odborníka. trochu jsem si upravil nepodstatné skutečnosti protože kdybych jim řekl že jde o zrezlou Š120 s technickou ještě na 4 měsíce tak by se tím třeba nezajímali. Naštěstí se to vyřešilo prodejem kde se přepisovat bude až po STK. Ale aspon vím že na naší dopravce nepostupovali podle toho jak maj, šmejdi.
02:10:50
27.12.2006
27.12.2006
Gryzly
-> Miš@k: u nás to prostě nejde.
-> paradio: platí to furt ale musíš si o to zažádat. takže pokud kupuješ auto a je to napsaný v techničáku tak ti tam to číslo nechají ale vydaj ti novej EU malej tecničák a tam není kolonka ani na typ ani na číslo motoru. A nebo si mužeš zažádat o výmaz čísla motoru. a Další věc že pokud ti vystavijou novej EU velkej techničák tak tam není taky ta kolonka na číslo a myslím ani na typ ale to si nejsem jistý.
Ale brácha má novej TP na Fáčko Silver line a nikde v tom techničáku není napsáno slovo favorit jako ty je tam napsáno Škoda 781.
-> paradio: platí to furt ale musíš si o to zažádat. takže pokud kupuješ auto a je to napsaný v techničáku tak ti tam to číslo nechají ale vydaj ti novej EU malej tecničák a tam není kolonka ani na typ ani na číslo motoru. A nebo si mužeš zažádat o výmaz čísla motoru. a Další věc že pokud ti vystavijou novej EU velkej techničák tak tam není taky ta kolonka na číslo a myslím ani na typ ale to si nejsem jistý.
Ale brácha má novej TP na Fáčko Silver line a nikde v tom techničáku není napsáno slovo favorit jako ty je tam napsáno Škoda 781.
06:31:20
14.12.2006
14.12.2006
Mišák
-> Gryzly: U nás potřebuješ kupní smlouvu na motor, evidenčku, emise a 50 Kč.
20:47:11
13.12.2006
13.12.2006
paradio
Oni to sami ani ty úředníci nevědi. V Liberci nedáš fa motor do 120 a v Jablonci ano.
20:45:12
13.12.2006
13.12.2006
paradio
Kupoval jsem favorita v roce 2003 a při přihlášení mi do TP napsali MOTOR NEEVIDOVÁN. Prý motor je ND a proto stačí dodržet stajný typ a mít platný emise. Může se měnit jakkoli třeba denně. Další aut jsem přihlašoval v říjnu 2005 a to už mi číslo motoru zapsali do OTP, zase už se evidujou, nic nedali na to, že jsem se bránil, prý už to zase neplatí. Alespoň v Liberci. Nebo to udělala ta protivná baba za okýnkem z trucu, že tam musí celý den sedět a fronta je až ven. Byla hrozně protivná.
12:32:14
02.11.2006
02.11.2006
borrico
-> Gryzly: To ja mel v tom protokolu taky, ale u toho prevodu to vubec neresili, jen jim trochu vadilo, ze je tam i jiny typ, ale prepsali ho v TP a bylo po problemu.
12:30:00
02.11.2006
02.11.2006
Gryzly
-> borrico: V protokolu z evidenčky ja napsaná závada nesouhasící číslo motoru a dole v poznámce je napsané číslo motoru který je v autě.
Už jsem napsal do právní poradny na www.autoweb.cz i do světa motorů.
Už jsem napsal do právní poradny na www.autoweb.cz i do světa motorů.
12:21:12
02.11.2006
02.11.2006
borrico
To je nejake podivne. Ja jsem letos v unoru prevadel 105 s motorem 120 a v TP byl porad psany puvodni motor. Na evidencce mi napsal, ze vozidlo nevyhovuje, napsal tam cislo noveho motoru a pri prevodu mi normalne udelali vymaz a prepsali typ ze 742.10 na 742.12 a sel jsem domu.
11:32:24
02.11.2006
02.11.2006
Gryzly
Tak jsem dnes byl na našem dopravním inspektorátě. kvuli jednomu tmavěmodrozelenýmu autu. Dostal jsem ho od jeho majitele zadarmo, se zadřeným motorem, značky dal majitel do depozitu aby nemusel platit povinné ručenní. Já vyměnil motor. A ted jsem sehnal kupce a dnes jsem byl na dopravce to pořešit. Nejdřív jsem jel na pojištovnu a uzavřel povinný ručení na dobu jednoho měsíce, pak jsem zajel na STK a prošel evidenčkou s verdiktem že typ motoru sedí a číslo motoru je odlišné. Zajel jsem na dopravku, vypsal jsem si žádost o ukončení dočasného vyřazení a žádost o výmaz čísla motoru.
Ale paní u přepážky na mě vyvalila že když chci nechat udělat výmaz čísla motoru tak musí u evidenční kontroly sedět typ i číslo motoru. Prý ted když tam mám jiný motor tak jediné co mi muže provést je změna čísla motoru. jenže prý na toto potřebuji nové emise a novou STK. A až pak je možný výmaz čísla motoru. Až bude sedět i číslo.
Jenže toto nepřipadá v uvahu, auto je na prach, kupec ho chce jen na doježdění přes zimu. STK je do konce března.A další STk by ta karoserie neprošla. takže jsem auto vytáhl z depozitu. uvidím co na to kupec, v malým techničáku není uveden ani typ ani číslo motoru.
Ale paní u přepážky na mě vyvalila že když chci nechat udělat výmaz čísla motoru tak musí u evidenční kontroly sedět typ i číslo motoru. Prý ted když tam mám jiný motor tak jediné co mi muže provést je změna čísla motoru. jenže prý na toto potřebuji nové emise a novou STK. A až pak je možný výmaz čísla motoru. Až bude sedět i číslo.
Jenže toto nepřipadá v uvahu, auto je na prach, kupec ho chce jen na doježdění přes zimu. STK je do konce března.A další STk by ta karoserie neprošla. takže jsem auto vytáhl z depozitu. uvidím co na to kupec, v malým techničáku není uveden ani typ ani číslo motoru.